Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Rundedal 1

A cache by Team The Spacewuppies Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/09/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache is mooi te combineren met "rondje veengronden"...Je komt aan deze bijna voorbij. Even van de fiets af...te voet het zandpad op en loggen maar!! ;)De Runde is een veenbeek in Zuidoost-Drenthe. De beek ontsprong in het Zwarte Meer,waar later de nederzetting Zwartemeer werd gevestigd nadat het meer was drooggevallen. Vervolgens liep hij door de veenkolonie Emmer-Compascuum. Het veenbeekje liep dwars door het dorp. Toen afwatering van het moeras via deze beek niet meer nodig was werd hij gedempt. Er bleven hier en daar kleine watergangen over die de naam Runde droegen.Anno 2005 worden plannen uitgevoerd om deze beek weer te reconstrueren. In deze plannen wordt er een waterloop met natuurvriendelijke oevers aangelegd waarbij ongeveer de loop van de oude Runde wordt gevolgd. Deze waterleiding loopt naar het noorden onder de naam Runde en wordt natuurvriendelijk ingericht met vistrappen en aangepaste oevers. Bij Emmer-Compascuum wordt de beek ingebed in een uitgebreide groenvoorziening.


Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.