Skip to content

<

Skindbjerglund

A cache by Team den lange hund Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/11/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Skovtur i egeskoven

En af de mest fascinerende oplevelser er en tur i en egeskov. Ikke et forpjusket egekrat, men en rigtig egeskov med store tykke knudrede egetræer, måske 2-3 hundrede år gamle.
Heldigvis har vi sådan én her i området, ganske vist respektfuldt adskilt fra resten af Rold Skov.
Skindbjerglund hedder den, og den ligger ude på kanten af Lindenborg Ådal, lige nord for Skindbjerg og Gl. Skørping.
En dejlig skov

Skoven er ikke ret kendt og står lidt i skyggen af Rold Skov, men jeg kan varmt anbefale en tur.
Noget jeg synes er fantastisk, er opdelingen af egeskoven i overskov og underskov, ligesom i junglen. Egene tillader lyset at slippe igennem, så der er en frodig underskov med især hassel, men også hyld, hvidtjørn og andre buske. Jorden er dækket af bregner, anemoner og andre urter.
Når skovbunden så også er dækket af væltede døde træer, der ligger hulter til bulter, så er illusionen af en dansk urskov total. Egeskoven er nemlig fredet som urørt skov. De ældste af egene i Skindbjerglund er fra omkring 1770, og da egeskoven ikke er plantet, går der sandsynligvis en lige linie tilbage til egene i den egeblandingsskov, der dækkede store dele af Danmark i Bronzealderen.

English:

Take a trip in this old forest of oaks. Its like a jungle outthere with 2-300 years old oaks and newer trees in the bottom. There are a lovely trip around the forest in less than an hour.

Additional Hints (No hints available.)



Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.