Vier nieuwe geocachingeigenschappen

Naast het nieuwe zoeken op eigenschappen voor premiumleden, zijn we ook blij dat we vier nieuwe eigenschappen aan kunnen kondigen.

Plaatsers met challengecaches, bonuscaches of caches die onderdeel zijn van een powertrail kunnen nu de juiste eigenschap toevoegen. Daarnaast zal bij caches met de Geocaching.com oplossingschecker automatisch een nieuwe eigenschap zichtbaar worden, die ervoor zorgt dat geocachers daarop kunnen filteren.

Lees verder om de nieuwe eigenschappen te bekijken, meer te weten te komen over de cachetypes die genoemd worden en hoe je deze eigenschappen kunt toevoegen aan je bestaande geocache.

Om een challengecache, bonuscache, powertrail cache of mysteriecache met de Geocaching.com oplossingschecker te vinden, selecteer je de juiste eigenschap door het gebruiken van Zoek op eigenschappen in de Geocaching®-app of op Geocaching.com. Let op: omdat cache-eigenaars en HQ deze eigenschappen toekennen aan bestaande caches, zal filteren op de nieuwe eigenschappen langzamerhand steeds meer resultaten opleveren, maar in het begin zul je waarschijnlijk weinig resultaten terugkrijgen.

Challengecache-eigenschap

Hoewel challengecaches een soort mysteriecaches zijn, komen de coördinaten op de cachepagina vaak overeen met de fysieke cachelocatie.
De uitdaging in het vinden van een challengecache ligt in het moeten voltooien van een reeks aan geocaching gerelateerde opgaven, bepaald door de cache-eigenaar, voordat je de cache online kunt loggen – naast het vinden van de cachecontainer en ondertekenen van het fysieke logboek, natuurlijk.

Bonuscache-eigenschap

Een bonuscache is een mysteriecache waarvoor je aanwijzingen moet vinden in andere caches. Soms zitten de coördinaten voor de bonuscache in één andere cache. In andere gevallen verzamel je de aanwijzingen voor de eindcoördinaten van de bonuscache uit verschillende andere caches. Aanwijzingen voor een bonuscache kunnen verstopt worden in iedere andere cachesoort.

Powertraileigenschap

Een geocachepowertrail is een groot aantal caches, vaak geplaatst op minimale afstand (0,1 mijl, 161 meter) van elkaar, verstopt langs een wandel-, fiets- of autoroute. Het bevordert vaak de mogelijkheden van een speler om op een makkelijke manier zijn/haar aantal vondsten te vergroten.

Geocaching.com oplossingscheckereigenschap

Om geocachers te helpen om er zeker van te zijn dat hun opgeloste coördinaten kloppen, voordat ze op pad gaan om de cache te zoeken, kunnen cache-eigenaars een oplossingschecker aan hun mysteriecaches toevoegen.

Informatie voor huidige en toekomstige cache-eigenaars

  • In de komende dagen zullen we automatisch de challengecache- en Geocaching.com oplossingscheckereigenschappen toevoegen aan al gepubliceerde geocaches. Als je niet wilt wachten, kun je ook nu de nieuwe eigenschappen al toevoegen.
  • Voeg alsjeblieft zelf de passende eigenschap toe voordat je je cache indient voor review, als je een nieuwe challengecache, bonuscache of cache die onderdeel is van een powertrail maakt.
  • Voeg alleen de challengecache-eigenschap toe aan caches die voldoen aan de huidige richtlijnen, alsmede aan grandfathered challengecaches. Indien de eigenschap onterecht werd toegevoegd, kan Geocaching HQ het weer verwijderen van cachepagina’s. Vanaf nu moet je, als je van plan bent een nieuwe challengecache in te dienen voor review, de challengecache-eigenschap toevoegen, net zoals de challengechecker.
  • Als je een nieuwe mysteriecache maakt, zal de Geocaching.com oplossingscheckereigenschap automatisch toegevoegd worden aan je cache, als je “Laat de oplossingschecker zien op de cachepagina” selecteert tijdens het proces.
  • Cache-eigenaars met gepubliceerde bonuscaches en powertrailcaches worden uitgenodigd om handmatig de nieuwe eigenschappen aan hun caches toe te voegen. Selecteer “Wijzigen” in de zijbalk onder Beheerderstools op de cachepagina op Geocaching.com. Scroll naar beneden naar de sectie EIGENSCHAPPEN en klik één keer op de gewenste eigenschap om haar aan je pagina toe te voegen. Selecteer “Opslaan en bekijken”.
  • Als een eenmalige service aan de gemeenschap bieden we cache-eigenaars de mogelijkheid om ons een lijst met GC-codes te mailen van hun huidige gepubliceerde en actieve powertrailcaches, waarbij ze achteraf de eigenschap toe zouden willen laten voegen. Stuur ons alsjeblieft voor 30 september 2020 een lijst met door komma’s gescheiden GC-codes via de Kennisbank (kies voor Appeals).

Aan welke van de nieuw toegevoegde eigenschappen heb jij het meest?
Laat het ons weten in de reacties!

When I'm outside I'm happy. Besides geocaching I love gardening, hiking, cooking and spending time with my wonderful two and four legged friends. Got eight legs? Sorry, but please stay far away from me!