Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Haksulandia

A cache by haksu10 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/16/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Erittäin suuri kätkö haksu10:n kotitönön autotallin yhteydessä, kuitenkin sen verran sivussa pihapiiristä että kätköllä voi käydä täysin huomaamatta. Ethän kulje naapurin pihan kautta (vanha punamultamökki).

Short description in English:

This cache is in my backyard, really near my garage. There not is really park, but you can parked to roadside. You can find path "From Sastamalantie to garage" in map below. Path and cache is marked with geocaching.com -logo. Haksulandia -mailbox is not cache, it's really mailbox :)

I'm sorry but i can't talk with you in english, i'm so poor talking and understanding english. But you are welcome in my home cache!

Sitten löpinää suomeksi

Kätkö löytyy helposti etsimällä Haksulandia -tekstillä varustetun postilaatikon (joka tosiaan on vain postilaatikko, johon toki voi vaikka kirjepostia jättää :) Postilaatikko on kiinni kätkössä ja gc.com -logo paljastaa varsinaisen kätkön.

Sivun alalaidan kartassa kätkö on merkitty oranssilla laatikolla autotallin kupeessa. Huomaamaton lähestymisreitti kulkee Sastamalantieltä (ent. Häijääntie), merkitty kartassa ruskealla katkoviivalla P1:stä. Geocaching.com -opasteita on polkua viittoittamassa, ensimmäinen näkyy hyvin tieltä. (Keikkuvilla) betoninpaloilla toteuttu ja ajoittaisella trimmeriajolla aukipidettävä polku erottuu kohtuullisesti kesäaikaan. Talviaikaan joutuu kahlaamaan lumessa mutta reitti kuitenkin selvinnee opastemerkeistä ja yritän tarvittaessa tassutella reittiä paremmin näkyville.

Pihapysäköinnistä mainittakoon, että se kulkee nimikkeellä "ei talvikunnossapitoa" syystä etten suuren alueen ja kalliolta valuvan veden vuoksi voi ottaa vastuuta turvallisesta, liukastumattomasta kulkemisesta. Itse tassuttelenkin kunnon piikkikengillä ja sellaisilla toki pysyy pahimpaankin aikaan pystyssä.

Pihaan ajettaessa saatan ilmestyä morjestamaan jos huomaan tulijat. Muutoin pyrin antamaan kätköilyrauhan eli en ryntää suin päin paikalle jos kätköilijöitä vilahtaa kävellen pihalla tai tulossa ison tien suunnalta (yleensä en edes huomaa). Jos kuitenkin pihapuuhastelussa osun sattumalta kätkölle saa sanoa suoraan jos on kova kätköilyvire päällä eikä ehdi pulisemaan, kätköilijänä ymmärrän hyvin että aina ei ole sopiva aika pistää jarruja päälle :)

Tarvittaessa minut tavoittaa varmimmin sähköisesti (tekstiviestillä geocache.fi:n puhelinluettelon kautta, kätköstä löytyvällä puhelinnumerolla, profiilin kautta laitetulla viestillä, sähköpostitse). Normaalisti heräilen vasta klo 12 jälkeen ja simmu sammuu aamuyöstä, eli aamupäivisin minua ei tavoita. Iltapäivästä lähtien (jos verhot on auki) yömyöhään voi toki ovikellollakin koittaa tulla tavoittamaan.

Kätkö on varustettu myös pistorasialla, jota voi vapaasti käyttää esim. lataustarpeisiin. Tarvittaessa (omalla vastuulla) voi kätkölle myös jättää jotain latautumaan esimerkiksi lähikätköjen käynnin ajaksi.

Latausmahdollisuus sekä kätkön sähköisemmät ominaisuudet ovat pois käytöstä jos ukkosta on lähitienoilla. Karkun laajasti rönsyilevän ja vain osittain maakaapeloidun, ilmajohtoja sisältävän salamaimuri-sähköverkon vuoksi kytken sähköt helposti pois jotta sähkölaitteet eivät poksahtele.

