Skip to content

Jocs de taula. Mystery Cache

This cache has been archived.

tocolaviola: No el podem mantenir.

More
Hidden : 9/2/2012
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

En aquest catxé buscarem informació de diferents jocs de taula per trobar les coordenades finals. Ànims!!!

JOCS DE TAULA

                           
De jocs de taula n’hi ha molts, per a molt gustos, edats i nombre de participants diferents. Per resoldre aquest amagatall us volem fer cinc cèntims d’uns quants jocs de taula que a nosaltres ens agraden molt.
Si alguna pregunta és referent a nombres, tingueu en compte que en el cas de que sigui un nombre igual o superior a 10, haureu de sumar totes les xifres per obtenir el valor. Per exemple 34 = 3+4 =7.
 
Per començar, un dels jocs tradicionals que ens agrada molt són les cartes. Amb elles pots fer molts jocs. Un d’ells és el POKER. Com ja sabreu és un joc on guanyar depèn més de les habilitats i l’experiència del jugador que de la pròpia sort. Per això resulta essencial que els jugadors tinguin un bon coneixement i domini de les estratègies abans de començar a jugar. Per resoldre el nombre A, haureu d’esbrinar quantes cartes iguals necessitaríeu per a fer un pòker.
 
Póker
 
El següent joc és el PARXÍS. És un joc molt conegut que no calen masses explicacions, de ben segur que hi heu jugat alguna vegada. Però sabeu d’on prové? La paraula que origina el nom de Parxís prové d’una altre llengua i en aquesta llengua significa un nombre. Quin nombre és? El valor que us resulti de sumar les xifres serà B.
Parxís
 
Continuarem buscant el valor C jugant al MONOPOLI. Com el nom suggereix, l’objectiu del joc és fer un monopoli d’oferta, obtenint totes les propietats immobles que apareixen al joc. Cada jugador ha d’esperar el seu torn, moure fitxa en sentit horari d’un taulell i comprar propietats o, en el cas de caure en una propietat d’un contrincant, pagar el seu valor. Aquest joc prové d’un altre joc de principis del s.XX. En quin any es va patentar el joc del qual provè? Aquesta pregunta us donarà la resposta al valor C.
                       
Monopoly

Un dels jocs que hem conegut aquest any i estem molt enganxats és el CATAN. L'objectiu del joc és assolir una certa quantitat de punts prèviament pactada. Es guanyen punts fent ciutats i amb cartes especials. Per construir les ciutats i fer-les créixer, cal una sèrie de matèries primeres o recursos que s'obtenen segons la puntuació dels daus i la posició de les ciutats, per tant es combina l'estratègia i l'atzar.
 
Catan
 
L’any en que va nèixer l’autor del Catan coincideix amb la creació del primer videojoc de la història. El valor D el sabreu buscant quantes lletres té el nom d’aquest videojoc.
 
El següent joc és el CARCASSONE. És semblant a l’anterior, però està ambientat a la ciutat medieval emmurallada francesa Carcassone.  El tauler de joc, que representa un paisatge medieval amb ciutats, camins i monestirs, es va construint a mesura que avança el joc. Aquest s'inicia amb una sola peça del tauler i els jugadors han d'anar agafant a cegues una peça per torn i intentar col·locar-les adjacents a les ja col·locades, sempre tenint en compte que han d'encaixar els dibuixos: els camins han d'unir-se amb camins ja existents, les muralles amb les muralles existents, etc.
En el moment de col·locar una nova peça del tauler el jugador pot, a més, col·locar un dels seus «seguidors» o figuretes de fusta (els meeples) per reclamar la propietat d'un camí, d'una ciutat, d'un camp o d'un monestir, sempre que no estigui ja reclamada per un meeple d'un altre jugador. El joc acaba quan es col·loca la darrera peça del tauler; en aquest moment també se sumen punts per les ciutats i pels camps.
Carcassone
 
Per descobrir el valor E cal que sapigueu que existeix una versió creada expresament per la ciutat de Manresa (El Bages) en honor a les festes del Miracle de la Llum. Quin any es va jugar per primera vegada amb aquesta versió? El resultat serà el valor E.
 
Canviant de tipus de joc, us volem animar a que conegueu un anomenat DIXIT. Es tracta d’un joc familiar per explicar històries on hi podreu jugar amb els petits de la casa. La idea és simple. Escollir una de les cartes de la teva mà i buscar una frase o paraula que evoqui tal imatge. Però s’ha d’anar amb compte, ja que no pot ser gaire evident, no interessa que tothom ho encerti, ni tant complicat com per a que ningú ho faci. S’ha de trobar l’equilibri de tal manera que alguns dels altres jugadors siguin capaços de reconéixer la carta que has triat entre altres. Si descobriu quin any va ser proclamat Joc de l’any a Alemanya trobareu el valor F.
 
Dixit

 
Per continuar us volem endinsar en el RISK. El Risk és un joc de torns de dos a sis jugadors. Es juga en un tauler amb un mapa polític simplificat del món, dividit en quaranta-dos territoris, que estan agrupats en sis continents. És un joc d’estratègia on l'objectiu del joc s'acorda a l'inici. Existeixen diversos tipus d'objectius, sent els més comuns: realitzar una missió secreta, jugar per capitals o conquerir el món.

Aquest joc està basat en unes guerres que reben el nom d’un emperador. Quin any va nèixer aquest emperador? El resultat serà el valor G.
Risk
 
Per acabar us presentem el RUMMIKUB. És un joc de taula que adapta les regles del remigi de les cartes. Cada jugador (fins a quatre) rep tretze fitxes que no ha d'ensenyar a la resta. Cada fitxa té una xifra de l'1 al 13 i un dels quatre colors o pals. Al seu torn, ha d'intentar lligar les fitxes formant escales o trios de manera que no es repeteixin combinacions. Guanya qui acaba abans les seves fitxes. Per saber el valor H, haureu de saber quantes fitxes conté el joc en total.
 
Rummi
 

Pots comprovar les coordenades al següent enllaç: GeoChecker.com.

 
I per resoldre les coordenades, aquí la fòrmula:
N 41º AD.(H-B)(C-A)(D-E)
E 001º G1.(D+F)(B-D-F)(F-E)
Al catxé final trobareu un joc que podreu gaudir al berenador del costat de l'esglèsia, no us l’emporteu!!!

Additional Hints (Decrypt)

Qvaf q'han zvav pbin qr crqerf. Fv hf cynh, qrvkrh-yn ora gncnqrgn.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)