Verbeter je spel met Geocaching API partnerapplicaties en -gereedschappen

Annie Love (gebruikersnaam Love), aan het cachen sinds 16 jaar, heeft over de hele wereld veel cache-avonturen beleefd en leden van de gemeenschap ontmoet. Ze begon in 2007 met werken bij Geocaching HQ en werkte bij de receptie, voordat er zelfs maar een receptie was. Tegenwoordig leidt ze de API- en trackableprogramma’s en staat erom bekend te cachen op slippers zo gauw de omstandigheden dit toelaten!

Wist je een geocaching premiumlidmaatschap vele voordelen heeft? En nee, ik heb het niet alleen over de lijst met voordelen die je gezien hebt, toen je bekeek waarom je premium zou moeten worden. Hoewel Pocket Queries, caches langs een route en toegang tot alle cachebeschrijvingen in de mobiele app waardevolle functies zijn voor mij, heb ik het over de extra gereedschappen en functies die niet specifiek benoemd worden. Deze functies vragen wel een beetje extra zoeken om ze te vinden. Maar hé, we zijn allemaal geocachers – het zoeken naar dingen is wat we doen!

Wat zijn een paar van die magische extra functies, vraag je? Wat denk je van een kaart waar je kunt zien waar je mogelijke First to Finds kunt vinden? Of als je een boek vol trackables tegenkomt, dat je ze snel allemaal kunt scannen met de camera van je telefoon en de hele collectie in één keer kunt loggen? Ben je op weg naar je eerste Jasmer en wil je weten welke maanden je nog mist zonder één voor één langs al je vondsten te gaan?
Hoe cool klinkt het om gereedschap te hebben waarmee je dat allemaal binnen een paar seconden kunt opzoeken? Misschien zorgt het verdienen van een badge voor het behalen van verschillende mijlpalen in het spel ervoor dat je nog meer van het spel gaat houden. Zo werkt het wel voor mij!

Dus je moet de hint naar waar je deze extra voordelen van je premiumlidmaatschap kunt vinden decoderen? Als het antwoord ja is, heb ik hier een tip voor je. Kijk gewoon eens naar onze lijst van Geocaching API partners en begin met het vinden van de extra manieren waarop je premiumlidmaatschap het spel voor jou kan verbeteren! Jouw lidmaatschap zorgt er tenslotte voor dat het Geocaching API-programma betaald kan worden, zodat al deze extra gereedschappen beschikbaar zijn.

Vanwege mijn rol bij Geocaching HQ werk ik met al deze Geocaching API-partners samen die deze gereedschappen maken en continu verbeteren voor geocachers zoals jij en ik. Veel van deze getalenteerde ontwikkelaars hebben een spel gevonden waar ze van houden en wilden een gereedschap maken, waarmee ze het beter kunnen spelen. Dus met toegang tot het geocaching API-programma waren ze niet alleen in staat om gereedschappen te ontwikkelen voor zichzelf, maar voor ons allemaal!

In de lijst vind je eindeloze hoeveelheden gereedschappen die helpen bij het plannen van je cache-uitjes, geocachevakanties of simpelweg gewoon het vinden van de dichtstbijzijnde cache tijdens je lunchpauze.

Hoewel ik talloze uren heb doorgebracht op Project-GC, weet ik dat ik nog niet eens het topje van de ijsberg heb gezien van wat de website kan doen.
De site heeft me geholpen bij het bereiken van zowel mijn enkele als mijn dubbele Jasmer. Het heeft me aangezet tot het bereiken van 10.000 vondsten en daarna tot het verhogen van mijn hoogste dagelijkse aantal vondsten naar 1001 in een erg lange en superleuke dag met cachevrienden.
Het heeft me geholpen bij het controleren van puzzelcaches en het heeft me geholpen bij het vinden van challengecaches waar ik al aan voldoe.

Een andere handige app die ik gebruik tijdens het eventseizoen is TBScan.
Met deze app (beschikbaar voor zowel iOS en Android) kan ik snel de trackables scannen die ik wil ontdekken – hij slaat de codes op en als ik klaar ben met scannen, kan ik een log typen en die indienen voor alle trackables die ik net ontdekt heb.

Hoewel de officiële geocachingapp de app is die ik het meest gebruik als ik op pad ben, hou ik ook altijd Cachly (iOS) bij de hand om te zien of er nog mogelijke First to Finds beschikbaar zijn waar ik aan het cachen ben. Niet dat ik een Apple Watch heb, maar als dat wel zo was, zou ik Cachly direct op mijn horloge kunnen gebruiken om naar caches te zoeken. Maar ik ben een Fitbitmeisje, en ook daar is een geocachingapp voor!

Geen fan van iPhone zoals ik, maar je houdt van je Android? Nou, Geooh Go zorgt ervoor dat je een Wherigocartridge in de app kunt spelen. Of, als je jaloers bent op de Apple Watch en Fitbit apps, kun je Geooh Go’s Wear OS horloge-app gebruiken om een geocache te vinden!

Als veiligheid reizen toestaat, wat denk je dan van een gereedschap dat je helpt bij het creëren van de perfecte route en schema voor al je caches, de lunchgelegenheid die je vriend heeft aangeraden en tenslotte het hotel waar je tot rust komt voor de volgende dag met caches? Cachetur.no kan dit tot op de minuut nauwkeurig voor je inplannen en op de kaart zetten!
Maar neem het niet alleen van mij aan.

Vraag aan de harde kern van je geocachevrienden wat hun favoriete geocachegereedschap is en ik durf te wedden dat je dan wat tips en tricks krijgt om je geocachespel te verbeteren!

Guest Writer
Guest writer for Geocaching.com's blog