Two geocachers in costume for an Event.

Rare dingen die we hebben gekocht voor het geocachen

Geocaching kan je naar veel mooie plaatsen en ruimtes brengen en je helpen de wereld om je heen op een heel nieuwe manier te ontdekken. Over nieuw gesproken, het kan ook leiden tot de aanschaf van dingen waarvan je voor geocaching nooit had gedacht dat je ze nodig zou hebben. Onzichtbare inkt, codes en meer! Hoeveel dingen op de lijst heb jij?

Onzichtbare inkt
Hadden we dit gekocht voordat we geocachers waren? Waarschijnlijk niet. Maar nu? Het schrijven van geheime boodschappen is gewoon normaal bij het geocachen! We kozen tenslotte niet zelf voor het geocacherleven, het geocacherleven koos ons. Ok, misschien kozen we er toch zelf voor, maar wie houdt er niet van om zich voor te doen als geheim agent?!

ROT13 code
ROT13 werd ontwikkeld door Julius Caesar (of misschien door iemand die hij kende) in de 1e eeuw v.Chr. en volgens de geruchten hield hij van geocachen. Het is een simpele vervanging van letters waarbij een letter in het alfabet wordt vervangen door de letter die daar 13 letters achter komt. Het is ook iets dat we gewoon niet nodig zouden hebben als we geen geocachers zouden zijn!

Glow in the dark-verf
Nog iets wat wel cool is, maar waarvan we niet dachten dat we het nodig hadden voordat we geocachten.

Slang-in-een-blik
Dit klassieke fopcadeau bestaat uit een namaakslang die in een blik is gestopt. Als je het blik opent, springt de slang eruit om de ontvanger te verrassen. Hoewel we niet veel van dit soort caches hebben gezien, moet je je voor het geval dat toch voorbereiden de volgende keer dat je een geocache tegenkomt die groot genoeg is!

Kostuums
Van piraten tot steampunk, geocachers leven zich helemaal in bij thema-events!
Het maakt niet uit of er nu vijf of 5.000 (toen we nog veilig bij elkaar konden komen met die aantallen!) mensen bij het event zijn. Geocachers weten wel hoe ze een feestje moeten houden.

Lockpickset
Je hoeft geen snode plannen te hebben om dit gereedschap bij je te hebben. Voor sommige crimineel moeilijke caches heb je dit gereedschap nodig om ze te openen en bij het logboek te komen. Hoewel lockpicksets misschien niet overal legaal zijn (check dat zeker even), blijft er interesse bestaan in dit soort caches onder ervaren geocachers.

Tiewraps
Je vraagt je misschien af wat tiewraps met geocachen te maken hebben. Het blijkt dat ze erg handig zijn om caches aan palen, kolommen of andere dingen vast te maken! Maar misschien is het wel zo verstandig om deze apart van de lockpickset aan te schaffen om niemand ongerust te maken!

Wat is het raarste wat jij wel eens gekocht hebt om je liefde voor geocaching te ondersteunen?