Skip to content

This cache has been archived.

SilverQuick: Eteenpäin vie motoristin mieli kohti seuraavia mutkia.

Eli on aika arkistoida tämä. Vielä kerran kiitos Ahjiksen poppoolle miitin emännöinnistä ja kiitos kaikille osallistuneille.

More
<

MCGC Meeting (aka Kätköilyä mutkaillen)

A cache by The MCGC Team of Finland Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 16 June 2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kuuman kesäkauden avajaiset Nummi-Pusulan kauniissa kumpuilevissa maisemissa Ahjiksen kesämökillä 16.6. 13:00 - 18:00. Paikalle voi saapua jo noin 11:00 alkaen ja halukkaat voivat jatkaa yhdessäoloa sunnuntai-iltaan asti.

[Geocaching meeting with a motorcycle theme. Foreign MC/GC enthusiast are also warmly welcome! If you need an English description then contact the cache owner or a member of the MCGC Team]


MCGC Meeting (aka Kätköilyä mutkaillen)

Kätköilijät ovat tunnetusti liikkuvaista porukkaa. Me käytämme kaikkia kuviteltavissa olevia keinoja kulkiessamme kaikkiin mahdollisiin ja joskus mahdottomiinkin suuntiin. Tällä kertaa perinteisen kätköilytapaamisen ja mukavan yhdessäolon lisäksi tarjoammekin erinomaisen mahdollisuuden turvallisesti kokeilla yhtä varsin hienoa tapaa liikkua kätköille, eli moottoripyöräilyä!

Paikalla on ainakin seitsemän erilaista moottoripyörää ja saman verran kokeneita kuljettajia, jotka tarjoavat teille mahdollisuuden kokeilla moottoripyörän kyydissä istumisen varsin vapauttavaa ja vauhdikasta tunnetta. Toivomme, että mahdollisimman moni uskaltautuisi kokeilemaan! Olemme varanneet paikalle lainattavaksi kypäriä ja muita ajovarusteita eri kokoja. Myös lapsille (n. 140-160cm).

Tapaamiseen saavat tietenkin osallistua kaikki kätköilijät riippumatta siitä liikutteko kahdella tai neljällä pyörällä, juosten tai julkisilla. Tapaamisen tärkein ohjelma on mukava yhdessäolo. Moottoripyöräkyydin kokeilu on täysin vapaaehtoista.

Tilaisuuden lopullinen ohjelma muotoutuu kevää kuluessa, mutta yhtenä ajatuksena moottoripyöräkyytien ohella on piilottaa mukavan mutkatien päähän muutama tapahtumakätkö ja kuljettaa kyytiläiset moottoripyörällä kätköjen läheisyyteen. Voitte rauhassa käydä etsimässä kätköt ja sitten palata moottoripyörä- tai autokyydillä takaisin mökille.

Yöpyminen: Mökistä löytyy yöpymistilaa 15 hengelle (osa patjoilla lattialla). Ensin ehtivät voivat varata. Omat petivaatteet mukaan!. Pihalle mahtuu noin 10 telttaa.
Pysäköinti: Viidelle autolle löytyy paikka. Sen jälkeen pienenee käytettävissä oleva futiskenttä
Julkinen liikenne: Turuntietä kulkevat bussit pysähtyvät Saukkolassa.
Lähipalvelut: Löytyvät waypointteina ja "Niiden sijainnin näet tästä"
Mökkitontti: Pihalla on tilaa pelata esim. futista. Nuotipaikka ja sauna käytettävissä. Ei uimamahdollisuutta. Lähin yleinen uimaranta Karjalohjalla n. 15km.
Ruoka/Juoma: Jokainen tuo omat eväät ja juomat. Juomavettä kannattaa ottaa mukaan.
Koirat: Koiria voi tuoda, mutta ei sisätiloihin. Pihassa ei ole porttia, eli koirat pidettävä kytkettyinä. Naapurissa koiria jotka saattavat karata tämän mökin pihalle. Mahdollisesti paikalle tulee Ahjiksen koira, jolloin muilla uroskoirilla ei ole mitään asiaa tontille. Tästä tarkempaa tietoa myöhemmin.

