Nieuwe klassement-uitdaging: Bereik de Top

Geïnspireerd door de bergbeklimmersuitdaging om de toppen van de hoogste bergen op alle zeven continenten te bereiken, nodigen wij jou uit voor een uitdaging om nieuwe hoogten te bereiken in geocaching. Gedurende zeven maanden hebben geocachers de kans om elke maand tot twee souvenirs te verdienen. Spelers die alle 14 souvenirs verdienen, verdienen een extra meta-souvenir voor het voltooien van iedere maand van de uitdaging.

De uitdaging begint met onze eerste berg, Puncak Jaya, de hoogste piek op het continent Oceanië. Vind vanaf 2 augustus geocaches en Adventure Lab®-caches om tot twee souvenirs te verdienen, het Puncak Jaya Basecamp en Puncak Jaya Summit souvenir.

Hoe kan ik meedoen?

Verzamel van 2 augustus 12 uur ‘s middags UTC t/m 6 maart 2022 punten door het loggen van geocaches en Adventure Lab Caches. Verdien tot twee nieuwe souvenirs in iedere maand van de uitdaging door het verzamelen van voldoende punten om “de top te bereiken” van de berg van die maand.

Kan ik op elk moment aan de uitdaging meedoen?

Ja! De uitdaging loopt door vanaf 2 augustus, 12 uur ‘s middags t/m 6 maart 2022. Cachers die zich pas later bij de uitdaging aansluiten, kunnen alleen souvenirs verdienen die beschikbaar zijn voor de specifieke maanden waarin hun vondsten zijn gelogd.

Kan ik nog steeds het Peak Performer (Topprestatie) meta-souvenir verdienen als ik na augustus begin?

Om het Peak Performer (Topprestatie) meta-souvenir te verdienen, moet je de twee beschikbare souvenirs voor iedere maand van de uitdaging verdienen. Het is niet mogelijk om de uitdagingen van de verstreken maanden te voltooien. Als je het Peak Performer (Topprestatie) souvenir wilt verdienen, moet je beginnen met de uitdaging van augustus.

Hoe kan ik punten verdienen?

Iedere maand kent verschillende puntenwaardes voor verschillende soorten vondsten. We zullen de nieuwe set met waardes delen op de laatste dinsdag van iedere maand, voordat het klassement ververst wordt op de eerste maandag van iedere maand gedurende de uitdaging.

Voor de eerste maand van de uitdaging moeten geocachers 325 punten verzamelen om het Puncak Jaya Basecamp souvenir te verdienen en 4.884 punten voor het Puncak Jaya Summit souvenir.

Hier zijn de puntenwaardes voor de eerste maand van de uitdaging.

Een multicache gevonden600 punten
Een mysterycache gevonden500 punten
Een EarthCache gevonden450 punten
Een Adventure Lab Cache gevonden (Adventure locatie)350 punten
Gevonden*325 punten
*Log een Gevonden op elke andere cachesoort


Het maximale aantal punten dat je kunt verdienen voor een cachelog is 600 punten.

Welke souvenirs kan ik verdienen?

Puncak Jaya Basecamp
Puncak Jaya Summit
Vinson Basecamp
Vinson Summit
Elbrus Basecamp
Elbrus Summit
Kilimanjaro Basecamp
Kilimanjaro Summit
Denali Basecamp
Denali Summit
Aconcagua Basecamp
Aconcagua Summit
Everest Basecamp
Everest Summit
Peak Performer

Hoe te spelen

Vind tussen 2 augustus, 12 uur ‘s middags UTC en 6 maart 2022 geocaches en Adventures om punten te verzamelen in het geocachingklassement en verdien nieuwe souvenirs.

Iedere maand toont één van de zeven bergen waarbij geocachers tot twee souvenirs voor iedere berg kunnen verdienen, een souvenir voor het basiskamp en één voor de top. De punten die nodig zijn om het souvenir voor de top te verdienen komen overeen met de hoogte van de berg van die maand. Puncak Jaya is bijvoorbeeld 4.884 meter hoog, dus cachers moeten “de hoogte bereiken” van 4.884 punten om het Puncak Jaya Summit souvenir te verdienen.

