Hoe kies je een goede geocachelocatie?

Er zijn niet veel overeenkomsten tussen geocachen en de vastgoedwereld, maar er is één regel die voor zowel ervaren makelaars als geocachers geldt: Locatie is alles! Een fantastische verstopplek kan een geocache verheffen van oké naar uitstekend en ervoor zorgen dat de cache een plaatselijke favoriet wordt en een reisdoel voor iedere bezoekende cacher. Dus hoe kies je een fantastische plek voor je cache? Goede vraag. Lees verder voor onze toptips over hoe je een goede verstopplek kiest.

1. Kies een plek die je zelf zou willen ontdekken als je op zoek was naar een cache.
Dit betekent niet dat iedere cachelocatie een mooi natuurplaatje moet laten zien of een geweldig uitzicht moet bieden (hoewel het zeker prima is als dat wel zo is!), maar iedere locatie moet iets hebben wat haar uniek maakt. Denk aan de caches waaraan je favorietpunten hebt gegeven en vraag jezelf af wat er bijzonder was aan de locaties waar die caches verstopt waren. Misschien was het de uitstekende camouflage of leerde je iets nieuws over de omgeving of het was een leuke uitdaging om op die plek te komen. Haal inspiratie uit je favoriete vondsten en kies een plek waar je enthousiast van wordt.

2. Kies een plek voor de langere termijn.
Een goede geocache zou een lang leven moeten hebben met veel favorietpunten en leuke Gevonden-logs. Het kiezen van de goede locatie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Probeer een plek te kiezen waar je geocache veilig ligt en goed verstopt is en waar je makkelijk bij kunt komen als je cache-onderhoud moet uitvoeren. Als een geocache te veel in het zicht ligt, kan hij ten onder gaan aan een dagje slecht weer of voor afval worden aangezien door goedbedoelende dreuzels.

3. Kies een plek waar iemand kan zoeken zonder er te verdacht uit te zien.
Heimelijkheid kan een leuk onderdeel van geocachen zijn, maar niemand wil in een situatie terechtkomen waar mensen je ervan verdenken iets in je schild te voeren. Vraag jezelf af of iemand er verdacht uit zou zien, als hij daar een cache zou zoeken, als je je locatie kiest. Als geocachers bijvoorbeeld dingen uit elkaar moeten halen en rond moeten kruipen rond parkbankjes vlak naast een populaire speeltuin, is het misschien beter om een andere plek te kiezen. Dat betekent niet dat drukke plekken een slecht idee zijn voor jouw geocachelocatie. Er zijn veel geweldige caches in drukbevolkte gebieden, maar denk aan de ervaring die de vinder zal hebben, als je de cache plaatst.

4. Volg plaatselijke landbeheerregels en vraag toestemming.
Eén van de belangrijkste dingen bij het uitzoeken van je cachelocatie is ervoor zorgen dat de geocache daar mag liggen. Wetten en richtlijnen voor het plaatsen van geocaches kunnen van plaats tot plaats verschillen en sommige locaties vragen extra stappen zoals het aanvragen van een vergunning. Controleer de plaatselijke landbeheerregels en neem contact op met de landeigenaar of landbeheerder voordat je je geocache plaatst.

Als je al eerder een geocache hebt geplaatst, wat zijn dan jouw tips voor het kiezen van een locatie? Deel het in de reacties en kom nog eens terug naar de blog voor meer plaatsingsadvies in het Jaar van de Cache.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.