Ilmoitathan »will attend» loggauksella osallistumisesi ja montako henkeä on tulossa. Yösijaa kaipaavat ilmoittakaa asiasta myös. Jos haluat kokeilla MP ajelua, niin ilmoita siitä myös mieluiten etukäteen. Voit myös mainita minkä pyörän kyytiin haluat. Kyydin varanneet ovat etusijalla, mutta jos sää on suotuisa, niin aikaa pitäisi olla riittävästi kaikkien halukkaiden kyydittämiseen ilman varausta.

Kovan ja jatkuvan sateen sattuessa moottoripyöräilykyytejä ei järjestetä. Tosin käytettävänä on koko viikonloppu, joten eiköhän kaunistakin säätä satu kohdalle.

Tapahuman järjestää MCGC Team Finland (eli Hikerbiker... Mikko&Sira, Silverquick, Kino, Viperazzi, JupeN, Ahjis, Sjm).

Jos voit saapua paikalle kaksipyöräisellä kulkupelillä, niin se on tietenkin suotavaa. Mielellämme otamme tapahtuman järjestelyihin ja/tai kyydittämiseen mukaan jokaisen halukkaan motoristin.

Lisätietoja päivitämme näille sivuille kevään aikana.

Kyydityksen säännöt:


  1. Asialliset ajovarusteet on oltava päällä. Minimi varustus on kypärä, vahvaa kangasta olevat pitkät housut ja takki (farkku/nahka), tukevat kengät tai saappaat ja hanskat. Soveltuvia asusteita on hyvä ottaa mukaan etenkin jos olet erikoisempaa kokoa. Mieluiten tietenkin puet päälle moottoripyöräilyyn tarkoitetut asiallisin suojin varustetut ajovarusteet, joita olemme varanneet paikalle lainattavaksi.
  2. Kyytiläisille ja kuskeille sovelletaan alkoholin osalta nollatoleranssia. Muuten tapahtuman aikana toivomme noudatettavan tieliikennelain viitoittamia kohtuuden rajoja (0,5 promillea).
  3. Kyyditys tapahtuu oletusarvoisesti rauhallista ja turvallista vauhtia. Kyyditettävä saa toki esittää toiveita lain ja turvamarginaalien rajoissa ;-).
  4. Iloinen mieli ja rento fiilis on suotavaa
  5. Ensi kertaa kyydissä olevien on hyvä tutustua ohessa oleviin kyytiläisen ohjeisiin (tulossa)
  6. Vapaaehtoinen osallistuminen polttoainekuluihin on sallittua jokaisen omantunnon mukaisesti

Kyydittäjät:Yamaha FJR 1300 -01: Tehokas ja mukava Sport Touring pyörä. 145hv, 125Nm, 237kg
Silverquick: Tehokkaasti mukavia mutkateitä etsivä matkamotoristi. Ajokokemusta yli 20 vuoden ajalta (mopoista aina kiihdytysajoihin). Kyydissä usein omat lapset

Honda CBR1100XX Super Blackbird: Suosittu Äxsy matkapyörä. Enemmän Sport kuin Touring. 164hv 119Nm, 223kg
Mikko&Sira: Motoristi seitsemän Äksän takaa varustettuna rautaisilla istumalihaksilla.

BMW R 1150 GS -01: Luotettavaa endurojen aatelia. 85hv 98Nm, 267kg
Hikerbiker...: Luotettavaa motoristien aatelia. Ajokokemusta enemmän kuin riittävästi!.


Suzuki Freewind 650: Kevyt ja ketterä enduro. 47hv, 53Nm, 162kg
Kino: Kevyt ja ketterä motoristi joka kulkee omia polkujaan

Suzuki SV 650S: Kompakti urheilullinen twini kadulle tai radalle. 70hv, 62Nm, 169kg.
Ahjis: Kompakti urheilullinen vauhtineito extraordineur!

