Skip to Content

This cache has been archived.

Silly Walker: Er zijn opnieuw twee dingen verdwenen, reden te meer om deze terug aan de kraaien te geven!

More
<

Het laatste gekraai uit de Wildertnis!(Halloween)

A cache by Silly Walker Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/28/2007
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

VERSIE IS AANGEPAST OP 5 oktober 2010, dus neem een nieuwe afprint!


Het laatste gekraai uit de Wildertnis!


Tijdens deze 2.5 km korte tocht, ben je op zoek naar allerlei verschillende tags en moet je soms een eenvoudig stapje over de sloot zetten om tot bij het wp te geraken. Dit wp vul je dan in en hieronder staat steeds de beschrijving of hints van het wp waar je naar toe wandelt.
Je zal ook op privéterrein komen, waarvan de eigenaar laaiend enthousiast was na de uitleg wat er plaatsvindt.
Blijf ook van de prikkeldraad af, want daar zal je niks vinden.
Breng ook alle tekst mee, onderweg zal je wel weten waarom.

Waarschuwing :

De heks Rose is een beetje tirelieren, en veranderd daarom nogal eens snel kraaien (en misschien ook mensen) in een boom!
Overdag slaapt ze, maar om drie uur ’s middags vliegt ze in Zuidwestelijke richting naar de heksenmeeting, die telkenmale ergens anders plaatsvindt!
Er is dan maar één echte veilige plaats (dat merk je wel) Ook de weg ernaar toe is steeds veilig!
Zoals je zal merken, is m’n vader Fonsie steeds in de buurt van Rose, en dit omdat hij de brutaalste kraai is en daarom bevorderd werd tot hoofdkraai, die dan iets meer op de hoogte is van het doen en laten van de heks dan de andere dieren.

De tocht :


Ben je met de bezem of met de auto?
In ieder geval, stap af of stap uit, en begeef je naar bovenstaande coördinaten.(= wp 0)

Dit is de woonplaats van Rose en haar legertje slavenkraaien. Tel het aantal ZWARTE kraaien dat Rose nog in dienst heeft en vergeet ook Rose zelf niet er bij te tellen. (ga niet achter de poort!)…Rose kan je langs de straat nog duidelijker zien, maar wees voorzichtig en wek ze niet! De som schrijf je achter “z”.

Z = 9 ………

Volg de baan, richting bocht, zoek hier een woord (door enkele letters eruit te nemen en door elkaar te gooien), waarmee je “DRAAK” kan vormen. Verder bevat het volledige woord ook nog het magnetische Noorden en Oosten. Zoek hierachter…en vind het vervolg van het verhaal!(spijtig genoeg hebben de eigenaars dit bord weggehaald)

WP 1 : N 51°26.293 - O 004°28.061

Enkele honderden jaren geleden werden “ik” en m’n broertje hier geboren. Een rare plaats, zal je denken, maar op dat ogenblik, was er door de heks een geboorte-stop uitgeroepen en kwamen m’n ouders op deze plaats terecht. Helaas zouden er uit m’n mond nooit kraaiengeluiden uitkomen!
Let wel op dat je hier niet stronkelt, anders lig je beneden!(ga terug richting draak en volg dan je coordinaat!)

WP 2 : N 51°………….... O 004°…………....

Iedere morgen, hoorden we steeds het wederkerende TjAK-TjAK-geluid. Toen we naar het plaatsje huppelden, zagen we een specht, die met z’n bek heen en weer timmerde!

WP 3 : N 51°26…………. O 004°28………….

Langs de weg, waar grote hoeveelheden toverkruid groeit, kan het in de zomer wel eens gevaarlijk zijn, vanwege Rose.
Op een middag, plukte hier een hele oude vrouw (door de kraaien, de wrattenvrouw genoemd) wat kruid, toen Rose kwam overgevlogen. Prompt veranderde ze de vrouw in een boom…ze leeft nog wel, maar dan als boom.(ga toch maar 1 plaatsje terug!)

WP 4 : N 51°25…………. O 004°28………….

Onderweg naar het volgende punt, kom je de enige, echte kraaienboom tegen!
Ooit had in deze boom, elke kraai wel z’n plaatsje, omdat men vanuit deze boom zo’n ongelooflijk mooi uitzicht had.
Nu zie je geen enkele kraai meer, omdat ze allemaal in dienst van Rose zijn!
Als ode aan alle kraaien, die hier ooit vertoefde, zijn er enkele veren aangebracht…tel deze en schrijf de som achter “w”.(de kraaienboom is helaas gestorven!)

W =...3.....

