Wat is het verschil? Geocachingsouvenirs, -badges en trackable iconen

Weet jij het verschil tussen geocachingsouvenirs, -badges en -iconen? Het zijn allemaal virtuele kunstwerkjes die geocachers kunnen verdienen, verzamelen en waar ze mee kunnen pronken. Maar ieder heeft een eigen doel op verschillende delen van je geocachingprofiel.

Souvenirs: waar of wanneer je cachet.
Badges: wat je hebt voltooid.
Trackable iconen: trackables die je verplaatst of ontdekt.

Laat het ons uitleggen.

Souvenirs: waar of wanneer je cachet.

Souvenirs zijn virtuele kunstwerkjes die kunnen worden verzameld en getoond op je profiel. Ze worden over het algemeen uitgegeven voor het cachen op een specifieke plek, of een bepaalde datum of tijdens één van de souveniruitdagingen van Geocaching HQ, zoals Wonders of the World of Memory Lane.

Plek: als je een geocache vindt of een event bezoekt in Calgary, Alberta, Canada, dan krijg je de souvenirs voor de provincie Alberta en het land Canada.

Datum: als je een geocache logt of een event bezoekt op een speciale dag, zoals Internationale Geocaching Dag, dan krijg je het International Geocaching Day-souvenir.

Souveniruitdagingen en specifieke cachetypes: sommige souvenirs worden toegekend als je een bepaalde cachesoort logt gedurende een specifieke tijd. Je kunt bijvoorbeeld een souvenir verdienen voor het bezoeken of organiseren van een Geocaching Internationaal Film Festival-event tijdens GIFF-week. Of je kunt een souvenir verdienen door het vinden van geocaches tijdens een souveniruitdaging.

Badges: wat je hebt voltooid.

Badges hebben te maken met statistieken of bepaalde taken die je hebt afgerond, zoals:

  • Aantal dagen achter elkaar met vondsten (365 in één jaar)
  • Mijlpalen (het vinden van 500 geocaches)
  • Aantal caches die je hebt gelegd (10 caches)
  • Aantal trackables verplaatst/ontdekt

Badges kunnen handmatig aan het profiel van een geocacher worden toegevoegd door middel van HTML-code die wordt geleverd door een derde partij zoals Project-GC.com of BadgeGen.com.

Hier zijn voorbeelden van badges van BadgeGen:

Trackable iconen: trackables die je verplaatst of ontdekt.

Iconen zijn gekoppeld aan trackable voorwerpen.

Wat je geocachingstijl ook is, het verdienen en laten zien van souvenirs, badges en iconen voegt een extra laag van plezier en motivatie toe aan geocaches. Hoe pronk jij met je geo-prestaties? Deel het in de reacties hieronder!