Hoe je de beste caches voor kinderen kiest

Nu je geleerd hebt hoe je je kinderen naar buiten krijgt door middel van geocaching, kun je maar beter zorgen dat de caches die je vindt leuk zijn voor hen. De tijd nemen om je uitje te plannen is een investering die het waard is voor toekomstige familie-uitjes. Hier zijn vijf tips over hoe je de beste caches uitzoekt om de geocachingdag met je kinderen tot een succes te maken!


Kies gemakkelijke geocaches

Tenzij je kind een aap is (in dat geval kies je een T5) of de volgende Einstein (alleen D5-caches zullen voldoen), kies je het best voor geocaches met een lage moeilijkheids- en terreinwaarde.
Je wilt dat ze de cache zelf kunnen vinden en pakken. Dat unieke gevoel van ontdekking zorgt ervoor dat je kleine onderzoekers blijven terugkomen voor meer.

Groter is vaak beter

Voor kinderen is één van de grootste drijfveren de mogelijkheid om echte geocacheschatten te vinden: een stuiterbal? Een klein plastic diertje? Een glimmende sticker? Ja, ja en ja. Hoe groter de cache hoe groter de kans dat je speelgoed en kleinigheidjes vindt die je kleine geocachers wel kunnen waarderen. Dus ga op zijn minst voor medium of grote caches. En vergeet natuurlijk niet om de uitpuilende speelgoedkist van je kinderen leeg te halen voordat je vertrekt, zodat je kinderen zeker weten iets bij zich hebben van gelijke of grotere waarde om mee te ruilen.

Check of de cache er nog is

Niets maakt geocachen minder leuk dan een eindeloze en uiteindelijk vruchteloze zoektocht. Er is geen garantie dat de cache op de verstopplek zal liggen, maar je kunt je er wel van verzekeren dat hij er hoogstwaarschijnlijk ligt. Bekijk de laatste activiteit op de caches voordat je naar buiten gaat om hem te vinden. Als de cache al een tijd niet gevonden is, of er een paar recente Niet gevonden-logs op staan, haal hem dan van de lijst.

Zoek naar de favoriete personages van je kinderen

Als je Premiumlid bent, kun je gebruik maken van het zoektermfilter op de website. Voer de naam van het favoriete TV- of boekpersonage van je kinderen in en bekijk of er gethematiseerde caches in de buurt liggen. Leuk feitje: er zijn op dit moment wereldwijd meer dan honderd geocaches in het thema Mickey Mouse te vinden.

Maak een Pocket query met kindvriendelijke eigenschappen

Een andere mogelijkheid voor Premiumleden is het maken van een Pocket query, waarbij je de eigenschap Aanbevolen voor kinderen selecteert. Afhankelijk van de leeftijd van je nageslacht kan de eigenschap Toegankelijk voor wandelwagens ook handig zijn. Een derde eigenschap om naar te kijken is die voor Nachtcache. Als niets anders meer werkt, is het vooruit schuiven van bedtijd voor een spannend nachtcache-avontuur misschien net de oplossing om je kinderen het huis uit te krijgen.

Heb je caches gevonden die je kinderen extreem leuk vonden? Deel je beste vondsten in de reacties!

Annika
When I'm outside I'm happy. Besides geocaching I love gardening, hiking, cooking and spending time with my wonderful two and four legged friends. Got eight legs? Sorry, but please stay far away from me!