Skip to content

GEO PAD Multi-cache

This cache has been archived.

Anodonta: Ik archiveer deze cache omdat de user al lange tijd niet meer actief is en we geen contact kunnen krijgen met deze CO

More
Hidden : 3/20/2005
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lengte 3.900 meter, looptijd 1,5 uur, zoektijd ?
Parkeerplaats tevens start: N 52°08.567'- E006°35.598'

Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd.

<

Het GEO PAD te Neede, een mooi avontuur

Natuur informatiebordjes

Belangrijk: lees voor de start de beschrijving in verband met een doorlopende opdracht! De eind coördinaat van de cache wordt bepaald door de vragen & antwoorden over de natuur informatiebordjes! Als er meerdere dialectnamen staan vermeld, dan geldt de laatste.
... Hollandse naam ... ... Naam in dialect ... ... Vraag: het aantal ... ... Antwoord ... ... Nummer ...
Zwarte Els Elze Letters 4 . 1
Grove Den Grove danne Medeklinkers - . 2
Hondsdraf - Woorden x 2 plus 1 - . 3
Grote Brandnetel - Letter t - . 4
Sporkehout Spraokelholt Letter i - . 5
Zwarte Specht - letter e 3 . 6
Vogelkers - Letters - . 7
Grote Weegbree - Letter a - . 8
Zevenblad - Letter z 0 . 9
Witte Dovenetel - Klinkers - 1 - . 10
Fluitekruid Fluitkroed Medeklinkers 6 . 11
Speenkruid - letters / 2 - . 12
Sleedoorn Wostepinnenholt Klinkers 5 . 13
Bitterzoet - Streepjes * 3 3 . 14
Gewone Pad - Cijfers - . 15

De getallen bovenstaand ingevuld onder antwoord zijn de cijfers van het coördinaat van de cache, nu nog de juiste volgorde bepalen. Dat doe je pas bij WP 11.

Needse Geo pad

De cache het Needse Geo pad is ontsproten aan het brein van het team NeLe. Geologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de leer van de bouw en de ontwikkelingsgeschiedenis van de aardkorst en van de processen die zich erin afspelen. De Geoloog is diegene die zich bezighoudt met het beoefenen van de geologie. Als deelnemer aan deze cache kunt u zich in dit fraaie gebied, ook wel aangeduid als Natuurgebied de Needse Berg (omvang circa 150 Ha), een ware Geoloog wanen. Gelukkig is daarbij veel informatie materiaal ter plaatse voor handen zodat zij die nauwgezet de aanwijzingen volgen uiteindelijk op een mooie plek zullen belanden waar na grondige inspectie van het hoofdbestanddeel van de geologie, de aardkorst, de cache wordt gevonden.
Bij de w-points zijn wij uitgegaan van N 052°08 - E006°35 als de vaste kernwaarden zodat je die niet steeds hoeft uit te rekenen. Tenzij we daarvan afwijken, maar dat wordt vermeld.
De formule is dus steeds: N 52°08.ABC' - E006°35.DEF'.

Controlegetal
Bij elke berekening is een één cijferig controlegetal opgenomen, dat is samengesteld uit de optelling van de getallen in te vullen voor A,B,C,D,E, en F. (Als voorbeeld WP1 't Pasveld ABC = 738 DEF = 450, het Controlegetal (9) is 7+3+8+4+5+0= 27, 2+7=9.

