GeoTour Paderborner Land (GT5E)

Ben je op zoek naar een geocache-avontuur? Klinkt drie dagen wandelen en geocachen door schilderachtige landschappen als een droomvakantie? Zo ja, laat ons dan voorstellen om een bezoek te brengen aan de regio Paderborn in Noordrijn-Westfalen, Duitsland en de GeoTour Paderborner Land!

Deze GeoTour begon in juni 2015 en over de afgelopen 5 jaar zijn er vele enthousiaste geocachers geweest die hoopten hun aantal vondsten te verhogen en te genieten van het natuurschoon in deze regio. De tour bestaat uit 79 geocaches die zijn verspreid over 10 verschillende wandelpaden in tien verschillende steden en dorpen.

Terwijl je wandelt langs de verschillende paden van de tour, kun je de verschillende natuurlijke bronnen en rivieren in de regio Paderborn bewonderen. De stad Paderborn zelf heeft al meer dan 200 natuurlijke bronnen, die iedere seconde 5.000 liter water omhoog laten bubbelen.

De GeoTour geeft een interessant en gedetailleerd kijkje in dit indrukwekkende natuurlijke kenmerk van de regio. Bijvoorbeeld: de multicache GC3K3B8 neemt cachers mee op een wandeling naar de bron van de rivier de Pader en onderwijst cachers over de rol die dit waterlichaam heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio.

Image by ardila.nl

In aanvulling op het natuurschoon biedt deze GeoTour ook een aantrekkelijke afwisseling van cachetypes, variërend van klassieke traditionele caches, tot moeilijke multicaches, gadgetcaches en meer.

De creatie van deze GeoTour was het resultaat van een indrukwekkende samenwerking tussen geocachers in de regio en lokale toerisme-organisaties. De geocachers verenigden zich om de caches langs de GeoTour te bouwen en te plaatsen en ze zorgen nog steeds voor regelmatig onderhoud aan de caches, zodat ze in tiptop conditie blijven voor bezoekende geocachers.

Om de Geotour te voltooien moet je minstens 7 van de 10 wandelroutes op de tour gedaan hebben. Elke route heeft zijn eigen stempel waarmee je je GeoTour-paspoort kunt afstempelen.

De paspoorten kunnen worden gedownload van de website van de GeoTour. Het voltooien van de GeoTour duurt minstens 2-3 dagen. Het huidige record voor de GeoTour staat op 2 dagen.

Met alles wat deze GeoTour te bieden heeft, is hij werkelijk een verborgen schat. Een geocacheparadijs wacht op je!

Genevieve is a Marketing Associate at Geocaching HQ.