Het klassement wordt ververst met een nieuwe berg en doel op de eerste maandag van iedere maand en iedere maand bevat het klassement verschillende puntenwaardes voor verschillende soorten vondsten. Geocachers die alle 14 souvenirs verdienen, verdienen daarbovenop een meta-souvenir.

Hoe vind ik Adventure Lab-caches?

Download de Adventure Lab®-app voor Android of iOS en begin met spelen!

  • Open de app, ga naar je profiel en log in met je geocachingaccount.
  • Selecteer een Adventure in de buurt vanaf de kaart of vanuit de lijst. Lees de beschrijving om meer te weten te komen.
  • Selecteer Start en navigeer naar de dichtstbijzijnde beschikbare locatie.
  • Volg de instructies in de beschrijving. Vind en voer het antwoord voor de locatie in.
  • Na het versturen van een goed antwoord, verdien je een Adventure Lab-cachevondst voor je geocachestatistieken en punten voor je klassement.
  • Bezoek alle locaties. Voer de oplossing voor elke locatie in om de Adventure af te ronden. Vergeet niet hem te waarderen en je ervaringen te delen.

Zitten Adventure Labs in de Geocaching®-app?

Ja! Premiumleden kunnen de Adventure Lab pins zien op de Geocaching®-app kaart.

Maar COVID-19 dan?

Aangezien de situatie met het coronavirus 2019 (COVID-19) zich snel wijzigt, moedigen we geocachers aan om de meest actuele richtlijnen van de volksgezondheidsautoriteiten op te volgen als je wilt beslissen hoe je wilt deelnemen aan activiteiten als geocaching. Je gezondheid en veiligheid zijn het allerbelangrijkste.

Ons doel is om een souvenirchallenge te hebben die zowel leuk als veilig is. Daarom zullen we wijzigingen aan blijven brengen op het moment dat dat nodig is om De wetenschap der ontdekking zo inclusief mogelijk te maken.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?

Als je een bepaald aantal punten verzameld hebt, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel toegekend. De souvenirs verschijnen op je profiel op Geocaching.com en in de Geocaching®-app onder het souvenirtabblad.

Zit deze souvenir-uitdaging in de Geocaching®-app en de Adventure Lab®-app?

Geocaching®-app: Bereik de Top is vanaf 2 augustus beschikbaar in de Geocaching®-app en zal tot 6 maart 2022 te doen zijn. Ga naar je profielpagina in de Geocaching®-app en klik op Bereik de Top om je voortgang te zien.

Adventure Lab® app: De uitdaging en je souvenirs zijn op dit moment niet beschikbaar in de Adventure Lab-app, maar het Geocachingklassement toont wel de punten voor voltooide Adventure Lab Caches.

Help, mijn punten worden niet juist opgeteld!

  • Als je een Notitie, DNF of ander logtype omzet naar een Gevonden-log, wordt dat niet herkend in De wetenschap der ontdekking.
  • Je hebt op maandag 2 augustus 2021 gelogd voor 12:00 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd). We stellen voor om te wachten met loggen tot NA maandag 12:00 uur ‘s middags UTC – wat op sommige plekken zoals Nieuw-Zeeland dinsdag om middernacht is. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  • Je hebt een concept opgeslagen op maandag 2 augustus 2021 voor 12:00 uur‘s middags UTC.

Als je je logs al geplaatst hebt, selecteer dan “Bekijk / bewerk log / foto’s”, klik dan op het penicoon en “Log indienen” op de website. Je logs zouden nu bij je totaal geteld moeten worden.

*Op dit moment kun je je logs alleen aanpassen op Geocaching.com en niet in de Geocaching®-app.

Waar staat UTC voor?

Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Je kunt hier UTC omzetten naar je lokale tijd.

Genevieve is a Marketing Associate at Geocaching HQ.