Ga mee op een tocht langs Memory Lane…

Bij Geocaching HQ zijn we vereerd dat we onderdeel zijn van de wereldwijde gemeenschap van avonturiers, beter bekend als geocachers. Terwijl we het 20ste jaar van geocaching ingaan, nodigen we jullie uit om mee te gaan op een tocht langs Memory Lane om stil te staan bij de gemeenschap en de mijlpalen die geocaching hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is!

We realiseren ons dat niet iedereen op dit moment in staat is om naar buiten te gaan om te cachen, dus we doen de dingen dit jaar een beetje anders. Memory Lane begint op 1 juni en zal het hele jaar beschikbaar blijven tot 3 januari 2021. Beweeg je over het Memory Lane-spelbord door verschillende geocachesoorten te vinden en zo punten te verzamelen, verdien tot vijf nieuwe souvenirs!

Veelgestelde vragen over Memory Lane:

Wat zijn de vijf souvenirs die ik kan verdienen?

  1. Eerste geocache verstopt: 10 punten
  2. Eerste geocoin: 50 punten
  3. Eerste mega-event: 100 punten
  4. Eerste miljoen geocaches verstopt: 150 punten
  5. 20 jaar geocaching: 200 punten

Hoe kan ik punten verdienen?

Gevonden5
Een Adventure Lab Cache gevonden5
Een multicache gevonden7
Een mysterycache gevonden7
Een geocache met meer dan 10 favorietpunten gevonden10

Het maximale aantal punten dat je kunt verdienen voor een cachelog is 10 punten.

Hoe kan ik meedoen?

Verzamel tussen 1 juni 2020 en 3 januari 2021 punten door geocaches te loggen. Verdien tot vijf nieuwe souvenirs door tijdens de promotieperiode 200 punten te verzamelen.

Maar COVID-19 dan?

Aangezien de situatie met het coronavirus 2019 (COVID-19) zich snel wijzigt, moedigen we geocachers aan om de meest actuele richtlijnen van de volksgezondheidsautoriteiten op te volgen als je wilt beslissen hoe je wilt deelnemen aan activiteiten als geocaching. Je gezondheid en veiligheid zijn het allerbelangrijkste.

Ons doel is om een souvenirchallenge te hebben die zowel leuk als veilig is. Daarom zullen we wijzigingen aan blijven brengen op het moment dat dat nodig is om Memory Lane zo inclusief mogelijk te maken.

Waarom duurt Memory Lane de rest van het jaar?

Deze verlenging van Memory Lane zorgt ervoor dat ook gebieden waar nu een lockdown geldt in verband met COVID-19 later mee kunnen doen, terwijl het ook beschikbaar is voor iedereen die veilig kan gaan geocachen.

We hopen dat deze verlenging van Memory Lane ervoor zorgt dat geocachers over de hele wereld op een later tijdstip de mogelijkheid hebben om mee te doen aan de promotie, zonder de druk te voelen om te gaan geocachen, terwijl het niet veilig is om dat te doen.

Kan ik op ieder moment meedoen aan Memory Lane?

Natuurlijk! Als je laat aansluit, heb je nog steeds de kans om alle vijf souvenirs te verdienen zolang je maar genoeg punten verzamelt voor 3 januari 2021. Zorg ervoor dat je je vondsten logt voor 6 januari 2021 – 12 uur ‘s middags UTC om de souvenirs te verdienen.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?

Als je een bepaald aantal punten verzameld hebt, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel toegekend. De souvenirs verschijnen op je profiel op Geocaching.com en in de Geocaching®-app onder het souvenirtabblad.

Staat Memory Lane in de Geocaching® -app?

Memory Lane is tijdelijk beschikbaar in de Geocaching®-app vanaf het begin van Memory Lane op 1 juni 2020 en zal beschikbaar zijn tot 11 januari 2021. Ga naar je profiel en klik op Memory Lane om je voortgang te zien in de Geocaching®-app.

Tellen Adventure Lab Caches ook mee voor het verdienen van punten?

Ja! Je ontvangt vijf punten voor iedere Adventure Lab Cache die je vindt.

Worden punten opgeteld voor een individuele geocachevondst?

Punten worden niet opgeteld. Voor iedere geocachevondst krijg je het hoogste aantal punten dat beschikbaar is. Dus als je bijvoorbeeld een mysteriecache vindt (7 punten waard in Memory Lane) met meer dan 10 Favorietpunten (10 punten waard in Memory Lane) dan krijg je totaal 10 punten.

Mijn puntenaantal klopt niet, help!

  • Als je een Notitie, DNF of ander logtype omzet naar een Gevonden-log, wordt dat niet herkend in Memory Lane.
  • Je hebt op maandag 1 juni 2020 gelogd voor 12:00 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd). We stellen voor om te wachten met loggen tot NA maandag 12:00 uur ‘s middags UTC – wat op sommige plekken zoals Nieuw-Zeeland dinsdag om middernacht is. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  • Je hebt een concept opgeslagen op maandag 1 juni 2020 voor 12:00 uur ‘s middags UTC.

Als je je logs al geplaatst hebt, selecteer dan “Bekijk / bewerk log / foto’s”, klik dan op het penicoon en “Log indienen” op de website. Je logs zouden nu bij je totaal geteld moeten worden.

Waar staat UTC voor?

Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Je kunt hier UTC omzetten naar je lokale tijd.