Skip to content

I Linnés fotspår #4: Jumkilsvandringen Traditional Geocache

This cache has been archived.

Skrall Tuma: This cache has been archived by a Swedish reviewer

Hej

För ett tag informerade jag dig om att allt inte verkade stå rätt till med din cache och bad dig ta reda på hur det stod till och åtgärda eventuella problem. Då det inte syns några tecken på att du gjort det kommer jag nu att arkivera din cache. Om du vill reparera/återställa den någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss, lämpligen via (länk). Om din cache då följer gällande riktlinjer och ingen annan hunnit lägga ut en cache för nära, så hjälper vi gärna till med avarkivering av din cache.

Hälsningar

Skrall Tuma, reviewer

På vår hemsida, swedenreviewers.se, hittar du många användbara tips för dig som cacheägare.

More
Hidden : 07/06/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Som ett led i sin undervisning vid Uppsala universitet gick Carl von Linné ut med sina elever på vandringar ikring Uppsala. Idag finns fyra av dessa vandringsstigar uppmarkerade. Denna cache ingår i en serie cacher längs Linnéstigarna. För mer information om Linnévandringarna, se http://www.linnestigarna.se/.

Jumkilsvandringen är den enda vandringen som ursprungligen inte utgick från någon stadstull, utan krävde transport och övernattning. Dagen innan exkursionen for studenterna med häst och vagn till Jumkils kyrka, där de inkvarterades i olika gårdar över natten. Sedan gick man från Örnsätra in i skogarna västerut.

OBS! Notera talet "D" som ligger i denna cache - det behövs om ni vill kunna hitta den sista cachen i serien, "Hemma hos Linné".

Additional Hints (No hints available.)