Skip to Content

<

Sportstad Heerenveen 1; Abe Lenstra Stadion

A cache by de trije susters & dolfijntjecool Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/21/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De naam van deze serie caches is afgeleid van Sportstad Heerenveen. Sportstad Heerenveen is een initiatief van sc Heerenveen, ROC Friesland College, De Friesland Zorgverzekeraar en de Gemeente Heerenveen. Deze partijen hebben hun afzonderlijke verbouw- dan wel nieuwbouwplannen samengesmeed tot een samenballing van activiteiten in één van de meest beeldbepalende gebieden van Heerenveen. Dit gebied bevindt zich rondom het reeds in 1994 als solitair complex gerealiseerde nieuwe Abe Lenstra Stadion.

Een van de belangrijkste redenen voor sc Heerenveen om mede de genoemde ontwikkeling te initieren was de grote behoefte aan extra toeschouwerscapaciteit voor het voetbalstadion. Na de openening van het nieuwe staion in 1994 is de belangstelling voor het voetbal enorm toegenomen.

Voor de gemeente Heerenveen was de aanleiding, dat naast het vernieuwen en optimaliseren van haar sportaccommodaties, tevens de herhuisvesting en optimalisatie van haar onderwijsinstellingen kon worden gerealiseerd. Daar kwam bij dat er allerlei andere zaken in Heerenveen en omgeving moesten worden opgepakt, waarbij met name het opkrikken van het voorzieningenniveau een belangrijk argument was.

Met de exploitatie van de Gezondheidsboulevard speelt De Friesland Zorgverzekeraar in op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden m.b.t. de zorg. Mensen willen namelijk gezond leven en functioneren. Op het werk, thuis en in de sport. De Gezondheidsboulevard huisvest tal van dienstverleners in medische disciplines, zorgfuncties, reïntegratie in het arbeidsproces en gezondheidskeuringen.

Het Friesland College is een geheel nieuwe campus begonnen voor educatie en beroepsonderwijs met het CIOS als één van de onderdelen van het uitgebreide MBO-pakket.Met de realisatie van Sportstad Heerenveen krijgt ook het onderwijs in de noordelijke regio een impuls.

Naast voetbal neemt uiteraard ook de andere sport een belangrijke plaats in. Verschillende voorzieningen hebben een plekje gevonden in de "Gezondheidsboulevard". Sportstad beschikt over een ultramoderne turnhal, tennishal, twee spelhallen, squashbanen, een zwembad met een wedstrijdbad dat aan alle kwalificatie van de KNZB op gebied van (25 meter) wedstrijdzwemmen, waterpolo en kunstzwemmen voldoet, een doelgroepenbad en een instructiebad, een fitnesscentrum en een centrum voor outdoor sporten. Ook zullen de regiokantoren van diverse sportbonden hier een plekje vinden.

Bij inspanning hoort ook ontspanning. Vandaar, dat Sportstad Heerenveen ruim aandacht aan dat item besteedt. Aan de zuidzijde van het stadiondeel, grenzend aan het sportcentrum bevindt zich de "LifeStyle Passage". Hierin zijn gevestigd een Zelfstandig Behandel Centrum met 3 operatiekamers, een ooglaser praktijk, een praktijk voor cosmetische tandheelkunde en implantaten, een kapper met schoonheidsspecialistes en een afslankinstituut met zonnestudio. Deze LifeStyle Passage sluit ook weer goed aan op de Gezondheidsboulevard.

Heerenveen heeft van oudsher een zeer sportieve gemeenschap en speelt in veel takken van sport een vooraanstaande rol. Niet alleen in voetbal en schaatsen, maar bijvoorbeeld ook in turnen, ijshockey en de typisch Friese sport skûtsjesilen.

Door met name de schaatstempel Thialf en de voetbaltempel Abe Lenstrastadion met haar vaste bespeler sc Heerenveen, heeft Heerenveen bijvoorbeeld qua bevolkingsomvang een imago dat volstrekt niet strookt met de werkelijkheid.

Deze cache is te vinden in de buurt van het Abe Lenstra stadion. De benodigde coordinaten vind je door onderstaande vragen te beantwoorden.

LET OP: Rond thuiswedstrijden van sc Heerenveen en bij eventuele andere grote evenementen in Sportstad is het stadiongebied niet bereikbaar per auto.
Bovendien is het in dit gebied vaak druk; ofwel door sportwedstrijden ofwel door de aanwezigheid van leerlingen en personeel van het Friesland College. Wees dus voorzichtig met loggen.


De opdrachten:

1. Op 7 mei 1950 speelde Heerenveen een legendarische wedstrijd tegen Ajax. Een halfuur voor tijd stond Ajax nog voor met 1-5. Uiteindelijk won Heerenveen met 6-5. Hoeveel goals scoorde Abe Lenstra in die wedstrijd. Tel een(=1) bij het antwoord op; = A

2. Hoeveel jaar achtereen was Foppe de Haan in dienst van SC Heerenveen. Neem het tweede cijfer van de uitkomst. Trek een (=1) van het antwoord af; = B

3. Ter gelegenheid van de opening van Sportstad Heerenveen in 2006 is een groots theaterspektakel opgevoerd. Daaraan deden ongeveer 2300 acteurs en musici mee. Het aantal letters "e" in de titel van die voorstelling; = C

4. Hoeveel jaar was de langstvoorzittende voorzitter van SC Heerenveen voorzitter. Trek het eerste cijfer van het tweede cijfer van de uitkomst af; = D

5. Het huidige SC Heerenveen is opgericht op 20 juli 1920. Het eerste jaar speelde het huidige Heerenveen echter onder een andere naam. Het aantal letters van die naam; = E

6. Trek het geboortejaar van Abe Lenstra af van zijn sterftejaar. De twee cijfers van de uitkomst van die som tel je bijelkaar; = F

De cache-coordinaten: N 52°57.ABC' E 005°56.DFE'

LET OP: Rond thuiswedstrijden van sc Heerenveen en bij eventuele andere grote evenementen in Sportstad is het stadiongebied niet bereikbaar per auto.
Bovendien is het in dit gebied vaak druk; ofwel door sportwedstrijden ofwel door de aanwezigheid van leerlingen en personeel van het Friesland College. Wees dus voorzichtig met loggen.

Checker toegevoegd op 6 november 2011

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

685 Logged Visits

Found it 653     Didn't find it 10     Write note 7     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 35 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.