Veelgestelde vragen over Mysterie in het Museum

De autoriteiten hebben je hulp nodig bij het oplossen van de grootste juwelenroof in de geschiedenis, het Mysterie in het Museum! Tussen 11 juli en 11 augustus word je geïnformeerd over de zaak en kun je aanwijzingen vinden om de gestolen juwelen op te sporen. Als je de juwelen eenmaal gevonden hebt, breng je ze terug naar de kluis met de verborgen code die door de dieven veranderd is.

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Is Mysterie in het Museum te vinden in de Geocaching®-app?

Ja! Mysterie in het Museum is beschikbaar voor zowel de iOS als Android Geocaching®-apps en ook op Geocaching.com. Vanaf 11 juli om 12 uur ‘s middags UTC kun je je profiel bekijken en klikken op Mysterie in het Museum om je voortgang in de Geocaching®-app te zien, of je Dashboard bekijken op Geocaching.com.

Ik zie het Mysterie in het Museum niet op mijn telefoon.

Je moet de laatste versie van de Geocaching®-app hebben om toegang te krijgen tot Mysterie in het Museum op je mobiele telefoon. Je moet de laatste versie van de Geocaching®-app hebben om toegang te krijgen tot Mysterie in het Museum op je mobiele telefoon. Bezoek Google Play of de App Store om je Geocaching®-app bij te werken.

Wat zijn aanwijzingen?

Aanwijzingen zijn digitale artefacten die verborgen zijn in geocaches. Aanwijzingen helpen je bij het oplossen van het Mysterie in het Museum. Zoek naar geocaches die de aanwijzingen bevatten die je nodig hebt en verzamel de aanwijzing als je de cache logt vanaf 11 juli om 12 uur ‘s middags UTC.

Hoe vind en verzamel ik aanwijzingen?

 1. Gebruik filters om geocaches te zien die aanwijzingen bevatten.
 2. Vind en log geocaches om de aanwijzingen te verzamelen.
 3. Verzamel alle aanwijzingen om erachter te komen hoe je toegang krijgt tot de kluis.
 4. Hou je voortgang in de gaten op de Mysterie in het Museum-pagina.

Je kunt ook naar de cachedetails kijken om te zien of een geocache de aanwijzing bevat die je nodig hebt.

NB: alle leden (zowel Basis- als Premiumleden) kunnen zoeken naar en filteren op aanwijzingen.

Hoe weet ik welke geocaches aanwijzingen bevatten?

Je kunt filteren op geocaches die de aanwijzingen bevatten die je nodig hebt door de zoekfilters in de Geocaching®-app of op Geocaching.com te gebruiken of door op de “Zoek naar aanwijzingen”-knop op de Mysterie in het Museum-pagina te drukken.


Hoe verzamel ik aanwijzingen?

Filter op aanwijzingen om te zien welke geocaches de aanwijzingen bevatten die je nodig hebt. Daarna vind en log je deze geocaches om de aanwijzing te verzamelen op de Mysterie in het Museum-pagina in de Geocaching®-app of op Geocaching.com. Je kunt ook in de cachedetails kijken om te zien of die geocache de aanwijzing bevat die je nodig hebt.

Hebben Events ook aanwijzingen?

Events die gehouden worden tussen 11 juli en 11 augustus 2019 zullen allemaal de detective-aanwijzing ontvangen.

Hebben Labcaches aanwijzingen?

Vondsten van Labcaches bevatten geen aanwijzingen en tellen niet mee om de kluis te openen.

Krijgen geocaches die gedurende Mysterie in het Museum gepubliceerd worden aanwijzingen?

Nieuwe geocaches die gepubliceerd worden tussen 11 juli en 11 augustus 2019 zullen allemaal de detective-aanwijzing ontvangen.

Ik heb mijn log aangepast en geen aanwijzing verzameld. Help!

Veranderingen in logsoort zullen geen aanwijzing opleveren. Alleen “Gevonden”- en “Bijgewoond”-logs zullen aanwijzingen opleveren. Je zult geen aanwijzingen verzamelen als je een “Schrijf notitie” of “Niet gevonden” verandert in een “Gevonden”-log. Je zult je “Gevonden”-log moeten verwijderen en opnieuw moeten plaatsen om de aanwijzing te ontvangen.

Als ik geocaches vind die een aanwijzing bevatten, voordat ik dat level vrijgespeeld heb, krijg ik die aanwijzing dan alsnog?

