Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til t.ignika@gmail.com<br>
<br>
<b>Følg de danske reviewere på Facebook https://www.facebook.com/DanskeReviewere</b><br>
<br>
Geohilsen<br>
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland<br>
Kontaktinformation: t.ignika@gmail.com eller via min profil<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af som det første i beskeden, gerne med et link<br>
(Arkiveret)

More
<

Odder - Midtjylland - Danmark

A cache by ProsperoDK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/18/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Odder - Midtjylland - Danmark

Odder Byvåben

Odder og omegn

Odder ligger lige i hjertet af Danmark. Kommunen strækker sig fra Horsens Fjord i syd til Norsminde Fjord og Århus mod nord. Mod vest ligger den jyske motorvej, og mod øst er Kattegat med Tunø og Samsø.

Odder - et mærkeligt navn

Mange synes, at Odder er et mærkeligt navn. Men der er skam en meget enkel forklaring på navnet: I Odder løber flere åer sammen, og hvor de mødes, dannes der odder.

Også på Odders byvåben mødes to åer og danner en odde. Navnet har oprindelig ikke noget at gøre med dyret af samme navn, men vi har taget den vævre og dygtige svømmer til os og bruger odderen som blikfang i mange sammenhænge. Den rigtige udtale af Odder er som det engelske ord "other" - og apropos engelsk: På engelsk betyder "odd" mærkelig. Så lidt mærkeligt er der alligevel over navnet.

Naturen omkring Odder

Odder er karakteriseret ved en fantastisk flot natur. De hvide badestrande - f.eks. ved Saksild Strand - har vi alle glæde af, men de tiltrækker også mange turister til området. Fjorden, åerne, de store skovarealer, og de flotte bakkede landskaber glæder hver dag mange naturelskere, og er også et yndet tilholdssted for kunstnere.

Små lokalsamfund

Oplandet omkring Odder er præget af en række små hyggelige landsbyer. Lokalsamfundene i Odder er kendt for at være meget aktive. I alle lokalområderne findes der børnehaver, skoler og fritidsordninger, og selv i nogle af de mindre byer har man kunnet bevare lokale forretninger. Kommunen søger hele tiden at støtte udviklingen ved udstykning af grunde i landsbyerne, hvor der altså også bygges nyt.

Fritiden - naturen, sporten og meget andet

Odders lange kyststrækning er et eldorado for lystfiskere - og den vidtrækkende natur med de dejlige skove indbyder til skønne naturoplevelser. I Odder Kommune er der omkring 230 forskellige foreninger. Der er mulighed for at dyrke alle sportsgrene - fodbold, håndbold, tennis, badminton og meget andet i såvel Odder by som oplandsbyerne. Dertil kommer  rideklub, svømmehal, bowlingcenter, golfbane og meget mere.

Handelsbyen Odder

Odder er en af Østjyllands bedste handelsbyer, som tiltrækker kunder fra et stort opland, som bl.a. omfatter den sydlige del af Århus Kommune.

Byen kan krone sig med landets største Kvickly-varehus, men har også en lang række specialforretninger og supermarkeder.

Butikkerne i Odder tilbyder et rigt varesortiment og en udstrakt service, som man ikke oplever i større byer.

Der er naturligvis gratis parkering over alt i byen.
Denne cache er en del af en serie, der har til formål at sætte fokus på det nye danmarkskort efter kommunalreformen i 2007. Der er cacher i alle 98 kommuner og de 5 regioner. For at finde en regionscache, skal du først finde alle kommunecacher i den pågældende region. Hvis det lykkes dig, at finde alle 5 regionscacher, vil du være i besidelse af koordinatet til den afsluttende "Danmarkscache".
Odder Kommune er i strukturreformen ikke blevet lagt sammen med nogle andre kommuner.
Indbyggertal: 21.469
Areal (km2) : 225,13
English:
This cache is part of a series of caches which focuses on the new map of Denmark, following the reform of local government in 2007. There are caches in all 98 municipalities and 5 regions. To find a region cache you have to locate all municipality caches in the same region. If you manage to find all 5 region caches, you will have the coordinates to the final "Danmark cache".

Odder på Danmarkskort
 
Om cachen:
Cachen er placeret i et grønt område på en bakke centralt i Odder by. Der er derfor fra området omkring cachen et godt udsyn over den sydlige del af Odder by. Man kan se lige ane Rådhuset, de 2 store supermarkeder der ligger centralt i byen, Odder Parkhotel og som det dominerende, det der skal blive til nye højhuse.
FFC vil blive tilsendt med posten.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.