Het Bereik de Top-klassement wordt op 4 oktober gereset

Veel geocachers hebben de ijzige piek van Vinson beklommen en maken zich nu klaar voor het resetten van het klassement, terwijl we ons richten op de hellingen en kloven van Elbrus, de hoogste berg in Europa. Cachers hebben tot 4 oktober, 12 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd) om de Vinson Basecamp en Summit souvenirs te verdienen, voordat het klassement naar nul wordt gereset en we beginnen met de beklimming van Elbrus.

Mount Elbrus onderscheidt zich van de andere zes bergen in Bereik de Top, omdat hij technisch gezien twee toppen heeft. Twee aangrenzende pieken markeren de top van de berg, waarbij de lagere 5.621 meter (18.442 voet) bereikt en de hogere 5.642 meter (18.510 voet). De twee pieken bevinden zich hoog in de Kaukasus in zuidelijk Rusland, waar de vulkaan bergbeklimmers van over de hele wereld aantrekt en waar je ook het hele jaar door kunt skiën.

Cachers moeten 325 punten verzamelen om het Elbrus Basecamp souvenir te verdienen en 5.642 punten voor het Elbrus Summit souvenir.

Elke maand van Bereik de Top heeft verschillende puntenwaarden voor het vinden van geocaches en Adventures. Om Internationale EarthCache Dag, die plaatsvindt in het tweede weekend van oktober, en de fascinerende geologie van Elbrus te vieren, levert het vinden van een EarthCache tijdens de beklimming van de Elbrus geocachers 750 punten op. Hier is de puntenwaardering voor de beklimming naar de top van Elbrus:

Een EarthCache gevonden 750
Een mysterycache gevonden 600
Een letterbox-hybride gevonden 550
Een multicache gevonden 450
Een geocache gevonden met 10+ favorietpunten 750
Een multicache gevonden 350
Gevonden* 325
*Log Gevonden op elke andere cachesoort

Het maximale aantal punten dat je kunt behalen voor iedere cachelog is 750 punten.

Lees onze blogpost over de aankondiging van Bereik de Top voor veelgestelde vragen en meer informatie over de uitdaging.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.