Je kunt geen aanwijzingen verzamelen waarvoor je niet in aanmerking komt. Je moet de detective vinden, voordat je bewijsaanwijzingen kunt verzamelen. Als je het bewijs eenmaal gevonden hebt, kun je op zoek gaan en de juwelen vinden.

Moet ik mijn vondsten in een bepaalde volgorde loggen om de aanwijzingen te verzamelen?

Aanwijzingen worden alleen aan je account toegekend, als je met succes het bijbehorende level hebt ontsloten. Zorg er alsjeblieft voor dat je het level hebt ontsloten, voordat je caches logt die gekoppeld zijn aan hogere levels.


Hoeveel aanwijzingen zitten in één enkele geocache?

Een geocache bevat slechts één type aanwijzing, maar wel een oneindige hoeveelheid van die aanwijzing. Bijvoorbeeld: een geocache bevat alleen een aanwijzing van het type detective, maar iedere cacher die tijdens de promotie voor de eerste keer een “Gevonden” logt voor die geocache zal de detective-aanwijzing ontvangen.

Zien mijn vrienden dezelfde aanwijzingen als ik?

Ja. Echter, als je die geocache al gevonden hebt, kun je de aanwijzing die erin zit niet verzamelen.

Wat gebeurt er met de aanwijzingen op 11 augustus?

De aanwijzingen zullen bij alle geocaches worden weggehaald. Het zal nog wel mogelijk zijn om tot 26 augustus 2019 de Mysterie in het Museum-pagina te bekijken in de Geocaching®-app en op Geocaching.com.

Moet ik al mijn vondsten voor 11 augustus loggen om souvenirs te verdienen voor Mysterie in het Museum?

Er is een uitstelperiode van 48 uur om je concepten en logs in te dienen. Zorg ervoor dat je je Gevonden- en Bijgewoond-logs voor 14 augustus om 12.00 uur ‘s middags UTC hebt opgeslagen om de souvenirs te verdienen.

Wat zijn de vier souvenirs die ik kan verdienen tijdens Mysterie in het Museum?

 1. Ingelicht over de zaak
 2. Bewijsmateriaal verzameld
 3. Juwelen teruggevonden
 4. Zaak gesloten

Hoeveel aanwijzingen moet ik vinden om ieder souvenir te verdienen?

 1. Het eerste souvenir, Ingelicht over de zaak, komt beschikbaar als je één aanwijzing in één geocache hebt gevonden.
 2. Het tweede souvenir, Bewijsmateriaal verzameld, komt beschikbaar als je zes aanwijzingen in zes geocaches hebt gevonden.
 3. Het derde souvenir, Juwelen teruggevonden, komt beschikbaar als je 15 aanwijzingen in 15 geocaches hebt gevonden.
 4. Het vierde souvenir, Zaak gesloten, vraagt om een bonusuitdaging om de kluis te openen.

Kan ik op ieder moment mee gaan doen aan Mysterie in het Museum?

Natuurlijk! Je kunt alle souvenirs verdienen zolang je alle aanwijzingen maar verzamelt voor 11 augustus.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?

Souvenirs verschijnen op je profiel onder de souvenirtab en ook in de souvenirsectie in de app. iOS-gebruikers kunnen hun souvenirs benaderen via de profielknop in de Geocaching®-app. Androidgebruikers kunnen hun souvenirs benaderen via hun profiel in het menu (≡) in de linkerbovenhoek.

Waar staat UTC voor?

Gecoördineerde wereldtijd (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Mysterie in het Museum begint op 11 juli om 12 uur ‘s middags UTC. Je kunt hier UTC omzetten naar je lokale tijd.

Maakt Mysterie in het Museum ook gebruik van het Klassement?

Mysterie in het Museum maakt geen gebruik van het Klassement, maar je kunt het Klassement natuurlijk nog steeds gebruiken om de geocache-activiteiten van je vrienden te volgen.

Hebben tijdelijk niet beschikbare caches aanwijzingen?

Geocaches die aan het begin van Mysterie in het Museum zijn uitgeschakeld en die tijdens de promotie worden ingeschakeld, krijgen de aanwijzing van de detective. Als een geocache wordt uitgeschakeld en weer ingeschakeld tijdens de promotie, blijft de aanwijzing hetzelfde. Bijvoorbeeld, als een actieve geocache op 11 juli een vingerafdruk heeft, een week lang uitgeschakeld is en weer ingeschakeld wordt, zal de vingerafdrukaanwijzing er nog steeds in staan.