Kätköpaikka sijaitsee osoitteessa Passinmäentie 116 ja pihaan pääsee Sastamalantieltä (ent. Häijääntie) Majavan perävaunutehtaan luona olevasta liittymistä Passinmäentielle (Moni autonavigointi olettaa liittymän olevan suljettu ja koitttaa ajattaa kiertotietä), Haksulandia on ensimmäinen talo oikealla (oranssi).

Liiketunnistimet ja pihavalaistus

Kätkön yhteydessä (ja muuallakin talon kulkureiteillä) olevia liiketunnistimia taikka pihavalaistuksen syttymistä/sammumista ei tarvitse pelästyä.

Liiketunnistimet eivät hälytä minua vaan ovat osa sähköyhtiö Carunan hinnankorotusten vastaiskua. Ne on kytketty mikrokontrollereihin (Arduino) jotka ohjaavat turhia valoja pois sekä liikehavaintojen perusteella valoja päälle. Valoja voi syttyä (taikka olla syttymättä) taikka sammua oudosti koska mm. eläimet ja tuuli aiheuttavat satunnaisia liikehavaintoja, eikä käytetyt ilmaisimet myöskään ole mitään laatulaitteita.

Maininta Haksulandian eläimistöstä

Mikäli pihalta tai sisältä kuuluu sellaista mielipuolista kissan huutoa, mistä voisi kuvitella että kissaa revitään palasiksi: todennäköisesti ei ole mitään hätää. Naukumalla kommunikoiva kissani on kuuroutunut eikä ymmärrä, että minulla on kuulo vielä tallella. Niinpä äänenkäyttö on vähintäänkin järjestöntä...

Haksulandiassa voi olla liikkeellä ainakin seuraavat eläimet:

- "Luppakorva", musta kissa jolla toinen korva lurpsallaan, oma kissani. Arviota vuonna 2003 syntynyt vanha herra. Hyvin ystävällinen mutta ei välttämättä uskallaudu rapsutettavaksi asti. Kisu on kuuro joten se voi pitää melkoista ääntä. Kisu ei välttämättä havaitse liikkujia ellei katso kohti ja voi pelästyä (taikka pelästyttää) kamalasti jos yllättäen havaitsee.
- "Kissamummon kissat", muutama kappale musta-ruskea-harmaa-(valko) -sävyisiä naapurin kissoja. Voivat tulla kerjäämään rapsutusta.
- "Lomailija", valkoinen koira pihamaalla juoksunarussa taikka saunan takana koirahäkissä. Hoidossa toisinaan oleva koira, aina kiinni joten ei tarvitse pelätä vaikka kovaa ääntä voi pitääkin :) Ei kuitenkaan kannata lähestyä.
- Siilit, liikkeellä yleensä iltaisin ja öisin (ja vain kesäaikaan :) mutta piipahtelevat ruokapaikalla myös päivisin. Eivät suostu rapsuteltaviksi :D
- Lintulaudan eläimistö kuten oravia, pikkulintuja tiaissuvun monista edustajista varpusiin sun muihin sulkapalloihin :), kirkuvia käpytikkoja, varissuvun edustajia (varista, harakkaa, naakkaa, närhiä)...
- Kyykäärmeet ;) No en pelottele, niitä ei normaalia enempää ole, vain kaksi elävää havaintoa vuosien varrelta ja yksi tien yli epäonnistuneesti yrittänyt. Kuitenkin varsinkin tieltä polkua tullessa voi hieman katsoa jalkoihin, kyy-ystävällistä maastoa lämmittelykallioineen on tarjolla.

Additional Hints (Decrypt)

Nhgbgnyyva gnxnxhyzn, cbfgvynngvxxb xhcrrffn

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

1,942 Logged Visits

Found it 1,656     Didn't find it 3     Write note 277     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 38 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 3/22/2018 12:35:08 AM Pacific Daylight Time (7:35 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page