Skip to content

GOLF - Mikkeli alphabet Multi-Cache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 6/20/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Varoitus!! Älä mene golf-kentälle, sillä sinun ei tarvitse mennä golf-kentälle löytääksesi kätkön. Purkki ja hyppy on sijoitettu niin että riskiä saada pallosta ei ole. Lisäksi etsiminen ja siirtymät etsintäalueille sekä pysäköinti tulee suorittaa niin että et häiritse lähistöllä olevia golffareita.

Tämä on Mikkelin Alphabet-sarjan seitsemäs etappi, G.

Mikkelin Alphabet-sarja - FTF:n saajan toivotaan tekevän seuraavan kätkön (tässä tapauksessa H:n) muutaman viikon kuluessa.

- Aakkoset ja numerot käydään läpi järjestyksessä (A-Ö ja 1-9)

- Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri.

- Kätköjen sijainnit tulisi olla n. 30 km:n säteellä Mikkelin torista.

- Mikäli et pysty täyttämään sarjan ohjeita, ilmoita asiasta lokissa. Lokkauksen jälkeen ota yhteyttä Mikkelin kätköilijöihin, organisoidaan silloin joku muu tekijäksi (esim. muut alphabet-sarjan kätkijähenkilöt). Seuraavan kätkön tekeminen ei ole pakollista, vaikka hakisitkin FTF:n.

- Tavoitteena on tuottaa Mikkeliin uusia kätköjä uusien kätkijöiden toimesta, jolloin saataisiin kätköjä myös sellaisiin paikkoihin Mikkelissä, joista "puuttuu" kätkö.

- Kätkön ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan jos ko. aakkosta ei löydy, voi käyttää mielikuvitusta paikan, tarinan ja purkin suhteen, esimerkkinä kätkö "Åke menee" Oulussa.

Nämä ohjeet tulisi lisätä myös sarjan muihin kätkötiedotteisiin, jotta sarja jatkuisi.




Golfin historiaa

Ensimmäinen golfin tapainen laji näki päivänvalon 26. helmikuuta 1297 Alankomaissa, Loenen aan de Vecht -nimisessä kaupungissa. Hollantilaiset pelasivat peliä kepillä ja nahkapallolla tarkoituksenaan lyödä pallo useiden satojen metrien päähässä sijaitsevaan kohteeseen mahdollisimman vähin lyönnein. Voittaja oli se, joka pääsi kohteeseen vähimmällä lyöntimäärällä. Golf, kuten sen nykyään ymmärrämme, pidetään yleisesti ottaen kuitenkin skottilaisena keksintönä, sillä peli mainittiin 1600-luvulla kahdessa eri Skotlannin parlamentin säädöksessä, joissa kielletään gowf-nimisen pelin pelaaminen. Jotkut tutkijat ovat kuitenkin esittäneet, että nämä maininnat viittaavat toiseen, paljon shintya, hurlingia tai maahockeytä muistuttavaan peliin, ei niinkään golfiin. Heidän mielestään peli, jossa pyritään puttaamaan pieni pallo maassa olevaan reikään käyttämällä golfmailaa, pelattiin Alankomaissa 1800-luvulla ja että tämä tapahtui aikaisemmin kuin Skotlannissa. On olemassa myös vielä aiempia viittauksia golfin tapaisiin peleihin eri puolilla manner-Eurooppaa. Esimerkiksi vuonna 1452 Skotlannin kuningas Jaakko II kielsi peli, koska se vei aikaa hänen alamaistensa jousiammunnan harjoittelulta.



Mistä sana GOLF tulee?

Golf mainittiin ensimmäisen kerran kirjoituksessa vuonna 1457 eräässä skotlantilaisessa kiellettyjä pelejä listaavassa lakisäädöksessä nimellä gouf, joka mahdollisesti juontuu skotin kielen sanasta goulf (sanalla on erilaisia kirjoitusasuja) merkiten lyömistä tai iskemistä. Tämä sana puolestaan voi juontua hollannin kielen sanasta "kolf", joka tarkoittaa keppiä tai mailaa. Tästä juontaa juurensa myös erään toisen, Alankomaissa kehitetyn pelin nimi Kolven, jonka yksikkömuoto on kolf.

