Reisverslag van een Lackey: GeoNord

De medewerkers van Geocaching HQ zijn aanwezig bij tientallen Mega- en Giga-evenementen over de hele wereld, waar ze handen schudden, verhalen over avontuur delen en natuurlijk ook gaan geocachen. WatermanHQ en Prying Pandora hebben onlangs het “GeoNord is a Great Adventure Mega”-Event (GC80000) in Frankrijk bijgewoond. Hier is hun samenvatting van de reis.

Afbeelding door tripadvisor.com
Afbeelding door WatermanHQ

In het schilderachtige Parc D’Olhain in Noord-Frankrijk vonden tijdens GeoNord zeven evenementen plaats, verspreid over vijf dagen, altijd wat te beleven dus!

Het organisatieteam van dit evenement, onder leiding van Oriol Planas en Beatrice Beugin, heeft het uiterste geduld getoond nadat dit mega-evenement was uitgesteld vanwege Covid-19. Oriol en Beatrice heeft in het verleden zeven Mega-Events georganiseerd en GeoNord was zijn laatste! Na zoveel geliefde evenementen te hebben georganiseerd, heeft hij wel wat rust verdiend, vinden wij 🙂

Afbeelding door Oriol Planas.

Ik voelde onmiddellijk de opwinding en de energie van de gemeenschap toen ik op de dag van het evenement het park binnen stapte. Pandora en ik werden begroet door geocachers van over de hele wereld, die stonden te popelen om een Lackey te ontmoeten. Het enthousiasme was wederzijds en we deelden met plezier Lackey-tags uit. Veel cachers waren verbaasd en verheugd dat ik Frans kon spreken. Ik waardeerde de kans om mijn talenkennis te oefenen! In de loop van het weekend kregen we ontelbare kansen om in contact te komen met veel van de meer dan 1.500 aanwezige geocachers. Van het ontdekken van trackables tot het helpen van elkaar bij het oplossen van Adventure Lab®-locaties, we waren dankbaar voor de tijd die we hadden om deze geweldige groep cachers te leren kennen.

Afbeelding door GeoNantais.

Er waren ook een paar primeurs voor mij, zoals trackable tatoeages, een T5 rotsklimteddybeer (die natuurlijk trackable was), en custom geocaching nail art. Ik was echt onder de indruk van de creativiteit van deze gemeenschap.

Afbeelding door WatermanHQ.

GeoNord was ook het debuut van het GPS Doolhof in Frankrijk. De organisatoren hebben twee jaar hard gewerkt om deze zeldzame tentoonstelling in Frankrijk beschikbaar te krijgen en het was een groot succes! Net als de rest van de activiteiten van het evenement was het goed georganiseerd en was er nooit een lange rij om binnen te komen. Ik vond het leuk om over de geschiedenis van geocaching te lezen en de 10 Adventure Lab-locaties in het doolhof te vinden.

Afbeelding door WatermanHQ.

Signal the Frog® was ook erg populair op dit evenement. Op de dag van het Mega waren er veel cache types beschikbaar, en geocachers (waaronder ikzelf) stelden het op prijs dat ze zoveel mogelijk icoontjes konden verzamelen, waaronder de Locationless Cache met Signal. Veel cachers vierden ook geocaching mijlpalen tijdens het evenement en het was leuk om te zien hoe zij het bereiken van hun doelen herdachten.

Afbeelding door WatermanHQ.

Dit was mijn eerste Europese Mega-evenement, en door eraan deel te nemen heb ik de toewijding van niet alleen de organisatoren maar ook de leden van de wereldwijde geocaching-gemeenschap weten te waarderen. Ik vond het een bijzonder gastvrije groep geocachers. Het was leuk om te zien hoe geocachers van alle rangen en standen bij elkaar kwamen om caches te vinden en Adventure Labs te voltooien. Ondanks taalbarrières was ik getuige van samenwerking tussen geocachers om relaties op te bouwen en natuurlijk, de vondst te doen!

Afbeelding door GeoNantais.

De dag na het Mega was het Afscheidsfeest, en ik kon merken dat niemand wilde dat het weekend voorbij was. Ik voerde nog een paar gesprekken met geocachers en recensenten en deelde mijn overgebleven Lackey Tags uit.

Ik wil Oriol en Beatrice, zijn team van organisatoren, vrijwilligers en de geocaching-gemeenschap hartelijk bedanken. Ik voelde me echt welkom in Frankrijk en hoop daar in de toekomst nog eens een Mega-evenement bij te wonen!

Geocaching HQ is where the tools for your geocaching adventures are created and maintained. Founded in 2000, we are dedicated to inspiring and enabling adventure, exploration, and community through a unique combination of outdoor recreation and location-based technology.