Zeven jaar filmplezier: een terugblik op GIFF

In 2013 kwam een onverschrokken groep Lackeys bij elkaar om een event te organiseren dat zo spectaculair was dat het schokgolven door de internationale geocachinggemeenschap zond: het Geocaching Internationale Film Festival. Wat ooit begon als een event in Seattle groeide al snel uit tot een internationaal fenomeen, met honderden jaarlijkse events in 71 landen.

Het eerste GIFF vond plaats in 2013 na de Block Party die buiten bij Geocaching HQ werd gehouden. Het was een prachtige dag in augustus en honderden geocachers kwamen bij elkaar voor een gigantisch opblaasbaar scherm om naar de creaties van de gemeenschap te kijken. We zagen films die ons lieten lachen, huilen en waardoor we geïnspireerd raakten.

Onze GIFF-reizen brachten ons naar de ruimte, op FTF-jacht en naar prachtige plekken overal ter wereld. Geocachers lieten hun creativiteit zien door middel van verschillende soorten media, zoals stop motion, kleianimatie en animatie. We keken naar genres als western, actie, stomme film en meer.

Dankzij eventorganisatoren over de hele wereld komt de creativiteit van GIFF-filmmakers goed in beeld, want veel events vinden plaats in bioscopen. In 2018 vond het eerste GIFF Mega-event plaats in Keulen, Duitsland bij een drive-in bioscoop. In de loop der jaren zijn er bijna 3.000 events gehouden in 71 landen.

Zoals we vorig jaar aankondigden neemt GIFF een korte ‘pauze’ totdat de credtis van 2020 voorbij rollen. Dat betekent echter niet dat we dit jaar niet terug kunnen kijken op zeven spannende jaren GIFF. Kijk uit naar het Best of: GIFF reel dat uitkomt op 17 november!

Geocaching HQ
Geocaching HQ is where the tools for your geocaching adventures are created and maintained. Founded in 2000, we are dedicated to inspiring and enabling adventure, exploration, and community through a unique combination of outdoor recreation and location-based technology.