Krijg je kinderen naar buiten met geocaching

Wat doe je met een kind of tiener die nooit zijn smartphone weg wil leggen?
Misschien een activiteit die iedereen naar buiten krijgt, maar waar ook de smartphone bij nodig is? Ja, je raadt het al: geocaching. Activiteiten zoals geocaching kunnen je kinderen helpen van hun tijd buiten te genieten door technologie te gebruiken. Op die manier wordt hun relatie met het buitenleven gevoed. Of je nu kinderen, pre-tieners of tieners hebt, hier lees je hoe je kunt beginnen.

Je kinderen naar buiten krijgen met geocachen, ingedeeld op leeftijdsgroep:

Geokinderen (zeven en jonger)
Kies makkelijke geocaches en vaak: hoe groter, hoe beter. Je wilt dat ze zelf in staat zijn de geocaches te vinden en te pakken. Het unieke gevoel van ontdekken zorgt ervoor dat je kleine ontdekkers terugkomen voor meer!
En hoe groter de cache, hoe groter de kans dat je ruilitems (speelgoed en snuisterijen) vindt voor je kleine geocachers om te ruilen en van te genieten. Een tip van alle ouders: vergeet de snacks niet!

Geopre-tieners (acht tot twaalf jaar oud)
Bekijk het Geocaching Action & Discovery-pakket om de geest van avontuur te inspireren. Het ingesloten activiteitenboek begeleidt kinderen door het avontuur van geocaching. Daarnaast hebben ze alles wat ze nodig hebben om er zelf ooit één te verstoppen. Als je buiten in het veld bent, laat hun dan de geocachebeschrijving lezen en naar de cache navigeren!
Eén laatste belangrijk artikel om niet te vergeten – snacks!

Geotieners (13+)
Met een pas ontdekte en groeiende zelfstandigheid, zorgt een introductie tot geocaching ervoor dat ze hun vleugels kunnen spreiden, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Van geografie tot navigatie en het oplossen van puzzels, valt het ze misschien niet eens op dat ze aan het leren zijn! Moedig je tiener aan om geocaches uit te zoeken met meerdere favorietpunten, omdat dat vaak de meest intrigerende zijn, laat ze kennis maken met puzzelcaches om hun brein te trainen of stel een multicache voor voor een extra avontuur. Oh, en natuurlijk – neem snacks mee!

Een liefde voor geocaching en het buitenleven begint met een simpele stap: het uitproberen! En het meenemen van snacks. Welk advies heb jij voor geocachen met je kinderen, pre-tieners of tieners? Vertel het ons in de reacties hieronder!