Skip to content

Koivukosken kahinakuoppa Traditional Geocache

Hidden : 5/18/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö kauniilla ulkoilualueella Koivukosken nimettömässä saaressa.

[EN] Easy traditional cache in a beautiful island in Koivukoski area.


Alueella kulkee useita polkuja. Erityisesti lasten kanssa on syytä varoa mahdollisia teräviä kohtia, rautalankoja ja roskia juoksuhaudoissa. Auton voi jättää Koivulan golfkentän parkkipaikalle tai joen toiselle puolelle Koivukosken padon tuntumaan. Juoksuhaudat ovat muinaismuistolain (1963/295) piiriin kuuluvia muinaisjäännöksiä, joita ei saa hävittää tai turmella.

Pienet kulkijat ja kolikot mahtuvat kätköön mainiosti.

[EN] There are lots of walking paths all around area. Please note there can be dangerous items (eg. rusty wires) in the trenches! Car can be parked on Koivula golf course parking area or near the Koivukoski dam (on the other side of the river). Trenches are protected by the Finnish law concerning the ancient monuments. It is prohibited to destroy or damage the trenches.

In the cache container, there is enough space for small trackable items and geocoins.

*****

Koivukosken saaren puolustusasema on rakennettu venäläisten toimesta ensimmäisen maailmansodan alkuvaiheilla.

[EN] The Koivukoski defence station (incl. trenches) has been built and digged among many other defence stations to protect Russian city St Petersburg in the First World War 1914-1918. These defence stations have never been used.

***
Ulla-Riitta Kauppi Museovirastosta kertoo seuraavaa (www.rakennusperintö.fi):

Euroopan poliittinen ilmapiiri alkoi kiristyä ensimmäisen maailmansodan (1914-1918) kynnyksellä. Venäjä koki Saksan uhkaksi ja piti mahdollisena sen laivaston hyökkäystä Suomenlahdelta Pietariin. Uhkakuvaa lisäsi myös se, että Venäjän laivasto oli lähes kokonaan tuhoutunut Japanin sodassa (1904-1905) käydyssä Tsusiman taistelussa. Kun aikaa uuden laivaston rakentamiseen ei ollut, Venäjä ryhtyi 1912 rakentamaan Suomenlahdelle Pietarin puolustuksesi meririntamaa. Puolustusvyöhykkeestä tuli vahva, vaikka työ jäi kesken maaliskuun vallankumouksen puhjetessa 1917.

Venäläisten Suomenlahden rintamassa oli seitsemän puolustusasemaa. Pietarin välittömänä suojana oli Kronstadt lähialueineen. Toisena oli Viipurin seutu, kolmantena Kotkan edusta ja neljäntenä Helsingin maa- ja merilinnoitus. Viides oli Suomenlahden kapeimman kohdan sulkulinja, jota nimitettiin Pietari Suuren merilinnoitukseksi. Siihen kuuluivat Tallinnan maa- ja merilinnoitus sekä Porkkalanniemen, Jussarön ja Tvärminnen varustukset. Kuudes oli Orön seutu, seitsemäntenä Turun, Ahvenanmaan ja Viron yhteensä yli 30 saaren asemat.

Pietarin Insinöörihallinnon alainen Insinööriesikunta johti linnoitustyötä Viaporista. Työn tekivät venäläiset sotilaat ja suomalaiset työmiehet, joita hakeutui linnoitustöihin vilkkaasti. Lisäksi venäläiset kuljettivat pakolla tuhansittain miehiä maaseudulta Helsinkiin linnoitustyömaille. Kun sekään ei riittänyt, tuotiin väkeä Venäjän puolelta mm. tataareja ja aasialaisia, viimemainittuja on arvioitu olleen kolme tuhatta. Louhinta- ja valutyöt tehtiin urakalla, muut työt päivätöinä hitaaseen tahtiin. Työturvallisuuteen ei kiinnitetty mitään huomiota. Onnettomuuksia sattui varsinkin räjäytyksissä lähes päivittäin.

Meririntaman linnakkeet eivät olleet käytössä lainkaan.

***
Museoviraston muinaisjäännösrekisterin kertomaa:

Kohde on ensimmäisen maailmansodan aikainen puolustusasema, joka sijaitsee Kymijoen Koivukosken keskellä olevassa nimettömässä saaressa. Kohde koostuu saaren lounais- ja pohjoisosissa sijaitsevista taisteluasemista, joita yhdistää saaren itäosan läpi kulkeva yhdyshauta. Hautojen leveys on yläreunastaan keskimäärin 3 m ja pohjalta 1 m. Syvyys on 1,5 m. Hirsiset tukirakenteet ovat hävinneet, mutta niitä sitoneita metallilankalenkkejä on vielä jäljellä.
Eteläosan taisteluasemassa on taisteluhautaa 130 m. Haudan rintasuojassa on ampumakorokkeita, jotka on eroteltu toisistaan pienikokoisilla sivustasuojilla.

***
Tämä on emetem -nimimerkin ensimmäinen oma kätkö!
***

Additional Hints (No hints available.)