Skip to Content

This cache has been archived.

Enrico: Jammer dan...

More
<

Buitenlucht (Meer zien van Almere 7)

A cache by Enrico & TARCI Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/24/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dit is een van de Micro's uit het rondje
MEER ZIEN VAN ALMERE
Natuurlijk hoef je niet alle micro's te doen maar of je dan de eindcache kan vinden is de vraag.
De codes op de logrolletjes kunnen je verder op weg helpenIedereen die wel eens over de A6 heeft gereden heeft ze vast zien staan. Op het knooppunt van de A6 en de A27 bij Almere staan vijf imposante olifanten ter grote van een twee onder één kap woning. Deze olifantjes, naar een ontwerp van beeldend kunstenaar Tom Claassen, wegen maar liefst 40.000 kilogram per stuk. Bij de voltooiing van de A27 traject Huizen - Almere was er 1% van de aanlegkosten beschikbaar voor kunst. Ter verfraaiing en om het eentonige wegbeeld op te heffen zijn deze olifanten eind 1999 geplaatst.

De olifanten bestaan uit een staalskelet met daarop een tempex opvullaag en een omhulsel van spuitbeton met daarop een anti-graffitilaag. De tempexlaag is eerst in de vorm gebracht van een olifant hierna is er beton overheen gespoten. Door deze constructie en materiaalkeuze zijn de kunstobjecten onderhoudsarm. Dat het tempex uiterst brandbaar is hebben de bouwers ook ontdekt. Tijdens de bouw ging het een keer mis en was heel Almere-Buiten in een dikke rook gehuld toen een van de olifanten vlam had gevat. Door de enorme vlammen werd ook nog een andere olifant aangestoken. Beide werden compleet verwoest. Een paar weken was het opnieuw raak en ging een volgende olifant in rook op.

Dat de aangebrachte anti-graffitilaag nodig is, is al meerdere malen bewezen. Tijdens het WK van 2006 waren de olifanten zelfs geheel oranje gespoten. De schoonmakers hoefde dit keer echter niet in actie te komen, want de ‘vandalen’ hadden gebruik gemaakt van waterverf.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

647 Logged Visits

Found it 594     Didn't find it 32     Write note 7     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 12     

View Logbook | View the Image Gallery of 20 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.