(WP 1) -- 't Pasveld -- N 52° 08. 7 3 8' -- -- E 006° 35. 4 5 0' --

Dit punt is ’t Pasveld, een lokaal niet erg bekende parkeerplaats, behalve bij onze vierbenige vrienden, die daar menig pasje en sprong maken. De realisatiedatum (24 - 08 - 96) helpt ons verder. Als je de berekeningen hebt gemaakt en de uitkomsten ingevoerd bij ABC en DEF gaan we naar De Steenbakkers, een inmiddels uitgestorven beroepsgroep die nog nooit van secundaire arbeidsvoorwaarden had gehoord. Wat daar over wordt geschreven vind je op:

(WP 2) -- N. 52° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
De Steenbakkers A = som van 1e en 6e cijfer D = de rechter helft van 8
Het Controlegetal... B = zit tussen het 1e en 2e cijfer in E = daar begint het mee
= 3 C = 3e oneven cijfer dat niet voorkomt F = is het derde cijfer

Zover al gekomen dan gaat nu de geologische expeditie van start, we betreden de "oertijd ". Onze weg voert ons naar De Pêle Mêle , een aanduiding van tijd, ofwel een geologisch tijdperk, daar is veel informatie over beschikbaar een stukje daarvan vind je bij:

(WP 3) -- N. 52° 08. A B C'-- -- E. 006° 35. D E F' --
Pêle Mêle A = 2e cijfer van het stichtingsjaar D = aantal cijfers per jaartal
Het Controlegetal... B = het gemiddelde van A en C E = het aantal horizontale jaartallen
= 6 C = 3e cijfer van het stichtingsjaar F = 1 minder dan D

Het wordt al tijd voor een beetje rust, even uitblazen dat kan bij de Brummelbank, zo genoemd naar de plek waar je hem vindt, overigens is dat op 52° 09 (!) dus let op. Met behulp van de coördinaten gaat dat lukken, hoeveel jaar (in cijfers) geleden was dit gebied nog subtropisch? Daar gaat het om bij de volgende aanwijzingen.

(WP 4) -- N. 52° 09. A B C' -- -- E. 006. ° 35. D E F' --
Brummelbank A = cijfer dat het vaakst voorkomt D = eerste cijfer maal 4
Het Controlegetal... B = aantal cijfers plus 1 E = aantal 0 min aantal niet 0
= 1 C = aantal cijfers gedeeld door 2 F = gemiddelde van D en E

Dat was wel even nadenken, daarom vervolgen we wat eenvoudiger. Maar laat je niet misleiden en let goed op de hoogte van de beesten die hier vroeger woonden.

(WP 5) -- N. 52° 09. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
De Olifant A = aantal oranje lantaarnpalen D = 6
Het Controlegetal... B = aantal namen in betonvloer E = cijferwaarde eerste letter van naam: ?gricon
= 7 C = aantal letters kleur bank -1 F = C

Prachtige omgeving, je waant je echt in de prehistorie, de houten olifant is gelukkig weer terug , maar let ook eens goed op hoe groot de olifanten waren. Daarna zijn de volgende coördinaten snel berekend. Met behulp van deze cijfers kun je de weg vrijmaken naar nieuwe ruimten, laat je niet verleiden van de paden te gaan, dat zal je slecht bekomen. Eerst "Het Drents Krentenboompje " links laten liggen en het "Sporkehout" rechts , voordat je een bospad mag nemen !!! onderweg zie je op een afstandje het natuurbordje van de Zwarte Specht. Maar let wel op want we keren terug naar de zone van 52°08.

(WP 6) -- N. 52° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
Ruimte A = (aantal picknicksets x aantal afvalbakken) + aantal afvalbakken D = de letterlijke opstapeling van 2 nullen
Het Controlegetal... B = A gedeeld door aantal afvalbakken E = aantal afvalbakken dat je ziet
= 8 C = de cijfermatige optelling van 2 nullen F = aantal keer 50 op de lat, min 1

We bevinden ons op het tweede rustpunt en zijn ongeveer halverwege, geef je ogen de kost , geniet van de natuur en bedenk dat je hier altijd al had willen wonen. We dalen af van een hoogte van 35 meter boven NAP naar een monument ter herinnering aan de oorlog 1940-1945; Het antwoord vind je op:

(WP 7) -- N. 52° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
Historie A = aantal betonbouten + 1 . D = aantal zichtbare "gaten" in witte bak op groene bak : 4
Het Controlegetal... B = controle getal E =D omgekeerd - 2
= 7 C = D : 2 F = C maal 2

Zo dat schiet al mooi op met de informatie, we moeten maar eens wat verder afdalen, dieper naar de kern van de zaak, of in managers termen: we gaan piketpalen slaan, alleen deze zijn wel heel erg fors uitgevallen. Bij het berekenen van de nieuwe coördinaat gaat het om het aantal overleden Needenaren per plaats(en).

