Skip to content

Treffikätkö Traditional Geocache

Hidden : 9/13/2003
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Treffikätkö on geokätköilijöiden kohtaamispaikka.
Treffikätkö is place where geocachers can meet each other.

Treffikätkön voit kuitata vain jos etsit sen yhdessä toisen geokätköilijän kanssa. Tai saa mukana olla useampiakin harrastajia. Vakioseuralaisia ei kuitenkaan lasketa vaan treffeillä on oltava vähintään kaksi geokätköilijänimimerkkiä, jotka voivat olla yksittäisiä kätköilijöitä tai tiimejä.

Sovi treffeistä toisen geokätköilijän kanssa. Sopiva kohtaamispaikka on Janakkalan Laurinmäen torpparimuseon kulttuurimuistojen luontopolun lähtöpiste, N60° 53.435 E24° 35.905.

Laurinmäen torpparimuseo Janakkalan kirkolla on avoinna kesäisin, vuonna 2006 7.6.-13.8. keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin 12:00-18:00 sekä lauantaisin klo 12:00-16:00. Luontopolun voit tietenkin kiertää muulloinkin. Polun opasteita on aika harvassa, mutta eiköhän geokätköilijän vainulla löydä oikeaa reittiä. Lähtöpaikan postilaatikosta kannattaa lainata opaslehtinen mukaan, siinä on reittikartta. Reitin kiertämiseen kuluu aikaa runsas tunti ja kätkön etsimisaika päälle.

Museo on perustettu vuonna 1964. Siellä voit kokea aidon torpparimiljöön. Alueella on savupirtti, Hetan mökki, vilja-aitta, tuulimylly, paja, aittarakennuksia, talli- ja navettarakennus, savusauna, riihi, vinttikaivo ja torppa. Rakennukset on sijoitettu entisaikojen suomalaisen mallin mukaan ympäröimään pihapiiriä ja kaivoa.

Torpparien muistomerkki (Armas Hutri) on vuodelta 1969 ja siinä on 387 kiveä, jotka on kerätty entisten torppien mailta kunnioittamaan torppareiden työtä ja muistoa.

Museoalueelta lähtee kulttuurimuistojen luontopolku, joka johtaa kulkijan komealle näköalapaikalle, Määkynmäelle, josta avautuvat näköalat Kernaalanjärvelle ja Tervakosken suuntaan. Läheisyydessä on myös vuoden 1918 vaiheista muistuttavat juoksuhaudat. Juoksuhaudat ovat venäläisten vuonna 1915 rakentamia.

Kätkö on piilotettu juoksuhautojen alueelle. Patikointia kertyy kilometristä kolmeen reitistä riippuen.

Laurinmäen rinteessä, tien varrella kirkonmäen alaosassa on Pyhän Laurin lähde. Se on ympäristöineen on ikivanha uhrilehto, jonka luona vielä 1700-luvulla jatkuivat eräänlaiset maakuntajuhlat pakanuuteen viittaavine menoineen. Lähde on ollut Taara-jumalan yleinen palvontapaikka. Taikojen teko lähteellä jatkui vielä pitkään Laurinmessupäivänä eli 10. elokuuta järjestettyjen markkinoiden yhteydessä niin, että tuomiokapituli kielsi markkinat 1700-luvun alkupuolella. Lähde on ympäröity neliönmuotoisella graniittisella kehikolla, jossa on kolo vedenjuoksutusta varten.

Treffikätkö-nimi on yksi ehdotus Event cachen suomennokseksi pohjoismaisen foorumin keskustelussa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

You can log Treffikätkö only if you seek it with another geocacher. There can also be more participants. Your team members and other usual companions are not approved. There must be geocachers with two different usernames.

Convenient meeting place is the tenant farming museum of Laurinmäki at Janakkala. The nature trail starts at N60° 53.435 E24° 35.905.

Museum is open this year 7. June.-13. August 2006 on Wednesdays, Thursdays and Sundays 12.00-18.00 and Saturdays 12.00-16.00. Of course you can hike the nature trail other times too. At starting place you can lend guide leaflet where is map of the trail. You need about one hour to hike the trail.

Laurinmäki is authentic tenant farming milieu. In the yard, around the well are situated a chimneyless hut, Heta's hut, granary, windmill, forge, outbuildings, stable and cowshed, smoke sauna, kiln and a crofter's cottage.

Along the trail is among nature sights 1915 build trenches. The cache is at trench area.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Osoite/Address: noin Hakoistentie 375, Janakkala

Additional Hints (No hints available.)