Skip to content

Kunsten at spille på Tuba Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Takanuva: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller genåbnet cachen, arkiverer jeg den nu.

Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, du skal bare skrive til mig. Det er en betingelse for genåning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption.

Med Venlig Hilsen

Toa Takanuva
Frivillig reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
Hidden : 10/8/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


DK:

Tubablæseren

Arne Ranslet er født den 15. August 1931. Han er uddannet keramiker på Kunstakademiet i 1954. Arne Ranslet arbejder med unikt stentøj, skulpturer og udsmykning.

Tubablæseren Tubablæseren er en bronzeskulptur. Den er placeret på Rådhus Stræde. Arne Ranslet er medlem af Dansk Billedhuggerforbund. Tubablæseren blev anskaffet i 1984, hvor den blev placeret i rådhuset forhal indtil torvet ved Rådhusstrædes udmunding i Parallelvej var færdigetableret. Tubablæseren blev placeret på torvet i 1985.

Det daværende kulturudvalg udtrykte overfor byrådet, at man ønskede et kunstværk, der ville kunne være et "markant led i bybilledet".

Sparekassen Nordjylland har været medfinansierende i forbindelse med anskaffelsen af "Tubablæseren", hvilket der selvfølgelig er taget hensyn til i beslutningen om placeringen.

Bronzeskulpturen er placeret overfor Frederikshavn rådhus. I folkemunde siges der at når politikerne beslutter noget godt, spiller tubablæseren en fanfare.



Tuba er det største instrument af messingblæserne, og også det som klinger dybest. Det er også et af de instrumenter som sidst blev taget ind i symfoniorkestrene, da det erstattede ofphikleiden i slutningen af 1800-tallet. Der er normalt kun én tuba i et orkester, og den bruges som bas i messingsektionen.

Det er efterhånden blevet almindeligt at bruge tubaen som soloinstrument; de mest kendte koncerter for tuba og orkester er skrevet af Ralph Vaughan Williams, Edward Gregson og John Williams. Tuba findes i desuden både i militærkorps og brasband, i brasband bruger man Eb-tuba og B-tuba, normalt to af hver. Til march hænder det man bruger en helikon eller sousafon, dette er tubaer specielt udformet til marchbrug.

De almindeligste tubaer som laves i dag er stemt i F, Eb, C, eller B. F- og Eb-tubaer kaldes ofte bastuba, mens C- og B-tubaer kaldes kontrabastuba. Nogle steder dukker navnet tenortuba op; det er den samme som en eufonium.

Richard Wagner fik konstrueret en speciel tuba, som kaldes en Wagner-tuba. Den blev lavet i tenor- og bas-størrelse.

Cachen er en micro (filmhylste) Husk at medbringe blyant.

Cachen indeholder fra starten:
LogScroll

Vær venligst omhyggelige ved genplaceringen.

EN:

The tuba blower

Cache description in english follows shortly

It’s a micro cache (filmcanister) so remember to bring pencil or similar.

At the start the cache contains:
LogScroll

Please be careful when replacing the cache.

Additional Hints (No hints available.)