Je kinderen naar buiten krijgen met geocaching

Als ouder leer je de kleine overwinningen in het leven te waarderen, of dat nu betekent dat je een winst na een voetbalwedstrijd viert of dat je geniet van het feit dat je kind al zijn groenten opat. Er gaat echter niets boven de voldoening om je kind van oor tot oor te zien lachen terwijl het de wereld om hem heen verkent en ontdekt door middel van geocaching. Met wereldwijd meer dan 3 miljoen geocaches die wachten om ontdekt te worden kan van elke locatie een avontuur worden gemaakt en kan elke familie-uitstap een succes worden.

Hier zijn vijf tips om geocaching met kinderen tot een succes te maken!

  1. Maak er een gezinsactiviteit van. Betrek de kinderen bij de keuze van de geocaches. Laat ze de beschrijving van de geocache lezen en brainstorm over wat het zou kunnen zijn!
  2. Laat de kinderen je gids zijn. Kinderen willen graag meedoen, dus laat ze de leiding nemen door te navigeren of onder elke rots en struik te zoeken naar een mysterieuze geocache.
  3. Wees enthousiast. Enthousiasme is besmettelijk. Als je echt enthousiast bent over geocaching, zullen je kinderen dat ook zijn. Dus begin alvast met het oefenen van je overwinningsdans en wees klaar om je dans in te zetten zodra je een cache vindt!
  4. Creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Leg al die gedenkwaardige momenten vast, van het zoeken tot het vinden en van het loggen tot het ruilen van swag. Elke stap kan avontuur opleveren.
  5. Neem snacks mee. Ze kunnen het verschil betekenen tussen een leuke dag in het park en een fikse ruzie tijdens de voorbereiding van het diner.

Heb jij nog tips voor het geocachen met kinderen? Deel je beste advies in de reacties!

Guest Writer
Guest writer for Geocaching.com's blog