Skip to Content

<

Railway Station of Vihanti

A cache by taavina Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/25/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pienen kunnan vilkas rautatieasema, Vihannin kautta matkustetaan mm. Raaheen. Asemalla ei enää ole lipunmyyntiä, odotustila on auki ajoittain. Vihannin rautatieasema on rakennettu 1886 pysäkin tyyppipiirustusten mukaan. Rakennusta laajennettiin 1925. Asema-alueeseen kuuluu lisäksi makasiinirakennus ja kaksi asuinrakennusta ja se on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö.
Ensimmäinen kätkö Vihannin kunnassa.

Wikipediasta:
Vihannin rautatieasema (lyh. Vti) on Suomen rataverkon liikennepaikka Vihannin kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla. Se sijaitsee Vihannin kuntakeskuksessa rataosalla Seinäjoki–Oulu. Liikennepaikan etäisyys Helsingin rautatieasemalta on 684,6 ratakilometriä mitattuna Haapamäen kautta. Asema on avattu liikenteelle 1886.

Vihannin asemarakennuksen suunnittelija on todennäköisesti ollut tuolloinen rautatiehallituksen pääarkkitehti Knut Nylander. Asemarakennus on rakennettu signeeraamattomien niin kutsuttujen Oulun radan tyyppipiirustusten mukaan.

Vihannin ratapihalla on kolme junaliikenteen käytössä olevaa raidetta. Näiden lisäksi ratapihalla on myös useita sivuraiteita, joita käytetään pääasiassa puutavaran kuormaamiseen. Vihanti on ollut ennen risteysasema: Ristonahon rata eli sivurata Lampinsaaren kylässä sijainneille kaivoksille on purettu.

Vihannin asemalla on sekä henkilö- että tavaraliikennettä. Henkilöjunilta on linja-auto- sekä taksiyhteydet muun muassa Raahen suuntaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

828 Logged Visits

Found it 767     Didn't find it 29     Write note 23     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.