Skip to Content

This cache has been archived.

GeoDeep: Arxivat per falta de manteniment. Si en el futur desitja reactivar-lo faci-m'ho saber i estaré encantat de revisar-lo de nou.

Gràcies per la seva col·laboració.

GeoDeep
Revisor voluntari de Geocaching.com

More
<

La Nau de Mataró

A cache by TheNancysTeam Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/25/2007
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Localitzat molt a prop d'una de les platges de Mataró i a l'inici del GR-83 que porta fins al Canigó, aquest Geocaché ens ajudarà a recordar la importància que va tenir l'ermita de Sant Simó segles enrere.

Localizado muy cerca de una de las playas de Mataró y al inicio del GR-83 que conduce hasta el Canigó, este Geocaché nosayudará a recordar la importancia que tuvo la ermita de Sant Simó en los siglos anteriores.

Near one of the beaches of Mataró, and near the start of the GR-83 path who arrives to the Canigó mountain in France, you can find this Geocache. It will help us to get a deeper knowledge of the history of the litle hermitage of Sant Simó

------------------------------------------------

Aquest és el primer Geocache instal.lat a Mataró.

L'ermita de Sant Simó data de l'any 1611. La seva importància rau, segons l'Institut Europeu de la Mediterrània, en que va ser d'on prové un dels models de construcció de vaixells més interessants de la baixa edat mitjana.

Segons sembla, aquest model es construí el segle XV, tot i que durant molt de temps se n’ha desconegut l’antiguitat exacta. Això no obstant, la fusta de la quilla s’ha analitzat recentment mitjançant la prova del carboni 14 i s’ha establert que el model es fabricà entre 1456 i 1482.

El model de Mataró fa 123 cm d’eslora i uns 45 cm de mànega. Durant la dècada dels vuitanta, serví com a base per a la investigació en arquitectura naval.

Partint de la base que es tracta d’una representació força exacta d’una nau mercant catalana de la baixa edat mitjana, s’intentà de determinar quina fou la capacitat de càrrega de l’embarcació real.

En funció de l’escala seleccionada, una embarcació real de la classe representada pel model podria haver fet entre 16 i 22 metres d’eslora i una capacitat de càrrega d’entre 50 i 150 tones.

S’ha calculat que, malgrat la forma de “closca de nou” que presenta el model, la nau real era relativament fàcil de maniobrar, fins i tot amb una gran càrrega.

Representa un vaixell mercant autènticament mediterrani per al transport, entre d’altres, de gra, vi, oli o sal.

L’any 1931 el director del Museu Marítim de Rotterdam, Van Nouhuys, va qualificar el model de Mataró com “el més interessant de tots els models navals”.


(Informació procedent de l'Institut Europeu de la Mediterrània)

Contingut inicial:
- una abella escriptora
- un gat molt eixerit
- una substància amorfa
- GeoCoin: Lake City Geocoin

------------------------------------------------

Este es el primer Geocaché instalado en Mataró.

La ermita de Sant Simó data del año 1611. Su importancia radica, según el Instituto Europeo del Mediterraneo, en que es allí de donde procede uno de los modelos de construcción de barcos más interesantes de la baja edad media.

Según parece, este modelo se construyó en el siglo XV, aunque durante mucho tiempo se desconoció la antigüedad exacta. De todas maneras, recientemente se ha analizado la madera de la quilla mediante la prueba del carbono 14 y se ha establecido que el modelo se fabricó entre los años 1456 y 1482.

El modelo de Mataró mide 123 cm de eslora yunos 45 cm de manga. Durante la decada de los80, sirvió como base para la investigación en arquitectura naval.

Partiendo de la base de que se trata de una representación bastante exacta de una nave mercante catalana de la baja edad media, se intentó determinar cual era la capacidad de carga de la embarcación real.

En función de la escala seleccionada, una embarcación real de la clase representada por el modelo podría medirentre 16 y22 metros de eslora, con una capacidad de carga de entre 50 y 150 toneladas.

Se ha calculado que, a pesar de la forma de "cáscara de nuez" que presenta el modelo, la nave real era relativamente fácil de maniobrar, incluso con una gran carga.

Representa pues un barco mercante auténticamente mediterráneo para el transporte, entre otros, de grano, vino, aceite o sal.

El año 1931, el director del Museo Marítimo de Rotterdam, Van Nouhuys, calificó el modelo de Mataró como "el modelo más interesante de todos los modelos navales"

(Información procedente del Instituto Europeo del Mediterráneo)

Contenido inicial:
- una abeja escritora
- un gato ayudante
- una substancia amorfa
- GeoCoin: Sweet Lake City Geocoin

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.