Yamaha XJ650 Diversion: Fiksu ja konstailematon peruspyörä. 71hv, 57Nm, 231kg
Viperazzi: Fiksu ja konstailematon perusmotoristi


Honda XL1000V varadero: Rento ja lupsakka iso matka"enduro". Tilaa isommallekin kyytiläiselle. 93hv, 98Nm, 235kg.
sjm: Rento ja lupsakka iso kahden skootterin kautta kovempiin aineisiin siirtynyt käyttäjä. Kaksi ajokautta ja 15tkm takana. 105kg, 185cm, karvainen (myös naamasta).

Ja niinkuin kuvasta näkyy - turvavarusteista Ei tingitä :-)


MP kyytiläisen ohjeet


1) Tärkeintä: Älä jännitä, ota rennosti ja nauti kyydistä.
Fiksu kuljettaja ottaa huomioon, jos et ole aiemmin ollut moottoripyörän kyydissä ja ajaa alussa hitaammin ja antaa sinun rauhassa tottua kyydissä olemiseen.

2) Nouse pyörän kyytiin ja kiipeä pois kyydistä vasta kun kuljettaja antaa luvan.
Muuten pyörä voi kaatua. Vältä kurottelua ja heilumista sivulta toiselle etenkin silloin kun pyörä liikkuu hitaasti tai on paikallaan.

3) Ole ns. kuollutta painoa. Sinun ei tarvitse itse kallistaa tai nojata mitenkään.
Kuljettaja hoitaa kääntämisen ja kun kaartessa pyörä kallistuu, niin sinä kallistut samalla automaattisesti, eli istut pyörään nähden suorassa.

Jos tämä tuntuu vaikealta ja mielesi tekee vastustaa kallistumista, niin voit nojata kuljettajan selkää vasten ja ottaa vyötärön ympäriltä kädellä kiinni. Leikit olevasi vain selkäreppu. Kaarteessa kallistumiseen tottuu kyllä nopeasti.

4) Istu keskellä pyörää.
Jos tuntuu, että et näe eteenpäin, niin voit istua hieman kuljettajan vasemmalla tai oikealla puolella. Pääasia, että et heilu reunalta toiselle.

Pyörän kyydissä pysyy hyvin sen kummemmin kiinni pitämättä, mutta suotavaa on pitää kiinni esimerkiksi toisella kädellä istuimen vieressä olevasta kahvasta ja/tai toisella kädellä kuljettajan vyötäisiltä. Ns. kyykkypyörissä kyydissä oleminen voi olla jo hieman kiikkerämmän tuntuista ja kuljettajasta on syytä pitää kiinni. Vauhdikkaammassa menossa voi tukea itseään myös puristamalla reisiä yhteen.

5) Pyri aina seuraamaan myös liikennettä ja tietä eteenpäin.
Näin olet valmiina jos tulee yllättävä kaarre tai jarrutus.

Jarrutettaessa kyydissä istuvan ei tarvitse tehdä periaatteessa mitään. Kovassa jarrutuksessa pidä kiinni kahvoista ja/tai kuljettajasta ja purista reisiä tiukasti yhteen.

Kiihdytettäessä on hyvä nojata hieman eteenpäin. Hyvä kuljettaja antaa aina kyytiläiselle selvän merkin, jos aikoo kiihdyttää reippaammin. Tällöin voi painautua kuljettajan selkää vasten, ottaa vyötäisiltä kiinni ja painaa päätä valmiiksi eteenpäin. Tehokkaan moottoripyörän kiihtyvyys on huimaava kokemus.

6) Kypärä päässä ei helposti kuule toisen puhetta.
Kuljettajan on muutenkin keskityttävä täysin ajamiseen, joten jos sinulla on tärkeää asiaa tai haluat että pysähdytään, niin taputa kuljettajaa olkapäälle tai anna jokin muu sovittu merkki.

Additional Hints (Decrypt)

[Elämä on motoristin parasta aikaa]
[Mutka on se kohta tiessä jossa pitää kääntää]

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.