Het Bereik de Top-klassement wordt op 3 januari gereset

Terwijl december ten einde komt, beëindigen geocachers over de hele wereld hun beklimming van Denali en trekken naar het zuiden naar Argentinië en de hoogste top in Zuid-Amerika, Aconcagua. Voor iedere die nog op weg is naar de top van Denali: je hebt tot de eerste maandag van de maand, 3 januari 2022, 12 uur ‘s middags UTC om beide souvenirs voor Denali te verdienen. Dan wordt het Bereik de Top-klassement gereset en gaan we naar Argentinië om Aconcagua te beklimmen.

Met een indrukwekkende hoogte van 6.960 meter neemt Aconcagua de toppositie in op veel lijsten. Het is de hoogste berg in: Argentinië, de bergketen Andes, Zuid-Amerika en de hoogste buiten Azië. Naast lijsten met bergen staat het beklimmen van de Aconcagua ook hoog op de bucketlist van bergbeklimmers over de hele wereld.

Klimmers komen in grote getale naar Argentinië om te proberen van de geel-groene heuvels en valleien aan de voet van de berg naar zijn met sneeuw bedekte top te komen. De beklimming voltooien vraagt een toegewijde training en voorbereiding en zelfs dan is het niet zeker of je de top haalt. Meer dan 50% van de klimmers keert terug voordat ze de top bereikt hebben.

Cachers moeten 350 punten verzamelen om het Aconcagua Basecamp souvenir te verdienen en 6.190 punten voor het Aconcagua Summit souvenir.

Elke maand van Bereik de Top heeft verschillende puntenwaardes voor het vinden van geocaches en Adventures. Hier zijn de puntenwaardes voor onze beklimming van de Aconcagua:

Een multicache gevonden 775
Een mysterycache gevonden 750
Een geocache gevonden met 15+ favorietpuntens 725
Een EarthCache gevonden 700
Een letterbox-hybride gevonden 550
Een Adventure Lab Cache gevonden (Adventure locatie) 450
Found it* 350
*Log een Gevonden op eender welke niet-event cachesoort, met uitzondering van Webcamcaches.

Het maximale aantal punten dat je kunt behalen voor iedere cachelog is 775 punten.

Lees onze blogpost over de aankondiging van Bereik de Top voor veelgestelde vragen en meer informatie over de uitdaging.

Genevieve is a Marketing Associate at Geocaching HQ.