Drie geocachinguitdagingen om te kennen

De Fizzy Grid, Jasmer en 365-dagen-challenge. Nee, dit zijn geen bruisend drankje, heer uit het Zuiden of het antwoord op een eerstejaars wiskundeprobleem. Het zijn statistische doelen voor de ervaren geocacher! Maar wat zijn het dan precies? Lees verder om het uit te vinden.

Fizzy Grid
De Fizzy Grid stelt je mentale capaciteiten, je fysieke capaciteiten en dan beide tegelijk op de proef. De Fizzy Grid, soms ook de “veelzijdige cacher” en de “81 Grid” genoemd, vraagt van je dat je een cache vindt van iedere moeilijkheidsgraad- en terreincombinatie. Als je er echt helemaal voor wilt gaan, kun je een Fizzy vullen met ieder cachetype. Ken je genoeg D5/T5-caches?

Jasmer
Geocachers moeten voor de Jasmer, populair in de Verenigde Staten, één cache vinden die geplaatst is in iedere maand sinds geocachen begon in mei 2000. Om je een idee te geven van de omvang van deze uitdaging: er zijn minder dan 110 caches die geplaatst zijn in 2000 nog actief. Geocache-road trip, iemand?

365-dagen-challenge
Het zou niet moeilijk moeten zijn om achter het doel van deze uitdaging te komen: vind één cache op elke kalenderdag van het jaar! Dat kan een reeks van 365 dagen achter elkaar zijn of een veelvoud aan geocache-expedities in de loop der jaren. Voor het geval je het je afvraagt, de volgende schrikkeldag is op 29 februari 2020.

Je geocachedoelen
Wees niet bang om buiten het grid te denken. Hier is een doel: neem ieder familielid een keer mee geocachen. Hier is nog een uitdaging: raap iedere keer dat je gaat cachen vijf stukken afval op. Experimenteer met de mogelijkheden. Zei iemand niet ooit: “Er is niets dat je kunt doen wat niet gedaan kan worden?”

Guest writer for Geocaching.com's blog