Skip to content

Breinbrekers Multi-Cache

This cache has been archived.

Kruimeldief: Aangezien de cache al (te) lange tijd op unavailable staat, en het erop lijkt dat hij niet terugkomt, is de cache gearchiveerd.
Mocht de cache terugkomen of hersteld worden dan graag even contact met me opnemen zodat hij weer uit het archief gehaald kan worden.

More
Hidden : 9/4/2002
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Met de goede oplossing van onderstaande "breinbrekers" wordt de juiste positie van de cache prijsgegeven.
De cache ligt in Zeeland en niet in het water zoals het gegeven coördinaat doet vermoeden!

Even een avondje puzzelen –of eventueel meer indien noodzakelijk- en GO!



* Voor je liggen negen biljartballen. Op één na zijn ze allen precies gelijk van gewicht. Die ene uitzondering
weegt net iets zwaarder dan de anderen, met de hand is dit echter niet waarneembaar

Antwoord a = Hoeveel keer moet je maximaal wegen met een balansweegschaal om te kunnen bepalen wat de iets zwaardere biljartbal is?

* Het telefoonnummer van een bedrijf bestaat uit 5 cijfers, waarvan de som 27 is. Het eerste en het vijfde cijfer zijn hetzelfde, het vierde is hun drievoud en het derde is hun viervoud. De som van het tweede cijfer en het derde cijfer is zeventien.

Antwoord b = Wat is het derde cijfer van het telefoonnummer?

* Stel je hebt een groep mensen. Uit hoeveel mensen moet die groep minstens bestaan om er voor te zorgen dat de kans dat twee van die mensen op dezelfde dag jarig zijn, groter is dan 50%? Het aantal benodigde personen is Y

Er zijn 4 kaboutertjes aan een kant van een eng bos. Ze moeten door het bos naar de andere kant. Ze hebben maar een lampje bij zich. Dat lampje geeft maar genoeg licht voor 2 kabouters. De kabouters kunnen ook niet allemaal even snel lopen. Één doet het in 1 minuut, één in 2 minuten, één 5 minuten en één in 10 minuten. Wanneer er twee kabouters aan één kant van het bos zijn, dan moet er natuurlijk één kabouter weer terug om het lampje terug te brengen. Hoe snel kunnen de kabouters aan het andere kant van het bos komen? Aantal benodigde minuten is Z.

Antwoord c = Y – Z

* Op de eerste dag groeit een bonenstaak met de helft; op de tweede dag groeit de bonenstaak met een derde; de derde dag groeit hij met een vierde, enzovoort. Hoe lang doet de bonenstaak erover om zijn maximale hoogte, honderd keer zijn oorspronkelijke hoogte, te bereiken?

Antwoord d = laatste cijfer van het aantal benodigde dagen.

* In de onderstaande som stelt elke letter een cijfer voor. Er zijn steeds tien verschillende letters gegeven, dus alle cijfers 0 t/m 9 zijn vertegenwoordigd. Er is slechts een oplossing mogelijk. Edit; dd. 09/01/2003 ontving ik een email waarin Niels de Koning met 2 verschillende goede oplossingen kwam! Daarom deze toevoeging, D is niet gelijk aan 0. De woorden boven de streep moeten sommeren tot het woord onder de streep.

ZES
ZEVEN
ZEVEN
TIEN
------
DERTIG

Antwoord e = Welk getal vertegenwoordigt de letter "V"

* Een boogbrug en een hefbrug liggen 1 km van elkaar af. Een roeiploeg begint vanaf de hefbrug te roeien tegen de stroom in. Als de ploeg onder de boogbrug door vaart, valt de pet van de stuurman in het water. Tien minuten later bemerkt de stuurman het pas en draait de boot meteen, en laat de ploeg terugroeien om de pet op te pikken. De ploeg roeit steeds in een constant ritme. Op het moment dat ze de pet uit het water kunnen vissen zijn ze weer terug onder de hefbrug.

Antwoord f = Hoe snel stroomt de rivier (snelheid in km/h)?

* Piccolo: Hey jongens wisten jullie dat deze kamer "adult movies" op een van de 99 kanalen kan ontvangen? Ik ben vergeten welk kanaal het is, maar als je het nummer van dat kanaal verdubbelt en 7 erbij telt, dan krijg je een priemgetal wat het kanaal is waarop 'Puzzelen met cijfers' wordt uitgezonden. En als je dat weer verdubbelt en 7 erbij optelt, dan vind je het kanaal waarop 24-uur sport wordt uitgezonden. En als je dat dan weer verdubbelt en wederom 7 erbij optelt dan krijg je het nieuwskanaal. O, dat vergat ik bijna, jullie hebben niet extra betaald, dus jullie kunnen alleen kanalen ontvangen welke priemgetallen zijn.

Antwoord g = Het kanaal nummer waar de jongens "adult movies" op kunnen ontvangen.

* Tussen twee elektriciteitsmasten die 50 meter hoog zijn hangt een elektriciteitskabel van 60 meter. In het midden hangt de kabel 20 meter van de grond.

Antwoord h = De afstand die de elektriciteitsmasten uit elkaar staan.

* Maak de volgende reeks op een logische manier af 127, 21, 12, 6, 3, ?

Antwoord i = Het getal op de plaats van het vraagteken.

* Wij mensen gebruiken het decimale stelsel, wellicht omdat we tien vingers hebben. Zouden we vier vingers hebben zouden misschien zo tellen:

1 2 3 10 11 12 13 20 21 22, enz. in plaats van:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10, enz.

En in plaats van ons huidige 3 + 5 = 8 zouden we zeggen 3 + 11 = 20.
Nu landt een buitenaards wezen in mijn achtertuin (midden in mijn rozenperk) en het wordt mij duidelijk gemaakt dat hij 43 zonen en 52 dochters heeft. Totaal 125 kinderen. Dit wezen heeft in plaats van armen, handen en vingers een aantal tentakels die hij als basis voor zijn rekenen gebruikt.

Antwoord j = Het aantal tentakels dat dit wezen naar aardse maatstaven heeft.

Zo uitgepuzzeld?

Dan is het nu echt een eitje, ga naar:

N 51º ab.cde E 003º fg.hij



Hier vind je een "cirkel" (ca. 1 m in diameter) ga vanuit het middenpunt van deze cirkel 10 meter in oostelijke richting. Als het goed is sta je nu boven de stash. Graven maar zou ik zeggen.

Additional Hints (Decrypt)

Zbpug wr re avrg hvgxbzra, znvy zr - reraar@mrrynaqarg.ay - wr ceboyrrz ra vx xna wr jnnefpuvwayvwx jry rra uvag trira bz ireqre gr xbzra.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)