Toen we hier onderin eens water dronken, vonden we een stokje…we deden alsof we met dit stokje schuiftrompet speelden en dansten op het ritme…(later bleek dit om een oud toverstokje van de heks te gaan!)(WP 4 en ga toch maar 1 plaatsje verder!)

WP 5 : N 51°25…………. O 004°28………….

We werden ouder, en de andere kraaien konden ons niet meer zo dikwijls voor paal zetten, want we werden lichtjes meester van de uitgebreidde kraaiepoten-taal. Je zoekt hier niet naar een kleine tag. (Als je de “N” gevonden hebt, volg je telkens de pijl!)

WP 6 : N 51°25………. O 004°28……….

Nadat we Rose, vanuit onze schuilplaats, al een aantal maal hadden zien overvliegen, besloten we om dit zelf ook maar een keer te proberen.
Helaas, wij vielen op de grond en onze bezem bleef in de boom hangen!

WP7 : N 51°25(wp6+81);. O 004°28(wp6+33);.

Op een keer was de heks eens koekjes aan het bakken, maar er verdwenen gebakken koekjes!
Toen de volgende keer, een kraaiepoot door het raam grabbelde, hakte ze deze af en stelde deze “in openlucht” ten toon!(Tag geplaatst op de paal ervoor!))

WP 8 : N 51°26…………. O 004°28………….

Het moment was aangebroken, m’n moeder had besloten de eerste vlieglesje te leren…M’n broertje sprong uit de boom en vloog vlotjes….tot hij tegen een boom aankwakte!
Door het heftige kraaiengehuil, kwam buiten m’n moeder, ….ook Rose (met m’n vader) aangevlogen!
Toen ze m’n broertje en m’n moeder zag, deed ze weer haar gevreesde toverspreuk…en daar stonden ze dan : moeder en zoon (voor eeuwig ver-boomd). M’n vader kon niet reageren, maar was wel woest…later op de dag, heeft hij hier een waarschuwingsblad(met enkele weetjes over de heks) voor de kraaien weggestopt.(zoek hier een micro!)


Noteer de belangrijkste gegevens!

………………………………………………………………………………………………….................... …………………………………………………………………………………………………..................... …………………………………………………………………………………………………..................... ………………………………………………………………………………………………….....................

Toen de heks haar dutje deed, vloog m’n woeste vader naar een geheime plek van de heks en begon er te zoeken naar het toverboek van Rose. Alhoewel alles geschreven was in spijkerschrift, ontleedde m’n vader dit snel.(indien het echte wp weg is, kan j e ook nog een vervangend wp daar vinden waarbij blauw = oost, rood = noord)

WP 9 : N 51°26…………. O 004°27………….

Fonsie wist waarmee hij de heks kon doden en had zojuist de toverwoorden ontleed…nu nog enkel wachten op de heks.
Maar de heks had ondertussen ontdekt dat er iemand aan haar boek had gezeten en ze kon al raden wie… dus ging ze op zoek naar Fonsie en besluipte hem. Fonsie had net de ijzeren staaf klaar, waarmee hij de heks zou treffen.
Helaas… Rose liet de staaf in de lucht zweven en veranderde tegelijkertijd m’n vader in een boom…toen liet ze de staaf vallen en deze trof m’n vader in het hart…het zwart-bruinige bloed stroomde uit de boom…en zo verdween “Het laatste gekraai uit de Wildertnis”!

STASH : N 51°26…………. O 004°27………….

Nadat ik aan de buurtheksen het hele verhaal had uitgebeeld, namen ze eerst eens poolshoogte van Rose’ praktijken en besloten haar op de brandstapel te plaatsen. Het as van Rose gleed in een kist…en veranderde in……(je kan het gewoon nemen, zonder extra handelingen te moeten doen)

Er waren wel meer bomen bijgekomen in de buurt, maar daartegenover was ik de enig overgebleven kraai. Ondanks m’n praathandicap, werd ik toch hoofdkraai van één van de buurtheksen en was toch een beetje trots dat ik m’n vader min of meer kon opvolgen!


Dank aan Paske en Flora 2 voor het proeflopen!


html hit counter

Additional Hints (Decrypt)

jc ivws : urg ynatfgr jc qng wr bbvg orag grtratrxbzra, wr xna bbx ibryra jng uvre fgnng.
bz gbg ovw jc 9 gr trenxra, yrrf tbrq "urg hhe" ina qr ubbsqgrxfg ra qna urg hhe ina qr ovwxbzraqr vasb, qna jrrg wr ubrirry zva. ynat wr wr cnq zbrg ireibytra nna rra ehfgvt grzcb. Wr zbrg abt ibbe urg rrefgr uhvfwr nsfynna!(= 335 fgnccra)

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.