(WP 8) -- N. 52° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
Piketpalen A = Sobibor D = Auschwitz en Neede
Het Controlegetal... B = Overveen en Buchenwald E = Overigen
= 6 C = Grebbeberg F = 9

In dit kwadrant wil nog wel eens de scouting actief zijn, ook is het mogelijk verdwaalde trimmers tegen te komen, breng hen op de hoogte dat de baan nodig onderhoud behoeft. Gereedschap daarvoor is in de nabijheid aanwezig, waar? Kijk verder en denk daarbij aan je huidige coördinaten.

(WP 9) -- N. 52 ° 08. A B C'-- -- E. 006° 35. D E F' --
Smalspoor A = een minder dan de vorige A D = gelijk aan de vorige D
Het Controlegetal... B = een meer dan de vorige B E = vier minder dan de vorige E
= 1 C = gelijk aan de vorige C F = een minder dan de vorige F

Een mooi staaltje techniek van grote eenvoud (leuke naam trouwens) , daar waren onze voorouders goed in. Ook het bepalen van de windrichting ging hen goed af, dat benutten we bij het vervolg. Waar bevinden we ons? Aan de zuid (1), de west (2), de noord (3) of de oost (4) kant van de Needse Berg? , gebruik het getal van de juiste richting als basis voor een simpele rekensom.

(WP 10) -- N. 52° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
Respect A = basis + noord D = basis + west
Het Controlegetal... B = basis - west E = basis + zuid
= 9 C = basis + oost - zuid F = basis - zuid

Nu komen we toch wel in het gebied waar we diep respect voor dienen te hebben, wat een gesjor en gesjouw, wat een arbeidsomstandigheden, wat een pracht stukje geschiedenis. En dan te bedenken dat ze ons zoveel jaren later weer leiden naar de volgende opgraving, de onze en wel bij een plek waar we ook Vlaermuze hebben gezien. Houdt daar in de avond en nachtelijke uren rekening mee !! Wat is de naam van dit stuk gereedschap of werktuig (waarvan er eerder binnen een afstand van honderd meter nog één gezien is), want daar gaat het over.

(WP 11) -- N. 52. ° 08. A B C' -- -- E. 006° 35. D E F' --
Weeskesgaete A = aantal assen + 1 D = aantal medeklinkers in naam
Het Controlegetal... B = aantal gaten per wiel min 1 E = aantal letters van de naam
= 8 C = A + B F = aantal wielen

Besef dat het eind van de tocht nadert, het brengt ons bij de ontknoping van deze expeditie. De laatste aanwijzing (metaalachtig), nodig voor het berekenen van de coördinaten van de cache, vind je in de buurt van het informatiebord Weeskesgaete, op circa 30 cm hoogte.

In het vervolg van de route, nadat je de cache hebt gelogd, is het aanbevolen niet de trap te nemen, maar het pad te vervolgen. Dank voor jullie bezoek aan deze unieke plek, veel plezier op de terugreis en laat ons via de log weten hoe je het Geo pad hebt ervaren. Bij de start van deze cache is Travel Bug GEO geplaatst, hij ging op pad, door Europa. Helaas hebben we al enige tijd niets meer van hem gehoord.

Team NeLe
Neede / Lelystad

Additional Hints (Decrypt)

Inans qr "mbzrefr rvx" pn. 5 zrgre bbfgryvwx

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)