Skip to content

This cache has been archived.

Lewa Nuva: Hej

Jeg har tidligere kontaktet dig for at få en status på denne cache, da du ikke har svaret, eller åbnet cachen, er jeg nødsaget til at arkivere cachen.

Det er ikke noget problem at åbne cachen igen hvis du vælger at genåbne den.

Venlig hilsen
Lewa Nuva

Note: Svar ikke direkte på denne mail som du har modtaget fra Geocaching.com, men gå ind på min profil http://www.geocaching.com/profile/?u=lewa+nuva og send en mail.
Send venligst også GC nummeret på cachen eller et link direkte til cachen, så jeg ved hvilken cache henvendelsen drejer sig om

More
<

Thyholm - Jegindø Kirke

A cache by orion28 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/09/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Jegindø kirke ligger meget smukt, der hvor alle øens veje samles, og den store hvide bygning kan ses videnom henover Limfjordens vande. Den indremissionske vækkelse var stærk på Jegindø, og den lille, gamle kirke kunne slet ikke rumme de mange, der strømmede til gudstjeneste, så i 1919 fik man rejst den nye, rummelige kirke. Opførelsen af den kostede 65.000 kr., hvoraf de 12.000 blev indsamlet på øen.
Den østligste del af den gamle kirke er bevaret som kor og præsteværelse. Kvaderne røber at her har været kirke siden Valdemarstiden. Mange af navnene på gravstenene viser, at af den tidligere overvejende fiskerbefolkning er mange kommet til øen, især fra Harboøre-egnen.
De store hvide hvælvinger virker overvældende, når man træder ind i kirken. Altertavlen er >>gjort>Anno 1654. Jesus Salvator, salva nosI det brede kor er hvælvingerne smykket med nyere kalkmalerier, hvori er indflettet 8 skriftsteder. Døbefonten fra kirkens første tid har et lille Nürnberg-dåbsfad fra ca. 1575, med syndefaldet som motiv.
I sideskibet hænger en smuk og omhyggeligt udført skibsmodel af fregatten »Dannebrog«. Gallionsfiguren er en lille porcelænsfigur. Ret enestående er det, at 38 af kirkebænkenes gavle fra 1643 er bevaret.
Også orgelpulpituret, der blev flyttet over fra den gamle kirke, stammer fra den samme tid, idet Rasmus Snedker i Nykøbing har opsat det i 1647.

Indhold fra start:
FFC
Logbog med blyant og spidser.
Mønter

Eng:
A classic / typical danish church from 13'th century / 20' th century

Contens from start:
FFC
Log with pencil and sharpener
Coins

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.