Skip to content

Unge og Natur #13 – Obelisk Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Takanuva: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller genåbnet cachen, arkiverer jeg den nu.

Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, du skal bare skrive til mig. Det er en betingelse for genåning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption.

Med Venlig Hilsen

Toa Takanuva
Frivillig reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
Hidden : 5/15/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Danish:
Denne cache er en del af et eksamensprojekt, der har til formål at få flere unge i Fredericia-området ud i naturen. Den er en del af en række caches, som alle er placeret i Fredericia og omegn på særligt udvalgt steder i forhold til projektet.
Det vil være til hjælp, hvis du skriver hvor gammel du er, når du logger cachen. Tak.

Denne cache ligger på på Danmarks Bastion, en såkaldt flankebastion mod Lillebælt.

English:
Coming soon.

Historie og Fakta:
Den 7,5 meter høje obelisk på Danmarks Bastion er til minde om oberst Niels Christian Lunding (1795-1871), der var Fredericia fæstnings kommandant både i 1849 og 1864. Den er udført af Bissen-eleven Andreas Paulsen (1838-1915) og indviet d. 6. juli 1899 på 50-års dagen for udfaldet.

I februar 1849 kom Lunding til Fredericia som ansvarlig for fæstningens istandsættelse og formåede på få måneder at få sat forsvarsværkerne i så god stand, at de kunne udholde den slesvig-holstenske belejring, der strakte sig fra den 7. maj til d. 6. juli 1849.

Rundt om obelisken står løbene af tolv 12 punds kuglekanoner. Under belejringen i 1849 rådede Lunding over i alt 28 kanoner af denne type. Mundingerne er afdækket med 24 punds kugler, der er større end løbshullet.

Afskrift fra : (visit link)

Additional Hints (No hints available.)