Een terugblik op GIFF 2019 en de aankomende pauze

De schermen zijn op zwart gegaan, de gordijnen zijn gesloten en de filmprojectoren zijn afgekoeld. Terwijl de geur van popcorn alleen nog is blijven hangen in ons geheugen, is GIFF 2019 officieel afgesloten.

Afgelopen november hebben meer dan 17.000 geocachers Geocaching Internationaal Film Festival-events bijgewoond. Ze hebben de 16 GIFF-finalisten over de hele wereld geroemd vanuit bioscoopstoelen, zitkamerbanken en op sommige plekken in de buitenlucht. In het algemeen was het weer een goede herinnering aan waarom we van geocachen houden en hoeveel verschillende facetten het heeft.

Verspreid over 11 dagen hebben geocachers meer dan 18.000 Bijgewoond-logs geplaatst op de aangemelde GIFF-events. Daaruit blijkt dat sommige cachers meerdere GIFF-events hebben bezocht voor dat beetje extra GIFF-plezier met filmpjes en de GIFF-dwergen.

Hier zijn nog wat meer cijfers over GIFF 2019:

  • De eerste keer met twee GIFF-weekends (7 tot 17 november 2019)
  • 54 filmaanmeldingen uit 22 verschillende landen
  • 16 finalefilmpjes uit 10 verschillende landen
  • Vijf van de finalisten van 2019 waren al eerder GIFF-finalist
  • In totaal 688 events in 56 verschillende landen
  • De eerste uitreiking van de Signal Award
  • Meer dan 11.000 stemmen voor de People’s Choice Award

Terwijl we GIFF 2019 achter ons laten, willen we het nog even hebben over de toekomst van GIFF – “na GIFF is voor GIFF”, zoals ze zeggen.

Met alle spannende dingen die staan te gebeuren in 2020, neemt GIFF een korte “pauze” totdat de aftiteling van de feestelijkheden voorbij komt rollen. GIFF wordt in zijn geheel aangedreven door fantastische leden van onze gemeenschap en we kijken er al naar uit om te zien wat voor filmpjes er gemaakt worden als GIFF verder gaat.

GIFF is de laatste zeven jaar een uniek, creatief en leuk onderdeel op de geocachingkalender geweest. Dankzij de geocachinggemeenschap kon een klein amateurfilmfestival uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen met jaar na jaar tientallen filmaanmeldingen, honderden events en duizenden bezoekers. We willen jullie bedanken voor jullie steun door de jaren heen.

De GIFF-dwergen hebben nog veel plannen voor toekomstige festivals. Blijf kijken voor als het weer tijd is voor iets film-tastisch!

Geocaching HQ is where the tools for your geocaching adventures are created and maintained. Founded in 2000, we are dedicated to inspiring and enabling adventure, exploration, and community through a unique combination of outdoor recreation and location-based technology.