Urbaanin legendan mukaan golfin nimi on oikeastaan akronyymi englannin kielen sanoista "Gentlemen Only, Ladies Forbidden" (suom. "vain herrasmiehille, ei naisille"). Tämä on melko todennäköisesti kansanetymologinen tapaus, sillä akronyymien käyttö sanana on moderni ilmiö. Näin ollen on ilmaus on todennäköisemmin backronyymi kuin akronyymi.



Mikkeli GOLF

1967 Mikkelissä kirjoitettiin Golf historiaa, kaupunkiin muuttanut Erkki Inoranta yhdessä Reino Laitisen ja Eljas Saastamoisen kanssa kirjoitti Mikkelin Golf ry:n perustamisasiakirjat ja aloitti kentän rakentamistyöt. Eljas Saastamoinen toimi seuran puheenjohtajana alkuvuodet. Alku oli tietenkin melko vaatimatonta, ja niinpä kenttä on kokenut vuosien saatossa lukuisia vaiheita sekä muutoksia yhdeksän väylän osalta, pääsuunnitteluvastuu on ollut ensimmäisen MG:n kunniajäsenemme Erkki Inorannan harteilla.

Kenttä on luonteeltaan puistomainen, korkeuserojakin löytyy sopivasti, lisävivahteen pelaamiseen luo kentän poikki virtaava joki, mikä ylitetään peräti neljä kertaa. Kentän huippukunnosta vastaa ammattitaitoinen kenttämestari apujoukkoineen.

Jäsenmäärämme kasvoi aina viime vuosiin saakka melko ripeää vauhtia, ollen nykyään noin 600 jäsentä.

Golfkentän rakentaminen Annilan kartanon maille alkoi 1989, kun talon isäntä ja emäntä Kalevi ja Leena Tuukkanen päätyivät tuotantosuunnan muutokseen. Maanviljelys perinteisessä muodossa sai jäädä kokonaan. Ensimmäiset yhdeksän peliväylää valmistuivat Annilan pelloille 1990. Kenttä täydentyi 18-reikäiseksi vuonna 1991. Kentän käytössä on noin 65 hehtaaria.



Annila GOLF

Annilan seudulla on pitkä historia. Esimerkiksi Porrassalmen kunniakkaalle taistelupaikalle (1789) ei golfkentän läheisimmältä kolkalta ole kuin kivenheiton matka. Annilan Golfkeskus pyrkii vaalimaan seudun historiallisia perinteitä. Kentän väylät on nimetty lähiseudun talojen ja mm. Porrassalmen taistelun merkkihenkilöiden mukaan.
Annila sijaitsee ikivanhassa kulttuurimaisemassa. Kilometrin päässä Kyyhkylässä oli pysyvää asutusta jo yli tuhat vuotta sitten.
Se on savolaisuuden tyyssija ja koko laajan Savon maakunnan asuttamisen lähtökohta. Porrassalmen kunniakkaalle taistelupaikalle (1789) ei golfkentän läheisimmältä kolkalta ole kuin kivenheiton matka.

Annilan Golfkeskus pyrkii vaalimaan seudun historiallisia perinteitä. Kentän väylät on nimetty lähiseudun talojen ja mm. Porrassalmen taistelun merkkihenkilöiden mukaan.


Entä kätkö?

Jos joku on jaksanut lukea vielä tänne asti (varmaan 1% teistä), niin kätkö on kahden pisteen multi. Pisteiden välimatka on n.5,4 km linnuntietä, eli kannattaa varautua pidempään pomppuun, joka on vähintäänkin kohtuullinen kävelymatka jos matkailee jaloin. Ensimmäiselle pisteelle kannattaa ajaa auto Annilan kartanon parkkipaikalle, johon on opastus porrassalmen museotieltä. Kätköt on piilotettu niin että ne eivät aiheuta haittaa toimijoille, golffareille tai etsijöille.

Additional Hints (Decrypt)

1.cvfgr: "xbybcnyyb". 2. cvfgr: Xbvih, nyunnyyn whhenxbffn/whhevffn, rv gnyivyölqrggäiä

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)