Skip to content

Albertin juhlapurkki Mystery Cache

Hidden : 11/19/2015
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Marraskuun viimeisellä viikolla vuonna 1915 Albert viimeisteli kuuluisan teoriansa. Sitä täytyy juhlistaa juhlapurkin merkeissä.


 

"Todellisuus on vain harha,

tosin se on sitkeä harha."

 

Berniläisessä patenttikonttorissa työskenteli vuosisadan alussa hyvin koulutettu mies, joka ei kuitenkaan saanut työpaikkaa mistään yliopistosta, eikä kelvannut edes sijaiseksi kouluihin. Kuuluisa hurja vuosi, Annus Mirabilis, tuotti monia huikeita tuloksia, ei vähimpänä valosähköisen ilmiön selitys. (Nobel siitä “ja muista syistä” vuonna 1921).

 

Albertia ei otettu vakavasti, alkuun. Max Planck kuitenkin osoitti mielenkiintoa Albertin teorioita kohtaan ja päästyään Berliinin yliopiston rehtoriksi kutsui tämän professoriksi. Vuoden 1905 kuuluisassa tuotoksessa oli Einsteinin mielestä yksi vika. Siihen ei saanut sovitettua painovoimaa. Sata vuotta sitten se onnistui.

 

Sittemmin Albert on tullut tunnetuksi kaikkialla. Hänen mukaansa on nimitetty muun muassa alkuaine 99, joka onkin siitä erikoinen että sen massa on peräti 0,03015685544 µg. Albert muutti myöhemmällä iällä Yhdysvaltoihin ja vaikutti Princetonissa. Häntä pyydettiin myös Israelin presidentin virkaan, mistä hän kieltäytyi. Israelilaiseen seteliin hänet kuitenkin ikuistettiin.

 

Robert Oppenheimer on sanonut Albertista: “Jokainen, jonka virheiden korjaamiseen kuluu 10 vuotta, on aikamoinen mies.” Englantilainen tähtitieteilijä Arthur Eddington ihastui Albertin teorian matemaattiseen kauneuteen ja uskoi siihen lujasti. Kun sanottiin että Albert mukaan lukien maailmassa on vain kolme ihmistä, jotka ymmärtävät kyseisen teorian, kysyi Eddington: “Kuka se kolmas on?”

 

Neron aivot sammuivat 76 vuoden iässä 18.4.1955 ja ne on säilötty tutkimuskohteeksi Albertin omasta toiveesta.

 

"Ainoa tiedon lähde on kokemus."

"Älä huoli sinun vaikeuksistasi matematiikassa.

Voin vakuuttaa, että minulla on suurempia."

"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys,

enkä ole ensimmäisestä aivan varma."

 


Additional Hints (No hints available.)