Skip to content

El Monestir de les Avellanes: El seu interior Multi-Cache

Hidden : 4/29/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes està situat enmig d’un conjunt de terrenys, de bosc, muntanya i conreu, al cor de la comarca de la Noguera.

Tan el seu claustre, del segle XII, com la seva església gòtica, començada el segle XIV, són avui testimoni silenciosos d’una llarga tradició mantinguda per diverses famílies religioses de recerca de Déu, d'hospitalitat i de servei al poble. Especialment durant el segle XVIII, esdevé un important focus d'irradiació cultural.

Al Monestir de les Avellanes, tot hi haver-hi una comunitat religiosa, la dels Germans Maristes, des de 1910, aquesta no és una comunitat de caràcter monacal. Els Germans Maristes, han volgut recollir l’antiga tradició monàstica i adaptar-la a un monestir del segle XXI. Per tant, ara el monestir ja no està tancat a l’ordre monàstica sinó que obre les portes a qui vulgui gaudir-ne.

En aquest entorn hi trobareu paisatges únics, hi podreu fer senderisme i practicar BTT. Un entorn on hi trobareu cultura i patrimoni visitant els seus històrics pobles i viles.

Visites guiades dissabtes i diumenges. i entre setmana amb reserva prèvia. Podeu trobar més informació a: http://www.monestirdelesavellanes.com/


El geoamagatall

Es tracta d’un multicaché, no massa complicat, que et permetrà veure i admirar l’interior d’aquest magnífic Monestir. Per trobar les coordenades finals, prèviament, caldrà saber els valors de cada incògnita representada per cada lletra de “M,O,N,E,S,T,I,R .” i substituir-les , posteriorment, a la fórmula de les coordenades finals que et duran al geoamagatall.

 

A la zona d’accés al Monestir, hi trobem un jardí d'arbres i vegetació diversa. Hi destaquen alguns exemplars monumentals, com els tres lledoners, arbres centenaris que us donen la benvinguda. Així mateix, hi ha una font que és on comença aquest amagatall.

 

 

 

Situats davant de la font-font de la Mallola- observem el bust de Jaume Caresmar i Alemany, historiador i Abad d’aquest Monestir. Podem veure una placa on hi figuren les dates en les que va transcórrer la seva vida.
                    M= Última xifra de l’any de naixement de Jaume Caresmar i Alemany  

 

   

 

Som a la Plaça Santa Maria del Monestir de les Avellanes i des d'aquest punt podem veure el porxo neoclàssic de l'entrada al Monestir i l’absis de l’església.
 El bellíssim porxo neoclàssic de l’entrada del Monestir, està compost per diverses obertures coronades per arcs de mitja punta. El seu nombre total, (planta baixa + primera) ens donarà el valor de O.

 

O=Nombre total d’obertures del porxo.

Sota del porxo i just al costat de la porta d’accés, el Monestir de les Avellanes ha penjat simbòlicament a la paret d’entrada les portes que antigament tancaven la muralla, per il·lustrar la condició  d’hospitalitat que sempre ha acompanyat al Monestir.

 

Per trobar el valor de “N” heu de mirar les portes de la muralla i comptar els claus que conté.

Si són més 100 i menys de 150, N=1

Si en comptem mes de 150 i menys de 200 N=2

Si n’hi ha més de 200 N=3

                   N= Relacionat amb el nombre de claus de les portes de l’antiga muralla.


 

 

A l’interior del Monestir accedim a la sala de recepció que comunica diverses estàncies. Està carregada de simbolismes i val la pena gaudir-la amb deteniment. A una de les parets s’hi ha traslladat una font -la font del Gos-, que es traslladà l'any 2001 de la Vall de Fonts Amenes- on hi ha una data. Cal que anoteu la tercera xifra d’aquest any.

                    E=Tercera xifra de l'any que figura a la font.

 

 

 

 

Sortim al magnífic claustre que, com tots els claustres, té una funció molt important dintre dels monestirs, ja que els seus espais es distribueixen a partir d’aquest element. Per altra banda és per on entra la llum i es renova l’aire, és el lloc on es recull i s’emmagatzema l’aigua, és l’espai del monestir que simbolitza la vida i el paradís. És d'estil romànic, construït al segle XII.

La seua planta descriu un rectangle gairebé perfecte .Els quatre costats del claustre estan formats per arcs de mig punt.

Per trobar el valor de “S” cal saber la diferència entre el nombre total d’arcs dels 2 costats llargs i els dels 2 costats més petit

                    S= Diferencia d’arcs de mig punt dels costats del claustre.

Al centre hi ha una estàtua des de l’any 1947 dedicada a Sant Marcel·lí Champagnat, fundador de la congregació dels germans Maristes dedicada a l’ensenyament. A la peanya hi ha l’emblema d’aquesta congregació, format per una M i una A superposades. A sobre hi ha uns estels. El seu nombre ens donarà el valor de “T”

                  T= Nombre d’estels que hi ha a l’emblema de la peanya.

Al voltant del claustre podem visitar la sala capitular, on hi ha instal·lat un punt d’informació del Montsec, l’antic menjador dels monjos, l’actual sala del restaurant “El Claustre”, obert al públic, la biblioteca i l’església.

L'església de Bellpuig de les Avellanes es va començar a reconstruir al segle XIV en estil gòtic. Estava planificada com una gran basílica amb planta de creu llatina. La nau central es va escurçar i es van reduir les dimensions de l'església. No es va acabar de construir, motiu pel qual és una església inacabada.

Per il·luminar el temple, del sostre hi pengen unes làmpades, que el seu nombre ens donarà el valor de “I”.

                   I= Nombre de làmpades penjades del sostre

Té un absis central en forma de pentàgon i quatre capelles, dues a cada costat de l’abscís. A una d'aquestes capelles hi ha un quadre en record del germans maristes que moriren durant la guerra civil i a la part inferior hi ha unes dades. El valor de “R” ens el donarà la última xifra del primer any.

                   R= La última xifra del primer any que apareix a la part inferior del quadre.

Ara ja tenim totes les dades. Cal substituir-les a les fórmules per trobar el geoamagatall. Sort!

Caché:

Substituint aquestes dades a les fórmules i fent les sumes que s’indiquen, ja podem obtindre les coordenades del catxé final. Sort!

(Format: ggº mm.mmm’)

N 41º (45+M). (O+N+E)+463+(S)

E 000º (39+S). (T+I)+473+(R)

Esperem que us agradi !






 





 


 

Additional Hints (Decrypt)

Yn frin zvenqn g'uv thvneà.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)