Skip to content

Storkereder i Tryggevælde ådal #2 Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Takanuva: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller genåbnet cachen, arkiverer jeg den nu.

Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, du skal bare skrive til mig. Det er en betingelse for genåning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption.

Med Venlig Hilsen

Toa Takanuva
Frivillig reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
Hidden : 3/9/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

En driveby-cache er gemt ved en parkeringsplads og et anløbssted for kanoer og kajakker ved Tryggevælde å. Herfra kan reden ses nogle hundrede meter væk.

Denne storkerede ligger ved Kiddegård i Varpelev. Fra reden er der gode fødemuligheder i Varpelev engene. Reden er også tæt på Storkebækken og Krogbækken, der i 2001 blev genslynget.

Storken er 95-110 cm. med et vingefang på 183-217 cm. Den bliver 10-15 pr, og den begynder at yngle i en alder af 3-5 år.
Reden bygges i et højt træ, på en skorsten eller på opsatte redepladser som gamle vognhjul.
Storken kommer til Danmark omkring 1. april og drager afsted igen i august. Storken flyver til Afrika syd for Sahara.

Storken indtager ca. 300 kg. føde, mens den opholder sig i Danmark. Den æder, hvad der nu kan tilbyde sig. På våde arealer består dens føde hovedsageligt af frøer, tudser, fisk, regnorme, insekter m.v., mens storken på de tørre enge for det meste æder mus, regnorme, græshopper, fugleunger og insekter. Storken kan dog også tage mosegrise, firben, slanger samt andre smådyr.
Alle disse fødeemner kan ådalen og dens omgivelser byde på, så storken skulle kunne overleve her og få unger på vingerne.

Der gøres et stort arbejde med at forbedre ådalens natur bl.a. gennem genslyngning af åstrækninger.
Foreningen: Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse har lavet et storkeudvalg, som har opsat 8 storkerede ved Tryggevælde Ådal.
Alle oplysninger om storken og storkerederne er hentet fra en folder fra foreningen: “Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse”. Læs evt. mere på hjemmesiden: (visit link)

Det er min intention at vise så mange af disse reder som muligt ved at lægge en cache i nærheden af dem. Så håber jeg bare en dag at få en log, der fortæller om storke i en af rederne.

Eng.: This cache is nearby a stork-nest. There haven't been any storks breeding in Denmark since 2001. This nest is placed here in hope of a couple of storks will come, because it is a good place for storks to live with lots of food.

Additional Hints (No hints available.)