Skip to content

<

Syddjurs - Midtjylland - Danmark

A cache by Dorte og Torben Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/07/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


OBS OBS OBS !!! koden til regionscachen kan læses på et, ikke så stort, klistermærke på indersiden af kassen.

Denne cache er lagt i forbindelse med "Danmarks-serien", som indeholder en cache i hver af de 98 kommuner i landet, en cache i hver af de 5 regioner og til sidst en "Danmarks-cache" som er placeret et eller andet sted i Danmark. I hver kommune-cache ligger der en kode som skal bruges til at finde regionscachen. (I dette tilfælde cachen for Region Midtjylland.) I hver af de fem regions-cacher ligger der en kode som skal bruges til at finde "Danmarks-cachen".

Den nye Syddjurs Kommune er sammenlagt af de tidligere kommuner Ebeltoft, Midtdjurs, Rosenholm og Rønde.

Kommunen dækker et areal på knapt 700 kvadratkilometer og har et befolkningstal på ca. 40.000, fordelt på ca. 17.000 husstande (se de nøjagtige tal på Danmarks Statistik).
Natur og kultur

Syddjurs Kommune ligger i et område med en varieret og særpræget natur der giver mulighed for mange forskellige typer af oplevelser.
Landskabet i det sydlige Djursland er tydeligt formet af istiden og danner grundlag for en rig og sjælden flora og fauna. En lang kyststrækning med mange bugte og vige er med til at karakterisere Molsområdet.
Måsk bliver en del af Syddjurs Kommune udpeget som en af Danmarks kommende nationalparker - Nationalpark Mols Bjerge.
Kulturhistoriske spor findes i rigt mål. Der har boet mennesker på Djursland i flere tusind år, og mere end 1400 fortidsminder fra perioden 5.200 f. Kr. til 1.050 e.Kr. vidner blandt andet om det.

Middelalderkirker med Thorsager Rundkirke som en særlig attraktion sætter også deres præg på landskabet. Kalø slotsruin, der oprindeligt er fra 1300-tallet, er et af de mest besøgte bygningsværker på Djursland.

Selve cachen er lagt ved Egens kirke ( ikke at forveksle med Egen Kirke). Der er en flot udsigt ud til Kalø slotsruin fra kirken.

Se links om kirken: (visit link) (visit link)

English:

This cache is part of a series of caches which focuses on the new map of Denmark, following the reform of local government in 2007. There are caches in all 98 municipalities and 5 regions. To find a region cache you have to locate all municipality caches in the same region. If you manage to find all 5 region caches, you will have the coordinates to the final "Danmark cache". This cache is placed in “Syddjurs Kommune" and contents the code for the region cache "Midtjylland".

Syddjurs has a very variated countryside and maybe some part will be pointed out to be one of Denmarks national parks.

The cache is hidden by Egens kirke (visit link) (visit link)

FF …send os din adresse så sender vi et FFC via snail mail

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.