Skip to content

This cache has been archived.

2024: Nedlagt

More
<

Slagelse - Sjælland - Danmark

A cache by 2024 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/15/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Denne cache er en del af en serie, der har til formål at sætte fokus på det nye danmarkskort efter kommunalreformen i 2007. Der er cacher i alle 98 kommuner og de 5 regioner. For at finde en regionscache, skal du først finde alle kommunecacher i den pågældende region. Hvis det lykkes dig, at finde alle 5 regionscacher, vil du være i besidelse af koordinatet til den afsluttende "Danmarkscache" Der er en kode i låget

English:
This cache is part of a series of caches which focuses on the new map of Denmark, following the reform of local government in 2007. There are caches in all 98 municipalities and 5 regions. To find a region cache you have to locate all municipality caches in the same region. If you manage to find all 5 region caches, you will have the coordinates to the final "Danmark cache".

Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse, udgravet  1936 - 1941, er en vikingeborg, der ligger på Sjælland i nærheden af Slagelse, og den er dateret til år 980. Den blev betragtet som et militært anlæg og var en virkelig stærk befæstet borg, som kunne rumme mange mennesker. Den ligger ved sammenløbet af Tude Å og Vårby Å.

Før feddannelser og inddæmningen ved Vårby Å´s udløb i Musholm Bugt har åen været sejlbar et stykke op mod borgen, men hvor langt er usikkert. Formentlig i den første del af middelalderen anlagdes mølledæmningen tværs over, så der kunne opstemmes en møllesø til Pine Mølle, nævnt første gang i 1376. Vest for dæmningen har der været en lille havn, nedlagt i 1500-årene. Endnu i 1800-tallet var der på dæmningen vej over åen. I åens tidligere munding kan der være arkæologiske interesser.

Af militært formål som Trelleborg havde, er der et par muligheder: Den kan for det første være bygget til landeværn fra Vestsjælland, enten mod omstrejfende vikinger eller fjendtlige angreb. Altså en slags bevogtningsborg til værn for Slagelse. En anden mulighed er at borgen er anlagt som en tvangsborg af en erobrer. Altså en fjende har erobret området og derefter tvunget nogen til at bygge borgen der.

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.