Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

ÅBENT MAN. - TOR. 13.00 - 21.00 LØR. 9.30 - 15.30

KGB

For nogen lyder cache-titlen gruopvækkende fordi tankerne måske ledes hen på en berygtet sovjettiske organisation (Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti ). For andre rummer titlen løfter om gode timer, med en aktiv fritidsinteresse, fordi der nemlig istedet tænkes på den institution i Københavns Kommune, som sørger for at gokart interesserede unge har et sted at være, hvor de kan dyrke deres lidt larmende fritidsinteresse, nemlig Københavns Gokart Bane.

Og for at der ikke skal herske nogen tvivl, så ligger denne kasse ikke skjult i Rusland. Den ligger derude på Amager imellem Kløvermarken, kolonihaverne og Kraftværket. Indgangen eller indkørslen er Kraftværksvej 10, hvor klubben udover banen, værksteder og garager også har et fælleslokale for alle der besøger stedet. Lokalet er et cafeteria med tilhørende Netcafe, billard, bordfodbold osv.

Mandag-torsdag er der åbent i tidsrummet 13.00 - 21.00. På lørdage 9.30 - 15.30. I sæsonen går dagligdagen med karting sporten, hvor der skrues, køres, pudses, skrues lidt igen og testes. Forberedelser til løb, og ind imellem ryddes der også lidt op. Hvis ellers vejret tillader det, køres der fra februar til midt i december. I de perioder hvor frosten og andet vejrlig sætter en midlertidig stopper for kørsel, fungerer KGB blot som et almindeligt fritidshjem med billard, bordtennis, bordfodbold og en hel del computer.

Den fysiske kasse er i fuld forståelse med institutionen gemt inde på KGB's område. Vi er velkomne til at komme der indenfor åbningstiderne og søge efter skatten, og kigge på livet derude. Vi må for såvidt færdes overalt, dog ikke på selve banen og i værkstedsområdet. Men, ellers er der frit slag

Hvor de københavnske ungdomsklubbers motoraktiviteter i halvtresserne primært fokuserede på reparationsværksteder for knallerter, udviklede der sig i begyndelsen af tresserne en interesse for at bygge gokarts, og midt i tresserne havde flere af ungdomsklubberne bygget deres egne gokarts, som var gode nok til at træne i. Problemet var blot, at der ikke fandtes særlig mange egnede gokart baner i Danmark, og slet ingen i hovedstadsområdet. For at kunne træne og køre løb, måtte de unge mennesker derfor tage til Roskilde Ring eller Lockerbanen i Malmø. Københavns Kommune så imidlertid med velvilje på en henvendelse om anlæggelse af en gokart bane i umiddelbar nærhed af København, og fandt et egnet område på Amager for enden af Kløvermarksvej. Her blev anlagt en bane oven på alt mulig opfyld, og den 6. September 1964 åbnede Københavns gokartbane.

Banen har i tidens løb forandret sig en del. Af hensyn til naboerne i kolonihaverne er der anlagt store støjvolde og indkørslen er flyttet fra Forlandet til Kraftværksvej 10. I årenes løb er der også opført nogle nye bygninger på det 33.000 m2 store areal, for bedre at kunne følge med i den eksplosive tilgang til kartingsporten. Og ude på banen kommer mange mennesker dagligt, uden nogensinde at opdage at de faktisk befinder sig i en institution. Dette betragtes som en fordel, da fordommene er mange, og integrationsarbejdet kører lettere når der ikke skelnes mellem klub og sportskørere. Begge parter bruger anlægget samtidigt, hvilket fordrer smidighed – et aspekt som er brugbart set fra en pædagogisk synsvinkel. De daglige krav om overholdelse af køreregler er de samme for alle parter, hvorfor skellet mellem partnerne egentlig ikke består.

I 9 måneder om året bliver banen besøgt af gennemsnitligt 700  kørere /gæster om måneden, der kan deles op i 4 kategorier:

Fritids- og ungdomsklubmedlemmer
Banemedlemmer (sportskørere)
Andre klubber, herunder ungdomsskolen samt fritids- og ungdomsklubber.
Skolebesøg fra hele Storkøbenhavn.

Da jeg var ude og placere kassen, stod der en far med sine to små børn og kiggede på. De skulle lige have lidt frisk luft, motion og en lille oplevelse, før de skulle hjem til frokosten. Og som manden sagde, så er det jo lidt anderledes end på TV, når man står på stedet og får lydene og lugtene med. De unge mennesker kører stærkt og dristigt i deres små karts, og ind imellem kan der ryge et hjul af som åbenbart ikke har været skruet ordentligt på. Så får karten lige en snurretur, men ellers sker der heldigvis ikke andet. Og så er det sjovt at tænke på, at vi måske der har stået og kigget på en vordende Le Mans vinder.

Kig f.eks. på Tom Kristensens generalieblad her:
1982 Dansk mester i gokart, italiensk mester i gokart, Nummer to ved europæisk mesterskab i gokart
1983 Dansk mester i gokart
1984 Dansk mester i gokart
1985 Skandinavisk mester i gokart
1987 Nummer to ved verdensmesterskab i gokart, Formel Ford 2000
1989 Nummer 2 i verdensmesterskab i gokart
1991 Tysk mester i Formel 3
1992 Nummer 5 i japansk Formel 3 mesterskab, nummer 2 i japansk Touring Car mesterskab
1993 Japansk mester i Formel 3, vinder af Formel 3 World Cup Fuji, nummer 2 i Formel 3 Grand Prix Macau
1994 Nummer 2 i japansk Touring Car mesterskab, nummer 9 i japansk Formel 3000 mesterskab
1996 Nummer 6 i Formel 3000 mesterskab
1997 Vinder af Le Mans 24-timers løb
1998 Formel 1-testkører, tysk Super Touring Car mesterskab
1999 Nummer 3 i tysk Super Touring Car mesterskab, vinder af Sebring 12-timers løb, Le Mans 24-timers løb
2000 Vinder af Le Mans 24-timers løb (Audi R8), vinder af Sebring 12-timers løb (Audi R8), nummer 2 i "Petit Le Mans" (Audi R8), Michelin Formel 1-testkører
2001 Vinder af Le Mans 24-timers løb (Audi R8), nummer 2 i Sebring 12-timers løb (Audi R8), nummer 4 i amerikansk Le Mans-serie (Audi R8)
2002 Vinder af amerikansk Le Mans-serie (Audi R8), vinder af Le Mans 24-timers løb (Audi R8), vinder af "Petit Le Mans" (Audi R8)
2003 Vinder af Le Mans 24-timers løb, vinder af Spa 1000 km løb (Audi R8), vinder af Le Mans 1000 km løb (Audi R8)
2004 Vinder af Le Mans 24-timers løb (Audi R8), nummer 4 i DTM (Audi A4 DTM)
2005 Vinder af Le Mans 24-timers løb (Audi R8), vinder af Sebring 12-timers løb (Audi R8), nummer 3 i DTM (Audi A4 DTM), vinder af Nations Cup of Race of Champions

Eftersom GPS'ens koordinater - på Google Earth - så ud til at havne inde på nabogrunden, har jeg valgt at sætte koordinater ud fra Google Earth.

CACHE: En almindelig plastikkasse, som indeholder logbog, blyant og lidt bytteting. FFC på internet og med mail.