Cachers verbeteren de buitenwereld

Zoals doorgewinterde geocachers weten, is het zorgen voor de buitenruimtes waar we geocachen een belangrijk onderdeel van het spel waar we zo van houden. Geocachers hebben het geluk dat een hele planeet hun spelbord is en ze nemen de verantwoordelijkheid van het onderhouden en verbeteren van dat spelbord serieus. Veel cachers doen iets voor de omgeving door CITO als gewoonte te hebben en genieten van een extra kans om de omgeving dit jaar te verbeteren met de Locatieloze cache, GC8NEAT. Wij bij HQ hadden het gevoel dat geocachers enthousiast zouden zijn over de GC8NEAT Locatieloze cache, maar we zijn weggeblazen door hoeveel mensen hebben meegedaan en hoe creatief ze zijn geweest bij het verbeteren van hun omgeving. Op dit moment hebben meer dan 23.000 cachers GC8NEAT gelogd en geocachers over de hele wereld hebben meer dan 1.400 CITO-events georganiseerd.

Als je geen CITO hebt bezocht of GC8NEAT nog niet hebt gelogd, heb je nog tijd om souvenirs voor beide te verdienen. Cachers hebben tot het eind van 2021 om het souvenir voor GC8NEAT te verdienen en tot eind november 2021 om het CITO 2021 Seizoen 2 souvenir te verdienen. Kijk eens naar een paar van de manieren waarop geocachers tot nu toe in 2021 hun omgeving hebben verbeterd met GC8NEAT en CITO:

R.Tlhakie logde GC8NEAT nadat hij inheemse bomen en planten had geplant in hun stad in Zuid-Afrika. Foto door R.Tlhakie.

In Duitsland heeft Diddyhonda hun omgeving verbeterd door een insectenhotel te bouwen en dit op een muur buiten hun huis te plaatsen. Foto door Diddyhonda.

Geocachers in Japan trokken hun waadpak aan en kwamen buiten samen om de Shirako rivier schoon te maken bij het CITO-event GC9A3GZ. Foto door Yukitaka.

In Queensland, Australië, werkten geocachers bij CITO-event GC98CZR aan het schoonmaken van lokale wetlands. Hun inspanningen leverden een aardige vuilnisbelt op! Foto door Captain Terror.

In Villach, Oostenrijk, deden cachers bij GC9E595 aan CITO door het verwijderen van niet-inheemse, invasieve soorten. Foto door kiaw ³³.

Wheist ging aan de slag voor GC8NEAT door het vrijmaken van een overwoekerde helling en plantte er kleurrijke bloemen op.

Genevieve is a Marketing Associate at Geocaching HQ.