Skip to content

De Kieftskamp (ACE 2009) Multi-cache

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
Hidden : 3/22/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:



“De Kieftskamp”



Over de locatie | Geschiedenis

De Kieftskamp is het enige Vordense kasteel dat niet stamt uit de middeleeuwen. De Kieftskamp wordt voor het eerst vermeld in 1626. De naam heeft betrekking op de kieviten of 'kieften' die hier destijds talrijk voorkwamen. Het huidige landgoed Kieftskamp is in de loop van drie eeuwen ontstaan door samenvoeging van de goederen Kieftskamp, Nyenhuis en Waerle. In 1825 onderging het landgoed nog een flinke uitbreiding door de verdeling van de markegronden van de buurtschappen Linde, Mossel en Delden. De omgeving met de bij het goed behorende boerderijen is zeer pittoresk. Het landgoed loopt naadloos over in dat van kasteel Vorden en vormt daarmee landschappelijk één geheel.
Verspreid over het terrein liggen vier boerderijen. De oudste boerderij is de mooi in het bos gelegen boerderij Dijkkamp. Zoals gebruikelijk bij de boerderijen van dit hallenhuistype zijn het woongedeelte en de deel onder één dak gebracht. Boerderij Klein Kieftskamp is in 1866 gebouwd en heeft een vrijstaande kleine bakoven. Boerderij Waerle en de bijbehorende schuur zijn te bereiken via een lange toegangsweg die door het bos loopt.


Het boerderijcomplex is in 1872 gebouwd. Tussen de hallenhuis-boerderij en de schuur staat de pomp. Van de schuur is het voorste deel verbouwd tot woonhuis, waardoor de oorspronkelijke gevel niet bewaard is gebleven. Uit hetzelfde bouwjaar dateert boerderij Nijenhuis. Evenals bij de andere boerderijen op de Kieftskamp zijn de vensters met een roedenverdeling in 18de-eeuwse trant uitgerust.


Over de locatie | Flora

Bij de Kieftskamp ligt een omgracht bloemeneiland, waar in het voorjaar meerdere soorten stinzenplanten te bewonderen zijn, zoals narcissen, sneeuwklokjes, kievitsbloemen, scilla's en keizerskronen. De boerderijen die bij de Kieftskamp horen zijn gemarkeerd met tulpenbomen. In het bosreservaat in het noordwesten van de Kieftskamp heeft de natuur vrij spel. De spontane ondergroei van inheemse loofsoorten geeft het oude grove dennenbos een steeds natuurlijker karakter. De bosgedeelten op de vruchtbaarder gronden in de omgeving van het huis en bij de Lindese Laak vertonen de rijkste flora. Enkele soorten van de kruidlaag zijn stinzeplanten, waaronder winterakoniet die uit Zuid-Europa is geïntroduceerd. Het zeldzaam geworden daslook verraadt zijn aanwezigheid door zijn uiengeur. In een klein laatste heiderelict komen nog altijd kleine zonnedauw en klokjesgentiaan voor. In een populierenbos met schaafstro is het uiterst zeldzame vogelnestje te vinden, een orchideeënsoort.


Over de locatie | Fauna

Door de grote variatie aan biotopen en de betrekkelijke rust heeft zich in deze omgeving een rijke fauna ontwikkeld. Vele vogelsoorten broeden hier. Bij diverse boerderijen broeden kerkuilen in uilenkasten. Ze profiteren van de variatie in het kleinschalige landschap, waar ze onder meer op veldmuizen jagen. De wespendief jaagt met name op wespenlarven en wespennesten, maar ook kleine amfibieën en larven staan op zijn dieet.

Onder de verschillende soorten amfibieën en reptielen is ook de hazelworm vertegenwoordigd. Deze hagedis kan voor een slang worden aangezien, omdat hij geen poten heeft. Door de intensivering van de landbouw is de soort teruggedrongen van de hooi- en akkerlanden naar beschermde gebieden, waar hij de beschutting vindt die hij nodig heeft. Op de vochtige heideterreintjes is het heideblauwtje te vinden.

Deze cache is gemaakt voor het event ACE 2009.

Afstand: 6 - km
Deze cache voert u door een terrein van Geldersch Landschap/ Geldersche Kasteelen. Voor nadere informatie: mooigelderland
Rondom de bossen en akkers van het "kasteel" de Kieftskamp. Er is op enkele plaatsen met bodjes duidelijk aan gegeven
prive terrein. Betreed deze terreinen dan ook niet!!



Let op per 13-01-2012 zijn de wp 4 t/m wp 6 gewijzigd.

De Cache:

Parkeer de auto op het coordinaat boven aan de pagina.
Zoek hier naar een plaatsnaam. Neem hiervan de letterwaarde van de tweede letter dit = A

WP01: N52°04.973 E006°19.495
Zoek hier een artikelnummer en neem hiervan het eerste cijfer dit is B. Het rechterpad aanhouden op weg naar WP2.

WP02: N52°05.230 E006°19.627
Onderweg kom je langs een bankje en een boerderij met een jaartal er op. Neem van het eerst jaartal het tweede cijfer dit is C en van het tweede jaartal het derde cijfer dit is D.
Blijf bij de boederij op het pad een betreed het erf niet.
Op het coordinaat moet je het huisnummer zoeken dit is E.

WP03: N52°05.190 E006°19.778
Opdracht: Zoek hier een getal dat uit meer dan drie cijfers bestaat en maak hier doormidel van stappeltellen één cijfer van dit is F

WP04: N52°05.506 E006°19.637
Zoek op het bankje naar een telefoonnummer en stapeltel dit tot één cijfer en trek hiervan 5 af dit is G.

WP05: N52°05.361 E006°20.186
Hier bevindt zich een object met een route bordje. Neem de letterwaarde van de eerste letter van de eigenaar van dit bordje dit is H.

WP06: N52°05.310 E006°20.599
Onderweg kom je een tafel tegen tel het aantal bouten die je kunt zien. De gevonden waarde min één is I
Kijk op het coordinaat goed naar de hooiberg later heb je deze informatie nog nodig.

WP07: N52°05.200 E006°20.557
Opdracht: Uithoeveel letters bestaat de laatste regel op de informatie bord. Tel het getal op tot één cijfer dit is J.

WP08: N52°05.058 E006°20.233
Opdacht: Hoeveel km (afgerond op één cijfer) is de blauwe wandelroute dit is K.

WP09: N52°05.230 E006°20.078
Wandel via dit punt naar: WP10.

WP10: N52°05.172 E006°19.833
Opdracht: Wat is het huisnummer van de rechter boerderij dit is L

WP11: N52°05.044 E006°19.782
Opdracht: Wat is de diameter van de leiding dit hier ligt dit is M. Maak nu een projectie van 112° over een afstand van 66 meter. Hier zie je een hooiberg wat is het verschil met de eerste hooiberg dit is N.

Vraag nr Antwoord
A ....
B ....
C ....
D ....
E ....
F ....
G ....
H ....
I ....
J ....
K ....
L ....
M ....
N ....

Nu kunnen we de cachelocatie berekenen:



N (N+E)(I-J)° (D-F)(N+H).(A+B+1)(J-H)(K-A)
E (C-G)(A-B)(I-N)°(H*E)(F+E-J).(K-2-F)(M/(D+F))N

Met dank aan het Geldersch Landschap voor hun medewerking en het gebruik van hun website materiaal.


Link naar website: mooigelderland






Additional Hints (Decrypt)

Annfg ibbeznyvtr Dhrephf ebohe

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)