Land in de spotlight: vijf leuke caches in Polska

Als geocachingland in opkomst is Polen nu de thuisbasis voor meer dan 45.000 geocache-avonturen, veel geoart-meesterwerken en een warme en verwelkomende gemeenschap. Het grootste deel van de geocaches in Polen zijn Traditionals, maar de eerste cache die in dit land geplaatst werd was een Virtual. Om de verborgen mechaniek achter geocachen in Polen echt te begrijpen, zul je even in de schoenen van een lokale cacher moeten lopen. Hier zijn vijf leuke caches, allemaal geplaatst door plaatselijke bewoners, die je zullen inspireren om een reisje te plannen om het van nabij te ervaren.

1. POMEZNI CELOROCKA
GC2ZGBT
Traditionele cache
Favorietpunten: 725

Het prachtige platteland van Polen is erg fotogeniek. Deze Traditional, bereikbaar in alle seizoenen, is geplaatst aan het begin van een wandelpad en is één van de meest gefavoriteerde caches in Polen. Kijk uit naar het “bord” en grijp de smiley!

2. OSP Byczynah
GC6J45H
Traditionele cache
Favorietpunten: 37

Geduld, beste geocachers, geduld. Dit is geen standaard geocachecontainer – basiskennis van natuurkunde is benodigd. Je hebt verschillende materialen nodig om de cache van zijn lagen te ontdoen en de laatste geocachecontainer te ontdekken.

3. Chrobok #01
GC65EY1
Multi-Cache
Favorietpunten: 8

Dit is de eerste cache van de Chrobok Geoart-serie en het is een mooie! De serie zelf bestaat uit totaal 67 geocaches. Er zijn veel soorten geocaches aanwezig: Letterbox, Traditional, Mystery, Multi-cache… Iedere plek en container biedt een unieke en memorabele geocachebeleving. Naast deze serie heeft Polen nog veel meer Geoart-creaties te bieden.

4. Chatka keszera
GC6F5P9
Traditionele cache
Favorietpunten: 112

Woodies zijn erg populair in Polen. Geocachers ruilen hun persoonlijke collecties vaak met andere enthousiastelingen op events. De eigenaar van deze cache heeft “houten creatie” naar een hoger niveau getild. De hele cache is gemaakt van hout, inclusief het logboek!


5. Gdynia Moje Miasto TB Hotel
GC5Z3QM
Letterbox Hybrid
Favorietpunten: 223

“Als je in het centrum van de stad staat, is het misschien moeilijk voor te stellen dat er 100 jaar geleden alleen maar natuur was hier. Vandaag de dag is Gdynia één van de meest dynamische en opkomende Poolse steden, daarbij bezoekers lokkend met zijn gezellige cafés en geweldige restaurants.” De eigenaars van deze geocache hebben een historische constructie gebruikt om een leuke geocache in te maken (natuurlijk met de juiste toestemming!).

Dit is slechts een glimp van hoe geocachen in Polen is. De lijst met creatieve en leuke geocaches is veel langer!

Welk land staat op jouw geocache-wensenlijstje?

Guest writer for Geocaching.com's blog