Skip to content

Det gamle stenværk Traditional Geocache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til t.ignika@gmail.com<br>
<br>
<b>Følg de danske reviewere på Facebook https://www.facebook.com/DanskeReviewere</b><br>
<br>
Geohilsen<br>
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland<br>
Kontaktinformation: t.ignika@gmail.com eller via min profil<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af som det første i beskeden, gerne med et link<br>
(Arkiveret)

More
Hidden : 4/3/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Siden sidst i 1800 tallet og frem til 1974 har der ligget et stenværk her. Stenværket nedbrændte Skt. Hans aften i 1974, hvorefter det aldrig kom igang igen. I forlængelse af den nu overdækkede tunnel, hvorigennem tipvognene fragtede sten og grus ud til de ventende coasters, gik der en 150 meter træbro ud i vandet. Herfra blev sten og grus lastet. Se billeder her.

http://billeder.bibod.dk/main.php?g2_itemId=2096

På hver side af den overdækkede tunnel kan man se store dybe graverender, hvor man har hentet grus og sten, og som har sat sine tydelige spor i terænnet.

Hvis man ikke vidste bedre ville man tro, at den overdækkede tunnel bare var en jordvold. Menser man efter, kan man i begge ender af den ca. 75 meter lange jordvold, se spor af indgangene til tunnelen. Man kan bla. se nogle gamle ruste I-jern og betonklodser der stikker op af volden.

Går man ned til den lille pynt 50 meter nord for tunnelens nordenden kan man også se gamle træstuppe, betonklodser og rustne I-jern i vandkanten som var en del af den 150 meter lange bro. Broen blev bortsprængt af søværnets minører da stenværket blev nedlagt. Hvis man dykker, enten med snorkel eller flasker, kan man den dag i dag se rester af broen langt ude i vandet.

Ca. 1 km vest for broen kan ses et gammelt skibsvrag der strandede i 1948 i en storm. Skibet var et af de skibe, der sejlede med grus og sten fra stenværket. Skibet er, som et af de få bygget i beton, i en periode, hvor der var mangel på stål.

Additional Hints (No hints available.)