Adventure Lab® Spotlight: The Cache of Light (de cache van het licht)

Deze Adventure Lab® neemt ons mee naar de stad Vejle, Denemarken, waar avonturiers aanwijzingen moeten opsporen die zijn achtergelaten door een beruchte dief genaamd “The Shadow” en moeten voorkomen dat hij een diamant steelt in het kunstmuseum van de stad. Pak je regenjas en je vergrootglas en maak je klaar voor wat speurwerk terwijl je door de stad loopt en je detectivevaardigheden gebruikt om The Cache of Light Adventure te voltooien en de kostbare diamant uit de handen van de dief te houden.

Het avontuur begint buiten het Vejle Art Museum en leidt de avonturiers door de stad, waarbij ze stoppen bij verschillende interessante bezienswaardigheden waar de dief aanwijzingen heeft achtergelaten die antwoord geven op de vragen in elke etappe van het avontuur in de Adventure Lab®-app. Er wordt onder meer gestopt bij een kerk uit de 13e eeuw waar eeuwenoude schedels in de muren zijn verborgen, de stadshaven waar een historische schoener ligt aangemeerd, en een unieke straat waar een luifel van paraplu’s boven hangt.

Het verweven van een verhaal over een juwelendief is niet het enige creatieve element van de schrijver van het Avontuur, Susmj. Ze hebben ook een video-element in elke etappe opgenomen. Aan elke etappe van het avontuur in de app is een zeer korte video gekoppeld. De video’s volgen de dief terwijl hij door Vejle wandelt en geven ook nuttige hints over waar de aanwijzingen te vinden zijn en de antwoorden op de vragen voor elke locatie.

Het Cache of Light-Adventure laat zien hoeveel plezier en creativiteit Avonturenmakers kunnen hebben met de Adventure Lab® app. Binnen het kader van een wandeling met vijf verschillende stopplaatsen vertelt de Adventure een verhaal, illustreert het verhaal met video, neemt de spelers mee op een leuke speurtocht en vestigt de aandacht op enkele van de meest in het oog springende plekken in Vejle. De leuke combinatie van een boeiende wandeling met een fictieve achtervolging van een juwelendief maakt het Avontuur tot een zeldzaam juweeltje dat de moeite van het zoeken waard is.

Er worden voortdurend nieuwe Adventures toegevoegd. Heb je de app al gedownload en er één afgerond? Deel je meest gedenkwaardige avonturen in de reacties!

Genevieve is a Marketing Associate at Geocaching HQ.