Skip to content

College of Nyíregyháza Traditional Geocache

This cache has been archived.

Geolens Reviewer: Archive.

More
Hidden : 08/30/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

English version.
Üdvözöllek a Nyíregyházi Foiskola körüli túránkon! A láda megpróbálja megismertetni veled nyíregyháza egyik legnagyobb oktatási intézményének, a Nyíregyházi Foiskola történetét, felépítését és részeit.

A megközelítés

Busszal: A 8-as számú busszal a város felol Sóstó irányába haladva a teniszpályáknál kell leszállni. Ha szerencséje van az embernek, akkor az új buszokon még ki is írják, hogy melyik megálló következik.
Gépkocsival: A városközpontból kifelé haladva balkéz felol lesz a stadion, hozzá kapcsolódnak a teniszpályák. A teniszpályák után kell balra fordulni egy kisebb utcán. Ezután már szembetunik a többemeletes kollégium épülete melletti parkoló [N47.97278° E21.71199°].

A Tuzson János Botanikus Kert [N47.97212° E21.710646°]

A kezdetben csak a biológia szakos hallgatók lelkesedésébol alakult, jelenleg több egzotikus növénynek helyet adó létesítmény a foiskola egyik legszebb része. Állandó futésu trópusi házában különleges kaktuszfajokat is megfigyelhetünk.

A Nyíregyházi Foiskola Mezogazdasági Tanszéke (rep. gép vezeto okt.)

A Mezogazdasági Foiskolát 1963-ban alapították. Eredeti épülete még megtekintheto a Tokai úton. Ma a botanikus kert mellett, C épületben található. Az országban egyedül itt van iskolarendszeru repülogép vezetoi képzés.

Diákszálló

A 2006-ban befejezett többemeletes diákszálló kiemelkedik a foiskola többi épülete közül. A diákok kényelmét szolgálják még a földszinten található különbözo szolgáltatások (mosoda, fodrászat, bank, ABC, kávézó).

A park

A diákszálló és a sorompó után az elso lehetoségnél jobbra, majd balra fordulva érjük el a foiskola központi parkját. A rengeteg fa, bokor és virágoskerten kívül, többek között napórát [N47.97316° E21.71621°], szobrokat és egy impozáns modern zenélo szökokutat találunk.

A központi épületek

A parkot „körülölelik” a kollégium és a különbözo tanszékek épületei. István király szobrához elérve egy kisebb sétányra jutunk. Innen a Sóstói út és az üvegfalú épület közötti erdos részen lelhetjük meg a ládát.

A láda [N47.97323° E21.71621°]

A láda egy 16x8x4 cm-es mikrohullámú sütokben használható doboz. Az épület és az erdo közötti kis sétány sarkából elindulva merolegersen kell a Sóstói út felé menni. Körülbelül félúton, balkéz felol, két egymás mellett lévo akácfa tövénél lelhetjük a dobozt. Érdemes a közelbol egy botot keríteni, mivel igen mélyen el van rejtve. FIGYELEM! MINDENKI CSAK SAJÁT FELELOSSÉGÉRE TARTÓZKODHAT A FOISKOLA TERÜLETÉN. LEGALÁBBIS EZT JELZI A KIHELYEZETT TÁBLA (egyébként semmi veszély nincs). Nagyon óvatosan járj el a visszahelyezéskor, hogy maradjon a láda a túrázók titka.

Ha elfáradtál...

A sétát érdemes kipihenni a szökokút mellett elhelyezett padokon. Ha az idojárás nem engedné, vagy ha éhes is lennél akkor egy étteremként is muködo ír kocsmát [N47.9718° E21.71449°] találsz a Campus Szálló stadionfelöli oldalánál. Ha még maradt volna enregiád vagy szeretnél egy jót úszni ebéd után, és esetleg van nálad fürdoruha, visszasétálhatsz a botanikus kert melletti uszodába. FIGYELEM! AZ USZODA NYITVA TARTÁSA AZ ISKOLAI TANÉV FÜGGVÉNYE. NYÁRON AZ USZODA ZÁRVA TART!

Ha megtetszett a környék, jelentkezhetsz a foiskolára!

További információ: (visit link)

English version.

Additional Hints (No hints available.)